lekarz online

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Awatar użytkownika
Timon

lekarz online

Post autor: Timon »

Zastanawiam się nad wizytą u lekarza, bo kończą mi się leki ale obawiam się trochę kontaktu z takimi ludzmi. Widziałam, ze jest dostępna taka opcja jak https://zdalnaprzychodnia.pl/lekarz-online/ lekarz online. Korzystaliście z takiej opcji?
Awatar użytkownika
Zdzisiek78

Re: lekarz online

Post autor: Zdzisiek78 »

Witam,co sądzicie o tym,aby skonsultowac sie z lekarzem online https://onlinerecepta.pl/product/konsul ... ienieniem/ ? Zalezy mi na przedluzeniu zwolnienia lekarskiego. Czy uwazacie,ze dobrze jest orzedluzac online?
Awatar użytkownika
alga

Post autor: alga »

Słuchajcie, jest też opcja zamówienia wizyty domowej. Np. krakowska klinika https://lekarze-krakow.com.pl/ ma świetnych specjalistów. To duże udogodnienie np. dla osób starszych czy mających kłopot z poruszaniem się. A i teraz, w dobie koronawirusa, nie trzeba ruszać się z domu i narażać na siedzenie w przychodniach.
Awatar użytkownika
tyber

Post autor: tyber »

Jeśli masz problem z dostępne do badań z NFZ, to możesz samemu spróbować wykonać badanie kontrolne. Doszyć szeroki zakres badania oferuje np. badanie rezonansem, a placówki, gdzie można takie badanie wykonać można znaleźć w sieci kontakt
Awatar użytkownika
klaudia_84

Post autor: klaudia_84 »

Zdalne konsultacje z lekarzem możliwe są tutaj https://lekarzonline.eu Lekarz wypisze też receptę zdalnie na każdy lek.
Awatar użytkownika
mak

Post autor: mak »

Ja chodzę do kardiologa i online się niestety nie da :). Ja swojego mam w przychodni VITA LONGA w Katowicach http://www.vitalonga-nzoz.pl/strefa-pac ... ardiologia i bardzo serdecznie go polecam, jak też ogólnie przychodnię. Przyjmują tam kompetentni i rzetelni lekarze z doświadczeniem, mają fajne podejście do pacjenta, polecam go serdecznie.
Awatar użytkownika
ivona

Post autor: ivona »

Ostatnio szczerze mówiąc lekarza zamawiałam wyłącznie online, dobrze że nic mi nie dolega i potrzebuję jedynie recept na vines bo dostanie się do lekarza stacjonarnie chyba teraz graniczy z cudem
Awatar użytkownika
Olaff

Post autor: Olaff »

Teraz to większość rzeczy jesteśmy wręcz zmuszeni załatwić online, niestety nie wszystko się da. Czasem jednak porada lekarska może już być pomocna choćby przez telefon. Warto sprawdzić sobie tu placówki Polmed, jest ich sporo w Polsce. To Centrum Medyczne gwarantuje wielu specjalistów, a i także całodobową infolinie medyczną, można zadzwonić i się skonsultować.
Łucjan

Post autor: Łucjan »

Są rzeczy, których niestety nie rozwiąże się przez internet. Wiadomo, że tak byłoby najprościej i najkorzystniej, ale cóż, trzeba się pofatygować. Do lekarza medycyny pracy umówisz się przez https://lekarzebezkolejki.pl/, więc śmiało warto tam zajrzeć już teraz. To ważna rzecz, której nie da się w żaden sposób pominąć.
tyśka

Post autor: tyśka »

Jeśli chcecie przedłużyć leki, które bierzecie na stałe (np. przy chorobach przewlekłych), to na pewno warto sobie zerknąć tutaj https://onlinerecepta.pl/product/przedl ... w-stalych/ . Macie tam bowiem namiar na ciekawy serwis, który oferuje wiele ciekawych i praktycznych rozwiązań w tym zakresie. Można tam bowiem otrzymać e-receptę. Poczytajcie sobie na ten temat. Myślę, że taka opcja jest warta uwagi.
dariśX

Post autor: dariśX »

Nie jestem za leczeniem on-line. Rozumiem samą receptę, jak ktoś potrzebuje ale nie diagnozę. Do lekarza chodźmy teraz tutaj https://cmp.med.pl/cmp-ochota/chirurg-szczekowy/. Przyjmują bez problemów. Umawiasz się na godzinę i tyle. Wiadomo wszystkie zasady są przestrzegane.
haliś

Post autor: haliś »

Myślę, że jeśli korzystacie z takich telekonsultacji, to warto sobie zerknąć w pierwszej kolejności tutaj https://faktykielce24.pl/lifestyle/odpo ... nsultacje/ . Macie tam bowiem ciekawy artykuł na temat odpowiedzialności lekarza. Warto się z nimi zapoznać. Wiele osób zastanawia się bowiem czy jeśli diagnoza będzie nieprawidłowa, to czy lekarz poniesie za to jakąś odpowiedzialność czy też nie.
jowiłka

Post autor: jowiłka »

Rzeczywiście lekarz online to jedyne co w obecnych czasach nam pozostaje. Tak sobie myślę, że dobrze byłoby sprawdzić jak wygląda konsultacja w https://jpmedica.com/ , mają bardzo fachowych lekarzy z ogromnym bagażem doświadczenia i taka teleporada nie stanowi dla nich żadnego problemu.
Miłka

Post autor: Miłka »

Jak potrzebuję receptę to w serwisie https://lekarzonline.eu komunikuje o tym lekarzowi. Recepta wypisana w parę chwil i przy okazji nie denerwuje się, że mnie olewają tak jak w przychodniach. Bo to co się od roku dzieje w służbie zdrowia w głowie się nie miesci.
pyś

Post autor: pyś »

Moim zdaniem jak poszukujecie kogoś dobrego z Warszawy, warto udać się Centrum Medycznego Gamma . Tam znajdziecie bardzo dobrych specjalistów również z ortopedii. Takich, którzy specjalizują się w leczeniu operacyjnym, zachowawczym chorób i urazów stawów, kości oraz tkanek miękkich. A także zajmują się operacjami związanymi z korekcją kości, czy chirurgią mięśni i ścięgien. U nich możecie liczyć nie tylko na konsultacje, ale również na kompleksową pomoc.
Sandra75

Post autor: Sandra75 »

Jednym z ważniejszych wyborów był wybór miejsca, gdzie będę leczyć siebie i swoją rodzinę. Zdecydowałam się na rejestrację na platformie Mojezdrowie24. W razie potrzeby otrzymujemy pomoc o każdej porze i w każdym miejscu. W łatwy sposób możemy zerknąć na wolny termin u specjalisty i zapisać się na wizytę. Nie musimy czekać na wizytę po klika dni czy tygodni jak w przypadku publicznych przychodni. Gorąco polecam takie rozwiązanie. Pozdrawiam serdecznie ;-)
Ela99

Post autor: Ela99 »

Ja od dłuższego czasu korzystam z platformy mojezdrowie24. Rejestrowałam do lekarza wizytę online. Na stronie znajduje się bardzo duży wybór specjalistów. Podczas wizyty online otrzymałam fachową opiekę lekarza. Widać, że lekarze specjaliści mają duże doświadczenie i znają się na swojej pracy. Rejestracja na wizytę online przebiega bardzo szybko i sprawnie. Świetne rozwiązanie. Mogę polecić każdemu kto nie ma czasu na wizyty stacjonarne. Polecam i pozdrawiam.
Marcela93

Post autor: Marcela93 »

Witryna mojezdrowie24 to nowoczesna witryna, która została zaprojektowana z myślą o osobach, które nie mają czasu na stacjonarne wizyty u lekarza. Witryna oszczędza czas zarówno pacjenta i lekarza. Lekarz bardzo empatyczny i pomocny. Widać, że lubi to co robi i zna się na swojej pracy. Rejestracja na wizytę online przebiega bardzo szybko i sprawnie. Świetne rozwiązanie. Często korzystam z takiego rozwiązania, gdyż nie lubię chodzić do lekarzy stacjonarnie. Polecam i pozdrawiam.
ewelina14010

Post autor: ewelina14010 »

Ja korzystam z aplikacji MojeZdrowie24, jest bardzo intuicyjna i wygodna w obsłudze. Osobiście najbardziej podoba mi się funkcja wideokonsultacji, bo nie zawsze potrzebuje wizyty stacjonarnej a dzięki takiej funkcji mogę bardzo szybko i wygodnie zasięgnąć porady specjalisty. Ale fajną funkcją jest też możliwość przechowywania w niej wszelkich informacji medycznych, wyników badań oraz dokumentów medycznych, dzięki temu wszystko mam pod ręką w jednym miejscu. Mi się mega sprawdza to rozwiązanie.
LuizaB

Post autor: LuizaB »

>>>Ja korzystam z aplikacji MojeZdrowie24, jest bardzo intuicyjna i wygodna w obsłudze. Osobiście najbardziej podoba mi się funkcja wideokonsultacji, bo nie zawsze potrzebuje wizyty stacjonarnej a dzięki takiej funkcji mogę bardzo szybko i wygodnie zasięgnąć porady specjalisty. Ale fajną funkcją jest też możliwość przechowywania w niej wszelkich informacji medycznych, wyników badań oraz dokumentów medycznych, dzięki temu wszystko mam pod ręką w jednym miejscu. Mi się mega sprawdza to rozwiązanie. <<<

No dobrze, wszystko fajnie ale na ogół w medycznych dokumentach jest sporo wrażliwych danych, czy te dokumenty będą w tej apce bezpieczne, da się je jakoś zaszyfrować czy zabezpieczyć przed innymi?
kociara

Post autor: kociara »

>>>>No dobrze, wszystko fajnie ale na ogół w medycznych dokumentach jest sporo wrażliwych danych, czy te dokumenty będą w tej apce bezpieczne, da się je jakoś zaszyfrować czy zabezpieczyć przed innymi?<<<<

Myślę, że nie tylko Ty się martwisz o tą kwestię w dzisiejszym świecie :D
Tak, aplikacja MojeZdrowie24 daje możliwość zabezpieczenia swoich danych. Ja tradycyjnie zabezpieczyłam wszystko pinem, ale wydaje mi się że są też inne sposoby.
PaulinaK.

Post autor: PaulinaK. »

>>>> Ja korzystam z aplikacji MojeZdrowie24, jest bardzo intuicyjna i wygodna w obsłudze. Osobiście najbardziej podoba mi się funkcja wideokonsultacji, bo nie zawsze potrzebuje wizyty stacjonarnej a dzięki takiej funkcji mogę bardzo szybko i wygodnie zasięgnąć porady specjalisty. Ale fajną funkcją jest też możliwość przechowywania w niej wszelkich informacji medycznych, wyników badań oraz dokumentów medycznych, dzięki temu wszystko mam pod ręką w jednym miejscu. Mi się mega sprawdza to rozwiązanie. <<<<<

Również korzystam z tej strony. Bardzo polecam :)
Wiki

Post autor: Wiki »

>>>>Myślę, że nie tylko Ty się martwisz o tą kwestię w dzisiejszym świecie :D
Tak, aplikacja MojeZdrowie24 daje możliwość zabezpieczenia swoich danych. Ja tradycyjnie zabezpieczyłam wszystko pinem, ale wydaje mi się że są też inne sposoby. <<<<<

Tak, potwierdzam, są też inne sposoby zabezpieczenia danych. Ja korzystam z odcisku palca, bo nie muszę zapamiętywać dodatkowych kodów ;) , mój mąż natomiast preferuje sobie zabezpieczenie danych symbolem
MarcelinaR

Post autor: MarcelinaR »

>>>>Ja korzystam z aplikacji MojeZdrowie24, jest bardzo intuicyjna i wygodna w obsłudze. Osobiście najbardziej podoba mi się funkcja wideokonsultacji, bo nie zawsze potrzebuje wizyty stacjonarnej a dzięki takiej funkcji mogę bardzo szybko i wygodnie zasięgnąć porady specjalisty. Ale fajną funkcją jest też możliwość przechowywania w niej wszelkich informacji medycznych, wyników badań oraz dokumentów medycznych, dzięki temu wszystko mam pod ręką w jednym miejscu. Mi się mega sprawdza to rozwiązanie. <<<<

Brzmi ciekawie, a czy rejestracja w tej aplikacji jest darmowa?
Magda

Post autor: Magda »

>>>>Ja korzystam z aplikacji MojeZdrowie24, jest bardzo intuicyjna i wygodna w obsłudze. Osobiście najbardziej podoba mi się funkcja wideokonsultacji, bo nie zawsze potrzebuje wizyty stacjonarnej a dzięki takiej funkcji mogę bardzo szybko i wygodnie zasięgnąć porady specjalisty. Ale fajną funkcją jest też możliwość przechowywania w niej wszelkich informacji medycznych, wyników badań oraz dokumentów medycznych, dzięki temu wszystko mam pod ręką w jednym miejscu. Mi się mega sprawdza to rozwiązanie. <<<<
>>>>Brzmi ciekawie, a czy rejestracja w tej aplikacji jest darmowa?<<<<

Tak, rejestracja jest bardzo prosta i w pełni darmowa ;)
Gabi

Post autor: Gabi »

Te wideokonsultacje to super pomysł, moje dzieci niestety często chorują, wiec taka opcja będzie dla mnie jak znalazł, tylko pytanie czy da się dość szybko ogarnąć taką wizytę w tej apce? Czy długo zazwyczaj czeka się na wolny termin?
Walkiria

Post autor: Walkiria »

>>>>Te wideokonsultacje to super pomysł, moje dzieci niestety często chorują, wiec taka opcja będzie dla mnie jak znalazł, tylko pytanie czy da się dość szybko ogarnąć taką wizytę w tej apce? Czy długo zazwyczaj czeka się na wolny termin?<<<<

Mam podobną sytuację, i mogę śmiało potwierdzić, że wizyty umawia się bardzo sprawnie, a wybór terminów jest duży. Póki co nie miałam problemów z umówieniem wizyty w tej aplikacji.
Dorota00

Post autor: Dorota00 »

>>>>Te wideokonsultacje to super pomysł, moje dzieci niestety często chorują, wiec taka opcja będzie dla mnie jak znalazł, tylko pytanie czy da się dość szybko ogarnąć taką wizytę w tej apce? Czy długo zazwyczaj czeka się na wolny termin?<<<<

Również mogę śmiało potwierdzić, że terminów jest sporo - nie ma problemów z umówieniem wizyty nawet na bardzo bliską datę.
Ula

Post autor: Ula »

>>>>Również mogę śmiało potwierdzić, że terminów jest sporo - nie ma problemów z umówieniem wizyty nawet na bardzo bliską datę.<<<<

A czy wybierając specjalistę można coś o nim się dowiedzieć, porównać z innymi, czy można znaleźć w tej aplikacji jakieś informacje o tych lekarzach?
Gosia

Post autor: Gosia »

>>>>Również mogę śmiało potwierdzić, że terminów jest sporo - nie ma problemów z umówieniem wizyty nawet na bardzo bliską datę.<<<<
>>>>A czy wybierając specjalistę można coś o nim się dowiedzieć, porównać z innymi, czy można znaleźć w tej aplikacji jakieś informacje o tych lekarzach?<<<<

Tak, w aplikacji MojeZdrowie24 każdy lekarz ma swoją wizytówkę. Są tam wyróżnione między innymi kompetencje, czy certyfikaty danego specjalisty.
Wiktoriaaa

Post autor: Wiktoriaaa »

>>>>A czy wybierając specjalistę można coś o nim się dowiedzieć, porównać z innymi, czy można znaleźć w tej aplikacji jakieś informacje o tych lekarzach?<<<<

W aplikacji MojeZdrowie24 można porównać specjalistów również na podstawie opinii innych użytkowników. Dla mnie osobiście opinie mają bardzo duże znaczenie przy wyborze lekarza, więc zawsze zwracam na nie uwagę.
Ula

Post autor: Ula »

>>>>W aplikacji MojeZdrowie24 można porównać specjalistów również na podstawie opinii innych użytkowników. Dla mnie osobiście opinie mają bardzo duże znaczenie przy wyborze lekarza, więc zawsze zwracam na nie uwagę.<<<<

O to super opcja, też zawsze zwracam uwagę na opinie innych. A czy wybór specjalistów jest duży w tej aplikacji? No i czy dostępność dostępność terminów jest duża?
Małgorzata556

Post autor: Małgorzata556 »

>>>>W aplikacji MojeZdrowie24 można porównać specjalistów również na podstawie opinii innych użytkowników. Dla mnie osobiście opinie mają bardzo duże znaczenie przy wyborze lekarza, więc zawsze zwracam na nie uwagę.<<<<
>>>>O to super opcja, też zawsze zwracam uwagę na opinie innych. A czy wybór specjalistów jest duży w tej aplikacji? No i czy dostępność dostępność terminów jest duża?<<<<

Wybór specjalistów jest duży, korzystam z tej aplikacji już od kilku miesięcy i jeszcze nie maiłam problemu ze znalezieniem odpowiedniego terminu.
Sunshine

Post autor: Sunshine »

>>>>O to super opcja, też zawsze zwracam uwagę na opinie innych. A czy wybór specjalistów jest duży w tej aplikacji? No i czy dostępność dostępność terminów jest duża?<<<<

Aplikacja posiada na prawdę duży wybór jeżeli chodzi o specjalistów i dostępne terminy. Zdarza mi się umawiać wizyty na ostatnią chwile i śmiało mogę polecić tą apkę pod tym względem
Grzegorz33

Post autor: Grzegorz33 »

Ta strona stworzona została z myślą o umawianiu się na wizytę online z lekarzem oraz na wizyty stacjonarnie. Pozwala oszczędzić czas zarówno Nasz jak i lekarzy. Osobiście polecam.
Angelikaa

Post autor: Angelikaa »

>> Ta strona stworzona została z myślą o umawianiu się na wizytę online z lekarzem oraz na wizyty stacjonarnie. Pozwala oszczędzić czas zarówno Nasz jak i lekarzy. Osobiście polecam. <<

Dziękuję za polecenie. Właśnie zapisałam się na wizytę. Wszystko sprawnie i szybko :)
Beattrice

Post autor: Beattrice »

>>>Te wideokonsultacje to super pomysł, moje dzieci niestety często chorują, wiec taka opcja będzie dla mnie jak znalazł, tylko pytanie czy da się dość szybko ogarnąć taką wizytę w tej apce? Czy długo zazwyczaj czeka się na wolny termin?<<<<

>> Ta strona stworzona została z myślą o umawianiu się na wizytę online z lekarzem oraz na wizyty stacjonarnie. Pozwala oszczędzić czas zarówno Nasz jak i lekarzy. Osobiście polecam. <<

>Dziękuję za polecenie. Właśnie zapisałam się na wizytę. Wszystko sprawnie i szybko :)<

A jak długo czekałaś na termin?
Alicjaaa

Post autor: Alicjaaa »

>>>Te wideokonsultacje to super pomysł, moje dzieci niestety często chorują, wiec taka opcja będzie dla mnie jak znalazł, tylko pytanie czy da się dość szybko ogarnąć taką wizytę w tej apce? Czy długo zazwyczaj czeka się na wolny termin?<<<<

>>> Ta strona stworzona została z myślą o umawianiu się na wizytę online z lekarzem oraz na wizyty stacjonarnie. Pozwala oszczędzić czas zarówno Nasz jak i lekarzy. Osobiście polecam. <<<

>>Dziękuję za polecenie. Właśnie zapisałam się na wizytę. Wszystko sprawnie i szybko :)<<

>A jak długo czekałaś na termin?<

Termin miałam za 2 dni, więc naprawdę byłam zaskoczona :) Dziękuję
Beatricce

Post autor: Beatricce »

>>> Ta strona stworzona została z myślą o umawianiu się na wizytę online z lekarzem oraz na wizyty stacjonarnie. Pozwala oszczędzić czas zarówno Nasz jak i lekarzy. Osobiście polecam. <<<

>>>Dziękuję za polecenie. Właśnie zapisałam się na wizytę. Wszystko sprawnie i szybko :)<<<

>>A jak długo czekałaś na termin?<<

>Termin miałam za 2 dni, więc naprawdę byłam zaskoczona :) Dziękuję <

Nie ma za co. Mam nadzieję, że pomogłam :) Pozdrawiam.
Łukasz

Post autor: Łukasz »

Osobiście staram się korzystać z usług specjalistów, aby nie marnować swojego czasu i pieniędzy. Dlatego mogę Wam polecić ofertę nowoczesnego i profesjonalnego centrum medycznego w Sosnowcu - https://vivomed.pl/stulejka-co-to-jest- ... ej-pozbyc/ .
Awatar użytkownika
Kotwica

Post autor: Kotwica »

Korzystając z okazji, rozmawiając o zdrowiu, chciałbym poznać Wasze opinie na temat Poradni Onkologicznej Onkolmed.pl. Słyszałem, że mają oni znaczne doświadczenie w leczeniu nowotworów. Czy ktoś z Was miał okazję skorzystać z ich usług? Dajcie mi znać, będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniem.
Awatar użytkownika
amelia

Post autor: amelia »

Nie wiem czy macie tego świadomość, ale usg piersi to bezbolesne i nieinwazyjne badanie, które może znacząco przyczynić się do wczesnego wykrycia chorób sutka. Polecam wam regularne wykonywanie tego badania w celu zachowania zdrowia.
baśkaaa

Post autor: baśkaaa »

Moim zdaniem bardzo dobrą opcją będzie jednak https://radamed.pl/ . Z tego co słyszałam to można tutaj bardzo sprawnie zamówić e-receptę, a dodatkowo koszty wcale nie są wysokie co jest również wielkim plusem
krzytys

Post autor: krzytys »

Placówki PZU Zdrowie - https://zdrowie.pzu.pl/ są popularnym wyborem dla osób szukających opieki medycznej. Pacjenci doceniają krótki czas oczekiwania na wizytę oraz szeroki wybór specjalistów. Przychodnie te oferują zarówno standardowe usługi zdrowotne, jak i specjalistyczne konsultacje. Co więcej, poza tradycyjnymi wizytami w gabinecie, dostępne są również usługi telemedyczne, co jest ogromnym udogodnieniem.
JUSTYNAAA

Post autor: JUSTYNAAA »

Zdrowie zdrowiem, badania badaniami, lekarz lekarzem, ale czy wiecie, jak powinno wyglądać tak naprawdę krok po kroku wykonanie takiego badania? Wiecie, czym jest ręczny spektrometr ramana i co w tym obszarze możemy zrobić? Mam nadzieję, że wiecie, że dzięki niemu powstają badania.
teodymaaa11

Post autor: teodymaaa11 »

Plusem recepty online, którą macie omówioną na stronie https://jobnotice.pl/pracownik-moze-prz ... ia-z-domu/ jest to, że po prostu jest dostępna niemalże od ręki i nie trzeba się nigdzie specjalnie umawiać i jeżdzić. Dosłownie możemy otrzymać receptę nie wychodząc z domu. Czy to nie jest komfortowe ?
master

Post autor: master »

Firma Acuvue to renomowany producent soczewek kontaktowych, oferujący szeroki wybór produktów dostosowanych do różnych potrzeb wzrokowych. Na ich stronie internetowej https://www.acuvue.pl można znaleźć szczegółowe informacje na temat rodzajów soczewek, ich zalet oraz odpowiedniego doboru w zależności od rodzaju wady wzroku. Warto dodać, że ich szkła kontaktowe są w bardzo dobrej cenie.
fredka

Post autor: fredka »

Jeżeli szukacie firmy specjalizującej się w badaniach klinicznych, zajrzyjcie na clinicalbs.com. Udział w tych badaniach przyczynia się do postępu w farmakoterapii, co umożliwia opracowywanie bardziej skutecznych i bezpiecznych metod leczenia. Firma dysponuje nowoczesnymi placówkami, gdzie realizowane są badania.
anttośka

Post autor: anttośka »

A co powiecie w ogóle na https://praktyka.info.pl/ ? Jest to bardzo dobry gabinet ortopedyczny, w którym można otrzymać wielką pomoc jeśli chodzi między innymi o leczenie skoliozy, a do tego też wizyta w gabinecie odbywa się w miłej atosferze
ODPOWIEDZ