Zioła a problemy kobiece

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Awatar użytkownika
halina76

Zioła a problemy kobiece

Post autor: halina76 »

Hej dziewczyny. Stosowałyście może jakieś zioła na problemy typowo kobiece? Jeśli macie z tym jakieś doświadczenie, to koniecznie dajcie znać. Zainteresowała mnie oferta suplementów od mir-lek.pl. Słyszałyście coś o tym?
Awatar użytkownika
matylda

Re: Zioła a problemy kobiece

Post autor: matylda »

Bardzo się ucieszyłam, kiedy dowiedziałam się, że właśnie wspomniany producent ma w ofercie suplementy diety dla kobiet. Testowałam i zachwytom nie było końca. Korzystnie wpływają na problemy z trądzikiem, metabolizmem czy hormonami i to mogę Ci zagwarantować.
Awatar użytkownika
bernadett

Post autor: bernadett »

ja ogolnie jak cos sie dzieje, to staram sie najpierw naturalnymi metodami to zwalczyc, tak ostatnio mialam jak dopadlo mnie zapalenie pecherza, to byla jakas masakra, nie dalo sie funkcjonowac, pilam sok z malin, z zurawiny ale poprawy nie bylo zadnej, dopiero jak zaczelam stososowac Urolact to odczulam calkowita ulge
Awatar użytkownika
ivona

Post autor: ivona »

To podobnie jak ja, dowiedziałam się że mogę mieć hpv i też zaczełam szukać info jak to zwalczyć, ginekolog podpowiedział mi że jest taki https://www.doz.pl/apteka/p139930-Papil ... ow_po_5_ml który usuwa tego wirusa z okolic szyjki macicy
draśka1

Post autor: draśka1 »

Kobiety niestety często dopadają problemy kobiece, różnego rodzaju infekcje intymne, takie chociażby jak stan zapalny w pochwie . Wtedy najlepiej stosować preparat, który poradzi sobie zarówno z bakteriami, grzybami i wirusami. O szerokim spectrum działania.
Awatar użytkownika
Juliaa

Post autor: Juliaa »

Pytanie jakie te problemy kobiece konkretnie są. Infekcje intymne są częstym problemem. A ja po zabiegu ginekologicznym, trochę się stresowałam. Na szczęście wszystko dobrze, tyle że bolało mnie tam w środku, w pochwie. Ginekolog zalecił, żebym sobie cicatridinę kupiła, to szybciej się błona śluzowa zregeneruje. Od razu po wyjściu ze szpitala mąż mi kupił i stosowałam. Jak można sobie pomóc to po co się męczyć, a naprawdę pomocne te globulki.
Łasica23

Post autor: Łasica23 »

Juliaa pisze: ↑07 mar 2021, 13:17 Pytanie jakie te problemy kobiece konkretnie są. Infekcje intymne są częstym problemem. A ja po zabiegu ginekologicznym, trochę się stresowałam. Na szczęście wszystko dobrze, tyle że bolało mnie tam w środku, w pochwie. Ginekolog zalecił, żebym sobie cicatridinę kupiła, to szybciej się błona śluzowa zregeneruje. Od razu po wyjściu ze szpitala mąż mi kupił i stosowałam. Jak można sobie pomóc to po co się męczyć, a naprawdę pomocne te globulki.
Dobrze, że się zdecydowalaś na ginekologa. Ja właśnie też jakiegoś szukam i słyszałam, że bardzo fajnie sprawdza się ginekolog z https://cmp.med.pl/cmp-goclaw/ginekolog/. To bardzo dobre centrum lecznicze z wieloma działami medycznymi.
leśka

Post autor: leśka »

Nie, u mnie takie domowe metody sie zwykle nie sprawdzają. Ale miałam problemy z nawracającymi infekcjami spowodowanymi suchością pochwy i wtedy po prostu kupiłam sobie żel nawilżający Feminum. Fajnie bo jest w przystępnej cenie i jest bezzapachowy :)
żelka

Post autor: żelka »

Juliaa pisze: ↑07 mar 2021, 13:17 Pytanie jakie te problemy kobiece konkretnie są. Infekcje intymne są częstym problemem. A ja po zabiegu ginekologicznym, trochę się stresowałam. Na szczęście wszystko dobrze, tyle że bolało mnie tam w środku, w pochwie. Ginekolog zalecił, żebym sobie cicatridinę kupiła, to szybciej się błona śluzowa zregeneruje. Od razu po wyjściu ze szpitala mąż mi kupił i stosowałam. Jak można sobie pomóc to po co się męczyć, a naprawdę pomocne te globulki.
muszę wypróbować
żelka21

Post autor: żelka21 »

Moje problemy kobiece to były bardzo bolesne miesiączki. Stosowałam różne domowe sposoby, zioła czy tabletki przeciwbólowe. Raz było lepiej, raz gorzej, ale generalnie miesiąc w miesiąc to był dla mnie duży problem. Po kolejnym bolesny, okresie wybrałam się w końcu do ginekologa, żeby coś mi pomógł. Doradził antykoncepcję, że na pms jest pomocna. Tabletki belara biorę już kilka miesięcy i teraz "te" dni nie różnią się praktycznie od innych. Nie boli, nie mam mdłości, a samo krwawienie jest o wiele mniejsze.
gałązka

Post autor: gałązka »

Ziółek żadnych nie stosuję, bo nigdy nie wiadomo co z tego wyjdzie. Zawsze wolałam jakieś profesjonalne specyfiki, najlepiej takie przepisane przez mojego ginekologa. A moja ginekolożka dr Barbara Blicharczyk zawsze dobrze dobiera mi leki na różne problemy intymne.
Awatar użytkownika
yusta

Post autor: yusta »

żelka21 pisze: ↑26 cze 2021, 11:49 Moje problemy kobiece to były bardzo bolesne miesiączki. Stosowałam różne domowe sposoby, zioła czy tabletki przeciwbólowe. Raz było lepiej, raz gorzej, ale generalnie miesiąc w miesiąc to był dla mnie duży problem. Po kolejnym bolesny, okresie wybrałam się w końcu do ginekologa, żeby coś mi pomógł.
Ja miałam ten sam problem i kiedy powiedziałam lekarzowi o swoich problemach wysłał mnie na diagnostykę do szpitala medicover, teraz przynajmniej mam dobra opiekę i odpowiednie leczenie bo okazało się że to endometrioza!
ODPOWIEDZ