Nawracające infekcje intymne

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Baśkakkk

Nawracające infekcje intymne

Post autor: Baśkakkk »

Witajcie, od jakiegoś czasu borykam się z nawracającymi infekcjami intymnymi. Biorę jakieś leki z apteki bez recepty typu iladian direct plus itd. Przechodzi, ale prędzej czy później wraca. Objawy jakie mam to swędzenie, pieczenie, upławy, czasem dyskomfort podczas stosunku. Macie jakieś dobry i wypróbowany lek koniecznie bez recepty?
Luśka

Re: Nawracające infekcje intymne

Post autor: Luśka »

Kiedyś czytałam, że często takie infekcje wracają jak jest zbyt małe nawilżenie stref intymnych, a teraz w sumie coraz więcej kobiet ma problem z suchością pochwy. U mnie na to żel feminum pomógł i faktycznie rzadziej się coś dzieje. Także raczej warto spróbować
Marjoleńkaś

Post autor: Marjoleńkaś »

Już kilka infekcji w swoim życiu przeżyłam wiec teraz kiedy się zaczynają od razu wiem co zastosować. Mam w domu zawsze globulki dopochwowe cicatridina można je kupić bez recepty w kilka dni odbudowują błonę śluzowa pochwy i dyskomfort związany z suchością znika
dżiska

Post autor: dżiska »

Marjoleńkaś pisze: ↑16 kwie 2021, 22:57 Już kilka infekcji w swoim życiu przeżyłam wiec teraz kiedy się zaczynają od razu wiem co zastosować. Mam w domu zawsze globulki dopochwowe cicatridina można je kupić bez recepty w kilka dni odbudowują błonę śluzowa pochwy i dyskomfort związany z suchością znika
Też miewałam takie problemy oczywiście najlepiej wszystko konsultować z lekarzem, ale jako uzupełnienia leczenia na nawilżenie pochwy sprawdzają mi się globulki Vagisan, mają fajny skład.
Awatar użytkownika
atletka

Post autor: atletka »

Ja kiedys mialam spory problem z infekcjami intymnymi. jakis czas temu mialam robioną cytologie.okazalo sie, ze mam wirusa hpv.. teraz stosuje zel papilocare dopochwowy. No i nie dosc, ze dzieki temu walcze z wirusem, to jeszcze pozbyłam sie tych wszystkich infekcji.
Ałeba

Post autor: Ałeba »

dżiska pisze: ↑18 kwie 2021, 15:45 Też miewałam takie problemy oczywiście najlepiej wszystko konsultować z lekarzem, ale jako uzupełnienia leczenia na nawilżenie pochwy sprawdzają mi się globulki Vagisan, mają fajny skład.
A mogłabyś proszę powiedzieć, czy te globulki Vagisan trzeba stosować "stale", żeby nie było problemu z suchością pochwy? Żeby on nie wrócił?
Ołiwia

Post autor: Ołiwia »

To ja mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia. U mnie suchość powodowała ciągłe otarcia i podrażnienia. Też stosuję Vagisan, w globulkach. Pierwsze opakowania stosowałam zgodnie z ulotką, każdego dnia, teraz dla podtrzymania efektów wystarczy, że stosuję globulki dwa razy w tygodniu.
Awatar użytkownika
ivona

Post autor: ivona »

Też miałam takie sytuacje i miałam badanie w przychodni ale ginekolog skierował mnie do szpitala medicover na badanie w kierunku endometriozy, mogę potwierdzić że tu mają świetnych specjalistów i odpowiednią diagnostykę, można na przykład zrobić usg z kontrastem czyli sonovaginografię
maślaczka

Post autor: maślaczka »

Ołiwia pisze: ↑30 kwie 2021, 23:30 To ja mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia. U mnie suchość powodowała ciągłe otarcia i podrażnienia. Też stosuję Vagisan, w globulkach. Pierwsze opakowania stosowałam zgodnie z ulotką, każdego dnia, teraz dla podtrzymania efektów wystarczy, że stosuję globulki dwa razy w tygodniu.
Można dostać te globulki bez recepty? Mam wizytę za kilka dni i szukam czegoś sprawdzonego co mi pomoże od razu.
Awatar użytkownika
Juliaa

Post autor: Juliaa »

Niestety infekcje intymne to nasz częsty problem niezależnie od wieku. Żadna taka infekcja nie powinna być przez nas zbagatelizowana, żeby potem jeszcze większych problemów nie było. Rodzaje infekcji są różne i od tego też zależy leczenie. Bardzo dobrze jest to opisane na stronie https://antykoncepcjanamiare.pl/infekcj ... jczesciej/ , gdzie są właśnie opisane najczęstsze rodzaje infekcji. Polecam przeczytać.
żarówka

Post autor: żarówka »

Już ktoś wspomniał i ja się dołączę do tej opinii. Nie masz co się leczyć na własną rękę. Ginekolog na takie nawracające infekcje może Ci zalecić ponowną cytologię, usg ginekologiczne (ja robię raz do roku w klinice https://multimed.pl/ ), ewentualnie przepisze leki na receptę. Rekomenduje więc wizytę u specjalisty.
maślak elwira

Post autor: maślak elwira »

W Warszawie jestem pacjentką dr Wojciecha Gontarka z kliniki https://demeter.com.pl/ . Co mogę powiedzieć? Pan Doktor nie raz pomógł mi w kwestiach infekcji czy innych dolegliwości kobiecych. Teraz chodzę głównie na kontrolne wizyty i cytologie ale zawsze mam namiar do Pana Doktora w razie jakiejś awaryjnej sprawy. Ciepły, życzliwy człowiek o dużej wiedzy i delikatności. W razie cego pomaga też w kwestii niepłodności. Polecam.
BaśkaaPL

Post autor: BaśkaaPL »

Bardzo Ci współczuję. Na Twoim miejscu poszłabym z tym problemem do dobrego ginekologa, ponieważ leczenie na własną rękę może się bardzo źle skończyć. Osobiście od wielu lat chodzę do poradni ginekologiczno-położniczej: https://zpozjedrzejow.pl/oferta/ginekologia w Jędrzejowie. Posiadają wykwalifikowany i doświadczony personel oraz nowoczesny sprzęt medyczny.
prządka

Post autor: prządka »

U mnie też przydarzają się infekcje. Ostatnio dr Boryczko w warszawskiej kliniki GABINETY ŁUCKA pomogła mi wyleczyć grzybicę... Nigdy nie miałam takiej infekcji, a przez rozregulowanie miesiączki, zdarzył mi się taki intymny problem... Na szczęście Pani Doktor przepisała skuteczne globulki i probiotyki. Super ginekolożka! Gorąco polecam!
ODPOWIEDZ