zapalenie krocza

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Awatar użytkownika
ola533

zapalenie krocza

Post autor: ola533 »

Dzień dobry. od 2 tygodni męczę się z zapaleniem pochwy. Psikam octeniseptem i już prawie pozbyłam się problemu, lecz jak w przyszłości zapobiegać nawrotom? Wolę zapobiegać niż leczyć. Polecacie jakieś maści, płukanki? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
michalina

Re: zapalenie krocza

Post autor: michalina »

Ja bym poszla do ginekologa, moze to cos powazniejszego? U mnie czeste infekcje udalo sie wyleczyc kuracją żelem papilocare - po 6 miesiecznej kuracji teraz mam spokoj z wszystkimi. infekcjami i problemami
fraśka

Post autor: fraśka »

Ginekolog obowiązkowo, jak infekcja zostanie wyleczona dobrze jest nawilżać i wtedy można stosować Vagisan przyjemne globulki z dobrym składem, które naprawdę koją.
Aśka

Post autor: Aśka »

Polecam wejść na stronkę https://www.forumginekologiczne.pl/foru ... 499/1.html, tutaj często poruszane są takie sprawy, także możesz zdobyć tam przydatne informacje w tym temacie.
Róża

Post autor: Róża »

No dobrze, ale jeśli zmagacie się z takimi problemami, to koniecznie powinniście skorzystać ze wsparcia dobrego ginekologa. Być może okaże się, że pomoże po prostu tantum rosa, ale nie zmienia to jednak faktu, że powinniście koniecznie podejść do tego tematu w sposób odpowiedzialny. Taka infekcja może przerodzić się w coś groźniejszego, więc nie czekajcie.
Awatar użytkownika
ravi

Post autor: ravi »

A próbowałyście może Octenisept na takie przypadłości? Ja już niejednokrotnie od koleżanek słyszałam, że jest dobry na grzybicze i bakteryjne zapalenie pochwy. Zamierzam spróbować jak tylko coś się zacznie u mnie dziać :)
Mryśka

Post autor: Mryśka »

Też stosuje globulki Vagisan bardzo je lubię, stosuje antykoncepcje hormonalną więc często mam problem z suchością.
Awatar użytkownika
karmelka

Post autor: karmelka »

Vagisan jest też dostepny w kremie, jesli wolicie taką formę. Jest z aplikatorem, więc łatwy do użycia i działa naprawdę długo i skutecznie.
Mućka

Post autor: Mućka »

A jak często stosujesz taki krem Vagisan aby podtrzymać efekt nawilżenia? Można go kupić bez recepty?
majuś

Post autor: majuś »

Zapalenie krocza również jest bardzo dużym problemem u mężczyzn i trzeba to przyznać, bo nie każdy może poradzić sobie z tym, w jaki sposób by chciał. Zerknijcie sobie może na informacje dotyczące tego, czym jest zapalenie grzybicze prącia. Pozwoli Wam to na wstępne postawienie diagnozy.
Józefka

Post autor: Józefka »

Warto uzywać róznego rodzaju lubrykantów. Najlepiej tych na bazie wody lub z aloesem. Lubrykany zaleca się używać nietylko podczas stosunku ale też i po oraz higieny codziennej. Idealnie chronią przed drażniącą bielizną. Pole cam te: https://sensualmadness.pl/41-lubrykanty
Waćka

Post autor: Waćka »

Problemy zdrowotne dosięgają nas także jeśli chodzi o nasze zdrowie intymne. Niestety wiele kobiet bagatelizuje symptomy chorobowe a jeszcze inne panie się po prostu wstydzą. Nie bardzo rozumiem takie postępowanie, bo przecież chodzi o nasze zdrowie. Można też czasami samej sobie pomóc ale trzeba wiedzieć jak to zrobić. Jeśli posiadasz w swojej domowej apteczce na przykład lek na grzybice pochwy bedziesz w stanie w wielu sprawach zwiazanych ze zdrowiem intymnym poradzić sobie sama.
Awatar użytkownika
michalina

Post autor: michalina »

A jestes pewna, ze to zapalenie? u mnie np problemy intymne spowodowane byly niedoborem sluzu i przez to ciagle jakies podraznienia i obtarcia. Dopiero jak zaczelam stosowac lubrykant feminum to naprawde duza ulge odczulam. No i wreszcie stosunek plciowy jest mozliwy :)
MiśkaR

Post autor: MiśkaR »

Po porodzie miałam bardzo duże problemy ze swędzeniem i bólem pochwy. Zgłosiłam sie do mojego ginekologa bo nie umiałam sobie sama poradzić , on zalecił mi globulki dopochwowe Cicatridina. Po około kilku dniach wszystkie dolegliwości ustąpiły dobrze że te globulki są bez recepty bo teraz w razie potrzeby mogę spokojnie sobie zakupić
ODPOWIEDZ