Mocne paznokcie

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Słit

Mocne paznokcie

Post autor: Słit »

potrzebna jest mi dobra odżywka do paznokci. Możecie polecić jakiś konkretny produkt, który warto kupić? Zależy mi, żeby była to odżywka do słabych paznokci bo moje są w naprawdę kiepskim stanie.
quża

Re: Mocne paznokcie

Post autor: quża »

też miałam ten sam problem i bardzo pomógł mi ten naturalny utwardzacz Bio Power z Eveline. kosztuje grosze a można go kupić niemal w każdej drogerii :) jest bardzo skuteczny a przy tym bezpieczny, nie podrażnia i nie uczula. spróbuj, mnie ratował z największych opresji :)

Obrazek
żabcia

Post autor: żabcia »

Słit pisze: ↑25 sty 2021, 15:07 potrzebna jest mi dobra odżywka do paznokci. Możecie polecić jakiś konkretny produkt, który warto kupić?
W drogeriach sporo można znaleźć takich produktów, tak samo jak w aptekach, więc myślę że wybierzesz coś bez problemu. A co do wyglądu paznokci to polecam efekt syrenki black 2 na lakier. Zjawiskowo się prezentuje :)
Awatar użytkownika
hariett

Post autor: hariett »

Na mocne paznokcie wpływa dieta. Jeśli brakuje nam takich rzeczy jak cynk, potas, krzem, wapń, żelazo, magnez czy witaminy z grupy B i F to i stan paznokci się pogarsza. Także zła pielęgnacja dłoni, stosowanie zmywaczy z acetonem czy wykonywanie manicure hybrydowego osłabia paznokcie. Więcej informacji, także na temat domowych metod wzmacniania paznokci czy kremów regenerujących znajdziecie pod tym adresem https://www.szminkapisane.pl/artykul/cz ... cie-126737 Mi informacje tu zawarte bardzo się przydały i po ich zastosowaniu w praktyce moje paznokcie znacznie się wzmocniły.
borówka

Post autor: borówka »

Dieta ma wpływ na mocne paznokcie. Poza tym warto używać różnych odżywek, żeby je wzmacniać. Ja od jakiegoś czasu mam swoje naturalne pazury i nakładam na nie tylko hybrydę i indigo glassme. Wcześniej nosiłam żele, ale trochę osłabiały moją płytkę. Teraz mam zdrowe, mocne paznokcie.
Gabryśka

Post autor: Gabryśka »

A co myślicie o stosowaniu oleju z wiesiołka na paznokcie? Na https://oeparol.pl/ widziałam różne produkty i pisało właśnie, że działają też na pazurki. Moje są strasznie kruche, stąd zaczęłam się zastanawiać jak je wzmocnić. A Wy co używacie? Pozdrawiam Cię serdecznie
Annaką

Post autor: Annaką »

Dziewczyny, przykładowo lakier hybrydowy dobrze nałożony, a przede wszystkim umiejętnie zdjęty, nie uszkodzi płytki paznokcia. Dobrze zbilansowana dieta (cynk, potas, krzem, wapń, żelazo, magnez czy wit B ) i odpowiednia pielęgnacja też należą się waszym dłoniom :D . Niestety również ucze sie na własnych błedach... Zapytajcie profesjonalną kosmetyczkę jak dbać o swoje dłonie, ja chodzę do Sylwii z https://fajnepaznokcie.pl/ i szczerze mogę zarekomendować jeśli komuś po drodze - manicure, pedicure Warszawa- Służewiec. Nie korzystajcie z usług niesprawdzonych dziewczyn, bo Wasze paznokcie to odchorują...
beataż

Post autor: beataż »

Jeśli często zmieniasz kolory, to pamiętaj, że baza do paznokci jest wręcz niezbędna. Nie tylko przedłuży ona długość lakieru, ale również uchroni płytkę przed odbarwieniami. Tego typu produkty potrafią również wzmacniać i poprawiać strukturę paznokcia, pod warunkiem, że postawimy na renomowaną, bezpieczną markę. Osobiście z całego serca polecam kosmetyki od shop.emischool.pl.
żabolka

Post autor: żabolka »

Annaką pisze: ↑25 cze 2021, 16:12 Dziewczyny, przykładowo lakier hybrydowy dobrze nałożony, a przede wszystkim umiejętnie zdjęty, nie uszkodzi płytki paznokcia. Dobrze zbilansowana dieta (cynk, potas, krzem, wapń, żelazo, magnez czy wit B ) i odpowiednia pielęgnacja też należą się waszym dłoniom :D . Niestety również ucze sie na własnych błedach... Zapytajcie profesjonalną kosmetyczkę jak dbać o swoje dłonie, ja chodzę do Sylwii z https://fajnepaznokcie.pl/ i szczerze mogę zarekomendować jeśli komuś po drodze - manicure, pedicure Warszawa- Służewiec. Nie korzystajcie z usług niesprawdzonych dziewczyn, bo Wasze paznokcie to odchorują...
Dokładnie, lakier hybrydowy sprawia że paznokcie sa mocniejsze, jak taki manicure jest dobrze zrobiony to nie ma co się obawiać o paznokcie. No i wybór lakierów jest tak duży, że można sobie dobierać naprawdę ładne barwy, moim ulubionym kolorem ostatnio jest indigo nails energizer - https://lubiepaznokcie.pl/produkt/energ ... el-polish/
miksta

Post autor: miksta »

Słit pisze: ↑25 sty 2021, 15:07 potrzebna jest mi dobra odżywka do paznokci. Możecie polecić jakiś konkretny produkt, który warto kupić? Zależy mi, żeby była to odżywka do słabych paznokci bo moje są w naprawdę kiepskim stanie.
Sama szukam jakiegos porzadnego serum do paznokci, sa strasznie słabe i łamliwe
Awatar użytkownika
bernadett

Post autor: bernadett »

miksta pisze: ↑21 paź 2021, 16:17
Słit pisze: ↑25 sty 2021, 15:07 potrzebna jest mi dobra odżywka do paznokci. Możecie polecić jakiś konkretny produkt, który warto kupić? Zależy mi, żeby była to odżywka do słabych paznokci bo moje są w naprawdę kiepskim stanie.
Jest całkiem fajny wybór odżywek , ja sama stosowałam , no i pomogło, paznokcie ładnie odzywione
miksta

Post autor: miksta »

bernadett pisze: ↑23 paź 2021, 15:36
Jest całkiem fajny wybór odżywek , ja sama stosowałam , no i pomogło, paznokcie ładnie odzywione
a gdzie takie odzywki mozna zamowic???
Awatar użytkownika
bernadett

Post autor: bernadett »

miksta pisze: ↑25 paź 2021, 13:32
bernadett pisze: ↑23 paź 2021, 15:36

a gdzie takie odzywki mozna zamowic???
Tutaj https://www.notino.pl/search.asp?exps=o ... 20paznokci masz bardzo duzy wybór odzywek do paznokci :) mozesz sobie zamowic, cenowo tez róznie, wiec na kazda kieszen cos sie znajdzie
Awatar użytkownika
Lilka58

Post autor: Lilka58 »

Zawsze marzyłam o tym aby mieć mocne paznokcie i długo do tego dążyłam. Ostatecznie pomogła mi odżywka 6w1 eveline care & colour. Regularne nakładanie jej przyniosło super rezultaty a różowy kolor jest dodatkowym plusm, dzięki któremu paznokcie wyglądają na bardziej zadbane.
Obrazek
ODPOWIEDZ