Jak pomóc alkoholikowi

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Kornelia90

Jak pomóc alkoholikowi

Post autor: Kornelia90 »

Witam wszystkich. Znalazłam się w trudnej sytuacji - mianowicie szukam leczenia dla mojego kolegi, który uzależnił się od alkoholu. Znacie kogoś komu udało się pokonać nałóg? Żona zagroziła, że się z nim rozwiedzie jeśli nie zmieni swojego zachowania. Robił już jedno podejście do rzucenia alkoholu, niestety bezskutecznie. Nie mogę już patrzeć jak marnuje sobie życie. Z dnia na dzień wygląda coraz gorzej. Stan jego zdrowia rzecz jasna też się pogorszył po takiej ilości alkoholu.
Kamil43

Re: Jak pomóc alkoholikowi

Post autor: Kamil43 »

Współcześnie istnieją różne metody wychodzenia z uzależnień. Jedną z nich, powszechnie wybieraną jest farmakologiczne leczenie awersyjne, do którego zalicza się wszywka alkoholowa Esperal - https://esperallodz.com/. Jest on środkiem farmakologicznym, uwalniającym stopniowo swoją substancję aktywną do krwioobiegu Pacjenta. Jednorazowe podanie tego leku jest bardzo wydajne i starcza na od 8 do 12 miesięcy działań leczniczych. Mimo, iż jest to zabieg bezpieczny, to jednak nie jest polecany każdemu. Przede wszystkim osoby wykazujące nadwrażliwość na składniki leku nie będą zakwalifikowane do zabiegu.
Awatar użytkownika
Roksana

Re: Jak pomóc alkoholikowi

Post autor: Roksana »

Żeby alkoholik w ogóle zaczął się leczyć najpierw musi przekonac sam siebie, że nadszedł już czas by skończyć z nałogiem. Jak nie ma tego wewnętrznego przekonania to nawet wszywka nie poskutkuje :(
Dobrym początkiem jest rozmowa z psychologiem, który jako obcy może dotrzeć z przekazem łatwiej niż ktoś z rodziny lub znajomych.
Jeśli twój kolega nie przepada za wizytami u lekarzy to podsuń mu możliwość zdalnej porady https://telemedi.com/pl/lp/pilne-konsultacje-medyczne/ , która nie kosztuje dużo, nie trzeba się ruszać z domu, a najważniejsze że może dać oczekiwany efekt :)
ODPOWIEDZ