Nawracające infekcje intymne
Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Nawracające infekcje intymne
Post autor: Baśkakkk »
Witajcie, od jakiegoś czasu borykam się z nawracającymi infekcjami intymnymi. Biorę jakieś leki z apteki bez recepty typu iladian direct plus itd. Przechodzi, ale prędzej czy później wraca. Objawy jakie mam to swędzenie, pieczenie, upławy, czasem dyskomfort podczas stosunku. Macie jakieś dobry i wypróbowany lek koniecznie bez recepty?
Re: Nawracające infekcje intymne
Post autor: Luśka »
Kiedyś czytałam, że często takie infekcje wracają jak jest zbyt małe nawilżenie stref intymnych, a teraz w sumie coraz więcej kobiet ma problem z suchością pochwy. U mnie na to żel feminum pomógł i faktycznie rzadziej się coś dzieje. Także raczej warto spróbować
Post autor: Marjoleńkaś »
Już kilka infekcji w swoim życiu przeżyłam wiec teraz kiedy się zaczynają od razu wiem co zastosować. Mam w domu zawsze globulki dopochwowe cicatridina można je kupić bez recepty w kilka dni odbudowują błonę śluzowa pochwy i dyskomfort związany z suchością znika
Post autor: dżiska »
Też miewałam takie problemy oczywiście najlepiej wszystko konsultować z lekarzem, ale jako uzupełnienia leczenia na nawilżenie pochwy sprawdzają mi się globulki Vagisan, mają fajny skład.Marjoleńkaś pisze: ↑16 kwie 2021, 22:57 Już kilka infekcji w swoim życiu przeżyłam wiec teraz kiedy się zaczynają od razu wiem co zastosować. Mam w domu zawsze globulki dopochwowe cicatridina można je kupić bez recepty w kilka dni odbudowują błonę śluzowa pochwy i dyskomfort związany z suchością znika
- atletka
Ja kiedys mialam spory problem z infekcjami intymnymi. jakis czas temu mialam robioną cytologie.okazalo sie, ze mam wirusa hpv.. teraz stosuje zel papilocare dopochwowy. No i nie dosc, ze dzieki temu walcze z wirusem, to jeszcze pozbyłam sie tych wszystkich infekcji.
Post autor: Ałeba »
A mogłabyś proszę powiedzieć, czy te globulki Vagisan trzeba stosować "stale", żeby nie było problemu z suchością pochwy? Żeby on nie wrócił?dżiska pisze: ↑18 kwie 2021, 15:45 Też miewałam takie problemy oczywiście najlepiej wszystko konsultować z lekarzem, ale jako uzupełnienia leczenia na nawilżenie pochwy sprawdzają mi się globulki Vagisan, mają fajny skład.
Post autor: Ołiwia »
To ja mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia. U mnie suchość powodowała ciągłe otarcia i podrażnienia. Też stosuję Vagisan, w globulkach. Pierwsze opakowania stosowałam zgodnie z ulotką, każdego dnia, teraz dla podtrzymania efektów wystarczy, że stosuję globulki dwa razy w tygodniu.
- ivona
Też miałam takie sytuacje i miałam badanie w przychodni ale ginekolog skierował mnie do szpitala medicover na badanie w kierunku endometriozy, mogę potwierdzić że tu mają świetnych specjalistów i odpowiednią diagnostykę, można na przykład zrobić usg z kontrastem czyli sonovaginografię
Post autor: maślaczka »
Można dostać te globulki bez recepty? Mam wizytę za kilka dni i szukam czegoś sprawdzonego co mi pomoże od razu.Ołiwia pisze: ↑30 kwie 2021, 23:30 To ja mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia. U mnie suchość powodowała ciągłe otarcia i podrażnienia. Też stosuję Vagisan, w globulkach. Pierwsze opakowania stosowałam zgodnie z ulotką, każdego dnia, teraz dla podtrzymania efektów wystarczy, że stosuję globulki dwa razy w tygodniu.
- Juliaa
Niestety infekcje intymne to nasz częsty problem niezależnie od wieku. Żadna taka infekcja nie powinna być przez nas zbagatelizowana, żeby potem jeszcze większych problemów nie było. Rodzaje infekcji są różne i od tego też zależy leczenie. Bardzo dobrze jest to opisane na stronie https://antykoncepcjanamiare.pl/infekcj ... jczesciej/ , gdzie są właśnie opisane najczęstsze rodzaje infekcji. Polecam przeczytać.
Post autor: żarówka »
Już ktoś wspomniał i ja się dołączę do tej opinii. Nie masz co się leczyć na własną rękę. Ginekolog na takie nawracające infekcje może Ci zalecić ponowną cytologię, usg ginekologiczne (ja robię raz do roku w klinice https://multimed.pl/ ), ewentualnie przepisze leki na receptę. Rekomenduje więc wizytę u specjalisty.
Post autor: maślak elwira »
W Warszawie jestem pacjentką dr Wojciecha Gontarka z kliniki https://demeter.com.pl/ . Co mogę powiedzieć? Pan Doktor nie raz pomógł mi w kwestiach infekcji czy innych dolegliwości kobiecych. Teraz chodzę głównie na kontrolne wizyty i cytologie ale zawsze mam namiar do Pana Doktora w razie jakiejś awaryjnej sprawy. Ciepły, życzliwy człowiek o dużej wiedzy i delikatności. W razie cego pomaga też w kwestii niepłodności. Polecam.
Post autor: BaśkaaPL »
Bardzo Ci współczuję. Na Twoim miejscu poszłabym z tym problemem do dobrego ginekologa, ponieważ leczenie na własną rękę może się bardzo źle skończyć. Osobiście od wielu lat chodzę do poradni ginekologiczno-położniczej: https://zpozjedrzejow.pl/oferta/ginekologia w Jędrzejowie. Posiadają wykwalifikowany i doświadczony personel oraz nowoczesny sprzęt medyczny.
Post autor: prządka »
U mnie też przydarzają się infekcje. Ostatnio dr Boryczko w warszawskiej kliniki GABINETY ŁUCKA pomogła mi wyleczyć grzybicę... Nigdy nie miałam takiej infekcji, a przez rozregulowanie miesiączki, zdarzył mi się taki intymny problem... Na szczęście Pani Doktor przepisała skuteczne globulki i probiotyki. Super ginekolożka! Gorąco polecam!
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci