dom opieki w Warszawie

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Awatar użytkownika
AgnieszkaL

dom opieki w Warszawie

Post autor: AgnieszkaL »

Szukam dobrego domu opieki dla mojej abbci... Niestety, zrobiłyśmy z mamą, ile
można, ale mamie też już zaczyna szwankować zdrowie, a ja mam malutkie dziecko
i pracę, a babcia wymaga już opieki 24/24. Alzheimer ruszył ostro, prez długi
czas było łagodnie, ale teraz!... Trzeba wszystko przy niej robić, nie panuje
nad czynnościami fizjologicznymi, rwie na sobie ubrania, rzuca przedmiotami,
sąsiedzi się skarżą, bo babcia wstaje w nocy i hałasuje...
Niestety, domy opieki panstwowe sa podobno przepełnione i trzeba dłuuugo
czekać na miejsce.
Potrzebuję informacji o domach opieki w Warszawie lub okolicy - prywatnych.
Ktoś mi napisał, że jeśli opłata wynosi 1600 PLN, tzn. że pensjonariusze są
głodzeni!!! Rany boskie, 1600-1800 PLN to max na co mnie stać.
Nie chcę, żeby abbcia trafiła do takiego domu jak ten osławiony w TV (Radość),
potrzebuję placówki, gdzie potrafią zająć się człowiekeim z Alzheimerem... Czy
ktoś mógłby taką polecić?
Awatar użytkownika
Dowile

Re: dom opieki w Warszawie

Post autor: Dowile »

Stricte w samej Warszawie to nie znam, ale pod Warszawą w Nowym Dworze Mazowieckim jest Dom Rodzinny. To zakład opiekuńczo-leczniczy, mają tam nawet oddział paliatywny, więc i schorowane bardzo osoby tam przyjmują. Można tam być na NFZ albo prywatnie.
Awatar użytkownika
uan

Post autor: uan »

Moja babcia jest starszą schorowaną osobą, jednak póki co nie wyobrażam sobie oddać jej do jakiegoś ośrodka. Póki wspólnymi siłami dajemy radę będziemy się babcią opiekować. Ponieważ babcia ma również choroby wiązane z wiekiem od jakiegoś czasu jest na lekach. Ostatnio lekarz przepisał jej rispolept cena i jakby zaczyna być trochę lepiej. Mam nadzieję, że lekami da się poprawić na tyle stan zdrowia babci, że nigdy nie będziemy zmuszeni jej nigdzie oddawać.
Awatar użytkownika
sarma

Post autor: sarma »

Dawno minęły czasy, kiedy to oddanie rodzica czy dziadka do domu opieki uważaliśmy za zbrodnię. Teraz opieka nad nimi znacznie się polepszyła, możemy czuć się spokojniej, gdy bliska osoba ma całodobową opiekę. Wyposażamy ją jedynie w najpotrzebniejsze rzeczy, antybiotyk w sprayu na rany czy ulubione rozrywki i odwiedzamy, co najmniej raz w tygodniu.
Awatar użytkownika
melka92

Post autor: melka92 »

W okolicach Warszawy również są świetne miejsca, jeśli chodzi o domy opieki dla osób starszych. Jednym z takich miejsc jest http://domseniora24.pl/ Oferta dostępna jest na stronie internetowej. Można sobie sprawdzić, kto sprawuje opiekę nad bliskimi osobami, jak wygląda wnętrze i cała organizacja tego miejsca. To na pewno pozwoli na podjęcie odpowiedniej decyzji.
Awatar użytkownika
cabika

Post autor: cabika »

nie wiem czy bym się kiedys zdecydowła na coś takiego ale uważam że dobrze ze są takie miejsca, moi rodzice też już wchodzą w ten wiek, co nie rozmawiam z mamą to narzeka że się źle czuje, nie ma sił, na szczęście wyniki ma w miarę chociaż namawiam ją na zmianę diety, rzucenie palenia, dobrze ze chociaż do brania geriamoc się dała namówić, może w koncu nie będzi tak często łapała przeziebień
Awatar użytkownika
sempiria

Post autor: sempiria »

Szczerze to jakoś nie mam przekonania do takich miejsc. Zdecydowanie bardziej odpowiadałaby mi opiekunka dla osoby starszej. To zajęcie, które coraz bardziej zyskuje na popularności w Niemczech, dlatego też sporo osób decyduje się na podjęcie takiej pracy. Ostatnio czytałam ciekawy artykuł tutaj http://europraca.com.pl/zakres-obowiazk ... niemczech/ o zakresie pracy tych osób.
Awatar użytkownika
pomelo

Post autor: pomelo »

Ja zrezygnowałam z domu opieki, jak babcia się lepiej po operacji poczuła to wzięłam ją do domu. Przedtem mały remont zrobiłam, bo jak wiadomo krok ku bezpieczeństwu to podstawa, osoby starsze i schorowane muszą mieć odpowiednie warunki mieszkaniowe. Parę uchwytów, taśm antypoślizgowych i takich rzeczy poinstalowałam. Sprawdzają się
Awatar użytkownika
mahala

Post autor: mahala »

Jestem z innego rejonu, ale mogę zostawić namiar na bardzo polecany dom seniora mianowicie https://domseniora-jaso.pl/dom-seniora-nad-morzem/ . Znajduje się on nad morzem, dlatego jest tak dobrą opcją. Klimat morski ma zbawienny wpływ na osoby starsze lub pochorowane
Awatar użytkownika
sempiria

Post autor: sempiria »

Jeżeli już dzieje się tak jak opisała autorka tematu to trzeba znaleźć odpowiedni dom opieki. Takich przypadków jest całe mnóstwo i nie można bagatelizować. Konsultowałam się ze znajomą, która musiała oddać babcię z Alzheimerem do domu opieki i jeżeli nadal szukasz odpowiedniego domu opieki to zobacz szczegóły. Nie ma problemów z odwiedzinami i opłata nie jest wysoka.
kornęr

Post autor: kornęr »

Jeśli chodzi o dom opieki Warszawa to polecam Goldsenior :) Moja babcia przebywa tam już od kilku miesięcy i zarówno ona, jak i ja jesteśmy bardzo zadowolone. Przemiła i doświadczona obsługa, pyszna kuchnia i mnóstwo zajęć rehabilytacyjnych. Jeśli więc szukacie takiego miejsca, to koniecznie sobie sprawdźcie szczegóły u nich na stronie.
Żania

Post autor: Żania »

Co do domu opieki to ci nie pomogę, bo my nie znaleźliśmy nic ciekawego. Mogę Ci dać za to namiar do opieki domowej na którą się zdecydowaliśmy: Pol Ar Serwis https://pol-arserwis.pl/promocja/ Teraz nawet mają promocje więc warto bliżej się przyjrzeć ofercie.
ODPOWIEDZ