Jaka antykoncepcja
Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
- mahala
Re: Jaka antykoncepcja
Hej! Właśnie stoję przed tym samym pytaniem, bo wkrótce przestanę karmić piersią i muszę zacząć stosować antykoncepcje. Nie wiem na co się zdecydować... wizyta u ginekologa za 2 tygodnie. Pogadam z nim wiadomo, ale wcześniej z chęcią dowiedziałabym się jakie są wasze wrażenia i wasze zdanie
- pomelo
W zasadzie to nawet jak karmisz to możesz brać antykoncepcje, poczytaj sobie http://antykoncepcjanamiare.pl/czy-mlod ... ncepcyjne/ i jak będziesz u ginekologa to zapytaj. Osobiście ja nie brałam, choć wspominam o takiej możliwości. Tabletki zaczęłam przyjmować też właśnie po skończeniu laktacji i wybrałam tabletki bo chyba po prostu najbardziej popularne, no i też je brałam przed zajściem w ciążę więc już przyzwyczajona jestem 

- pomelo
Przed i po Belarę. Te tabletki mi lekarz przepisał i są naprawdę dobrze dopasowane gdyż nie odczuwam żadnych negatywnych objawówmahala pisze: ↑30 paź 2019, 13:01 @pomelo , a jakie tabletki brałaś przed ciążą i jakie teraz?
- Liwi7
A co sądzicie o tabletkach wczesnoporonnych przy niechcianej ciąży, ciąży z gwałtu? Ja osobiście twierdzę, że to dobra opcja w takich sytuacjach i dobrze, że da się legalnie nabyć takie tabletki. Jeżeli byście szukali to zerknijcie na https://girlinneed.com/
- Karen
Moje drogie - antykoncepcja antykoncepcją - wiadomo ze sa sytuacje kiedy jest to jak najbardziej dozwolone. Niestety jesli zle dobierzemy takie srodki antykoncepcyjne to mozemy sobie rozregulowac cykl , a takze spowodowac wiele roznych dolegliwosci zdrowotnych na tle rozrodczym. Niestety w pewnym momencie moze sie okazac ze nie bedziemy mogly juz zalozyc rodziny - oczywiscie bez odpowiedniego leczenia. PCOS https://gameta.pl/blog/pcos-przyczyny-o ... -leczenia/ to powazna choroba - co prawda da sie ja wyleczyc ale nie wiem czy kazdy przypadek - wszystko zalezy od nas.
- sampre
Ale sama używasz tego krążka? Albo znasz kogoś kto używa PolaRing? Bo widzę sporo pozytywów, ale zastanawiam się, czy faktycznie wymienia się taki krążek raz na trzy tygodnie? Nie ma efektów ubocznych?Nela pisze: ↑31 paź 2019, 23:14 Pola Ring coraz częściej wybierają młode kobiety, bo to duża wygoda i odpada denerwowanie się, jak się zapomni pigułki.
- ivona
Gumek nie stosuje bo sa malo wygodne i lubia pękac co dla nas oznaczaloby koszmar ! Co do ringów jakoś sie nigdy nie zdecydowałam żeby je wypróbować. Zdecydowalam sie na tabletki vines z mala iloscia hormonow bo nie tylko mnie zabezpieczaja ale tez wyregulowały hormony na czym bardzo mi zalezalo
Post autor: Angela Ży »
Gdyby przytrafiła się niechciana ciąża pomimo antykoncepcji to pamiętajcie, że w Czechach każda kobieta może przerwać ciążę do 12 tygodnia, bezpiecznie i legalnie, najbliżej Polski mamy klinikę Stonava, która jest zaledwie 5 kilometrów od granicy.mahala pisze: ↑30 paź 2019, 0:01 Hej! Właśnie stoję przed tym samym pytaniem, bo wkrótce przestanę karmić piersią i muszę zacząć stosować antykoncepcje. Nie wiem na co się zdecydować... wizyta u ginekologa za 2 tygodnie. Pogadam z nim wiadomo, ale wcześniej z chęcią dowiedziałabym się jakie są wasze wrażenia i wasze zdanie
Post autor: luśka »
Ja stosuję tabletki ale generalnie jestem pewna, że dobry ginekolog pomoże Ci dobrać antykoncepcję. Ja mam sprawdzonego lekarza - dr Górski z kliniki BABKA MEDICA w Warszawie. Tak serdecznego, ciepłego i delikatnego lekarza ginekologa jeszcze nie spotkałam. Polecam gorąco.
- elwwi
My stosowaliśmy prezerwatywy i zabezpieczenie zawiodło. Było to niemałe zaskoczenie, ale nie byliśmy źli, czy smutni, a była to miła niespodzianka, bo i tak mieliśmy poczekać ze staraniem się o dziecko jeszcze tylko około 8 miesięcy. Najwyraźniej los chciał, że postaraliśmy się wcześniej
. Obecnie już jestem mamą, urodziłam, mam także antykoncepcję hormonalną, która doskonale mi się sprawdza. Zarówno w sprawie antykoncepcji obecnie, jak i ciąży chodziłam do ginekologa Antoniego Kubiaka z Konina. To kompetentny lekarz, doskonale sobie ze wszystkim poradził, zlecił mi oczywiście wykonanie pakietu badań w ciąży, miałam badania prenatalne na NFZ, itp. To lekarz godny polecenia.

Post autor: ogórek »
Luśka, i ja jestem pacjentką kliniki BABKA MEDICA w stolicy. Opiekuje się mną dr Porębski i dzięki niemu mam super dobraną antykoncepcję. Tabletki są idealne, nie mam żadnych objawów ubocznych, nie tyję po nich. Także dziękuję Panu Doktorowi i każdej Pani w stolicy też polecam wizytę w tej placówce.
Post autor: żabkazielona »
Pamiętajcie, że niestety antykoncepcja bywa zawodna. Wiem, że ciążę można zatrzymać lub nie. Jeśli jednak zdecydujecie się dziewczyny na zatrzymanie ciąży, zróbcie badania prenatalne. Dzięki temu będziecie miały pewność, że maluch rozwija się prawidło. Mam sprawdzoną lekarkę, która wykonuje je po prostu bezbłędnie. To dr Rozmus-Warcholińska. Przyjmuje w Katowicach i w Częstochowie. Ja akurat byłam w Katowicach i byłam zachwycona. Mega empatia, wiedza, nowoczesny sprzęt. No czego chcieć więcej? 

Post autor: Julka88 »
Antykoncepcję powinien dobrać lekarz. Oczywiście po badaniach. Masz jakiegoś zaufanego ginekologa? Jak nie, to mogę Ci polecić dr Blicharczyk. Przyjmuje przy Szpitalnej w Kołobrzegu. U mnie zawsze trafiała z antykoncepcją 

Post autor: rooksana »
Korzystaliście może z e-recept? Właśnie ja znalazłam stronę https://radamed.pl/ i powiem wam, że mają świetną ofertę. Tutaj można w bardzo krótkim czasie zamówić e-receptę, a do tego w bardzo niskiej cenie
- corsa
A czy wiecie, że możecie zdalnie uzyskać receptę na antykoncepcję? Bez wychodzenia z domu możecie uzyskać teleporadę lekarską wraz z e-receptą. Na stronie https://memedic.pl/konsultacja/antykoncepcja/ znajdziecie wszystkie informacje.
Post autor: doradca »
Jeśli szukasz trwałej metody antykoncepcji, wazektomia w Novoderm https://novoderm.pl/urologia-estetyczna/wazektomia/ może być dobrą opcją. Wiele osób mówi, że to skuteczne i bezpieczne rozwiązanie. Warto rozważyć, zwłaszcza jeśli masz stałego partnera i chcecie uniknąć niechcianych ciąż
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci