Jakiej pasty do zębów używacie?
Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
- ivona
Re: Jakiej pasty do zębów używacie?
Wszystko zależy od składu, musisz na niego zwrócić uwagę, ja używam pasty Splat Biomed Superwhite i Tobie też mogę ją polecić bo łagodnie wybiela zęby ale też oczyszcza je z kamienia nazębnego.
- Miałek
Ja miałam spore problemy z krwawiącymi dziąsłami i sprawdzałam wiele produktów dla takich delikatesów jak ja. Wyszło na to, że chodziło o fluorek - zaczęłam korzystać z tej pasty od Ziai i jakoś ładnie przeszło.
Co do pytania o niszczenie szkliwa - myślę, że produkty wybielające nie są zbyt dobre dla szkliwa. Lepiej raz na jakiś czas zapisać się na piaskowanie do stomatologa albo korzystać z naturalnych sposobów na wybielanie (węgiel aktywny)
Co do pytania o niszczenie szkliwa - myślę, że produkty wybielające nie są zbyt dobre dla szkliwa. Lepiej raz na jakiś czas zapisać się na piaskowanie do stomatologa albo korzystać z naturalnych sposobów na wybielanie (węgiel aktywny)
- roza
Jeśli chcesz wybielić zęby skorzystaj z systemów wybielających marki Crest. Tutaj https://paski-crest.pl/ kupisz ich produkty. Wiele osób potwierdza ich skuteczność. Dużym plusem jest to, że nie powodują nadwrażliwości zębów i dziąseł. Moim zdaniem warto zainwestować - za wybielanie w gabinecie zapłacisz więcej.
- betinka
Jeżeli masz problem z wyborem pasty do zębów to polecam Ci się zainteresować stroną jaką jest http://gardent.pl/a/ecpm,jak-prawidlowo ... jame-ustna dzięki której dowiesz się wielu interesujących rzeczy na temat dbania o jamę ustną. Dzięki tej stronie na pewno dowiesz się wielu potrzebnych tobie informacji na ten temat.
- Karo
Myślę, że te pasty wybielające z apteki są bezpieczne, można ich regularnie używać.
A co stosujecie do płukania dziąseł, kiedy przytrafi Wam się jakiś stan zapalny lub skaleczenie?
Mnie polecono Octenisept na wszelkiego typu rany, ranki czy skaleczenia w tej okolicy,
który działa również odkażająco i bakteriobójczo. Znacie? Stosujecie ten preparat leczniczy?
A co stosujecie do płukania dziąseł, kiedy przytrafi Wam się jakiś stan zapalny lub skaleczenie?
Mnie polecono Octenisept na wszelkiego typu rany, ranki czy skaleczenia w tej okolicy,
który działa również odkażająco i bakteriobójczo. Znacie? Stosujecie ten preparat leczniczy?
- pukla123
Czasem stosowanie samej pasty nie da oczekiwanego efektu i wtedy trzeba pomyśleć o wybielaniu. Ja sobie bardzo chwalę wybielanie zębów lampą poznań To obecnie najpopularniejsza metoda, jest bezbolesna i daje długotrwałe efekty. Warto się na coś takiego zdecydować.roza pisze: ↑27 sie 2019, 10:22 Jeśli chcesz wybielić zęby skorzystaj z systemów wybielających marki Crest. Tutaj https://paski-crest.pl/ kupisz ich produkty. Wiele osób potwierdza ich skuteczność. Dużym plusem jest to, że nie powodują nadwrażliwości zębów i dziąseł. Moim zdaniem warto zainwestować - za wybielanie w gabinecie zapłacisz więcej.
- Inka
A może wypróbuj taką ze strony https://kosmetykinaturalne.com.pl/categ ... bez-fluoru? bo taka pasta do zębów bez fluoru jest dużo bardziej bezpieczniejsza niż te popularne i działa łagodząco na zęby także myślę, że jak masz problemy w jamie ustnej to powinna pomóc taka zmiana. Zresztą wszystkie kosmetyki naturalne są dużo lepsze od tych standardowych
- nikelodon18
Post autor: nikelodon18 »
Ja używam pasty poleconej przez mojego znajomego z gabinetu w Tychach - Es Dentica https://www.esdentica.pl/ . Poza klasycznymi usługami, na miejscu mogę także liczyć na różnego rodzaju porady, jak chociażby ta. Dla mnie to wybór idealny!
- Karen
Akurat pasta z węglem aktywnym skutecznie wybiela zęba. Ponadto świetnie zwalcza próchnice -cichego zabójcę zdrowego i pieknego uśmiechu, a także likwiduje stany zapalne . Akurat w sklepie internetowym Shop Dent można nabyc takie pasty w zestawach i to za dobrą cenę. Teraz warto robić zakupy online - bo zamówienia realizowane są prawie tak szybko jak skladanie zamowienia
- firt
Ja całe życie używam wybielających, ale one mi nic nie dają . Niestety taką mam już płytkę, że muszę wybielać zęby u dentysty. Kontrolnie i na wybielanie chodzę do Dentala w Lublinie na Lwowskiej, gdzie super się zajmują moimi zębami. Wybielanie tam jest bezpieczne, efekt jest mega dobry, no i nie mam później żadnych nadwrażliwości, polecam gorąco.
- Zdzisiek78
Post autor: Zdzisiek78 »
Ostatnio zastanawiam się nad tym jaką pastę wybrać dla swojego 7 latka. Co sądzicie o tym,aby wspieracie Polskie marki? Jestem bardzo za tym. Zastanawiam się nad wyborem produktów tej marki https://ziaja.com/c/jama-ustna-76 Odpowiada mi cena i dostępność produktów.
- ligawa
No właśnie zastanawiam się jakich najczęściej używacie past to zębów? Bo ja to zazwyczaj kupuję takie bardziej ziołowe bo mam dość wrażliwe zęby i tylko takie są dla mnie bezpieczne. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupieniem także płynu do płukania jamy ustnej i szukając trafiłam na ofertę tej drogerii internetowej https://www.perfumesco.pl/plyn-do-plukania-jamy-ustnej w której to znalazłam także płyn taki ziołowy. Także zamówiłam sobie taki i gotowe
- Bellea
Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale w sumie jak można kupić w podobnej cenie znacznie lepszy produkt i zadbać nie tylko o zdrowie zębów jak i o to żeby były bielsze to czemu nie:) Tu warto zerknąć sobie na stronkę https://www.sunstargum.com/pl/ Ich produkty można znaleźć w aptekach, mają bardzo dobre pasty do zębów, ale i nie tylko. Poczytajcie sobie też co piszą na temat różnych chorób i pielęgnacji jamy ustnej, takie porady też są bardzo przydatne.
- walkk
Ja mam pastę wybielającą, nawet nie wiem jakiej marki, ale patrzę na ten pasek z tyłu, żeby był jak najbardziej naturalna. A same zęby wybielam u dentysty, bo to jest najlepszy sposób na to by były jak najbielsze i efekt długo się utrzymał. Chodzę do Dental House w Łukowie, tam mają kompetentnych dentystów, bardzo dobre ceny, no i nowoczesny sprzęt. Myślę, że warto skorzystać z ich usług, zwłaszcza, że są rzetelni, polecam.
- Halinka
Używam różnych past do zębów, a szczególnie wybielających. Niestety jeszcze żadna nie dała efektu, jakiego bym oczekiwała. Szukając dobrego gabinetu usłyszałam od znajomych pozytywne opinie o Atelier Uśmiechu. Podobno stosują w nim specjalny innowacyjny system BlancOne, który nie powoduje nadwrażliwości i daje spektakularne efekty. Może znacie już tą klinikę stomatologiczną?
Post autor: Nateczką »
Ja używam różnych. Albo Lacalut, Elmex czy też takich past jak np Blendamed. Raz chyba miałam Blanc. A tak to cały czas używam te które wymienilam na zmianę. o przepraszam jeszcze Sensodyne Warto też oczywiście raz na te pół roku wybierać się do gabinetu stomatologicznego jak np tutaj
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci