Co sądzicie o probiotykach?

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Awatar użytkownika
tracja

Co sądzicie o probiotykach?

Post autor: tracja »

Warto je stosować czy wystarczy dobra dieta?
Awatar użytkownika
Tati17

Re: Co sądzicie o probiotykach?

Post autor: Tati17 »

Gdy pragniesz się doedukować na ten temat więcej to radzę wejść sobie na blog - http://napatelni.com.pl . W mojej ocenie w tym miejscu odszukasz najpotrzebniejsze rzeczy w nawiązaniu do owego problemu. Według mnie skupienie solidnej wiedzy.
Awatar użytkownika
yusta

Post autor: yusta »

Myślę że probiotyki są bardzo potrzebne ale można je też wspomagać jedząc takie naturalne probiotyki jak produkty mleczne czy kiszonki, one także świetnie wspomagają florę jelitową zniszczoną przez antybiotyki
Awatar użytkownika
koczkodanka

Post autor: koczkodanka »

Ja biore diflos ale tylko gdy mam jakies problemy jelitowe albo biore antybiotyk :)
Awatar użytkownika
motylek

Post autor: motylek »

Ja uważam, że probiotyki warto brać dla wsparcia w okresie jesieni i zimy.. Sama podaję mojej rodzinie synbiotyk Mutlilac w kapsułkach. Mogą go przyjmować zarówno dorośli, jak i dzieci.
Górka

Post autor: Górka »

Ja stosuje Multilac, jedną kapsułkę dziennie, warto wspierać mikroflorę jelit w takim chłodnym okresie, szczególnie, że zaczyna się sezon grypowy.
Iduś

Post autor: Iduś »

Stosuje zawsze przy antybiotykoterapii, jedna kapsułka dziennie wsytacza aby wspierać mój organizm i uzupełniać mikroflorę jelit.
ODPOWIEDZ