Bolesny okres

Medycyna naturalna, zdrowa dieta, leki i apteki, uzależnienia, terapie, specjaliści.
Awatar użytkownika
Urszulka

Bolesny okres

Post autor: Urszulka »

Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie, czy znacie może jakieś domowe metody na radzenie sobie z bolesnymi miesiączkami? ☹ Przez pierwsze dni okropnie cierpię. Będę wdzięczna za każdą radę.
Awatar użytkownika
Alvarka

Re: Bolesny okres

Post autor: Alvarka »

Może gorąca kąpiel? Mi zazwyczaj pomaga. Jeszcze kładę się z termoforem.
Awatar użytkownika
Elizabeth

Post autor: Elizabeth »

Gorąca kąpiel pomoże jak najbardziej, ale dodaj do niej soli i sody oczyszczonej. No i postaraj się odstresować. A na przyszłość zajrzyj do książki https://hartigrama.pl/uzdrawiajaca-moc- ... 7,174.html
Awatar użytkownika
Nela

Post autor: Nela »

A bierzesz pigułki? Czasem dobrze dobrana antykoncepcja skutecznie niweluje problem. Moja koleżanka miała takie bolesne, a odkąd bierze vibin czuje się znacznie lepiej.
Awatar użytkownika
Miałek

Post autor: Miałek »

Termofor albo gorąca kąpiel, tak jak pisały dziewczyny. Możesz spożywać wtedy duże ilości produktów z magnezem bądź suplementów. No ale przy naprawdę bolesnych miesiączkach bez leków przeciwbólowych trudno wytrzymać.
Awatar użytkownika
kicia

Post autor: kicia »

No bolący okres nie musi oznaczać że już zawsze będziemy mieli problemy i co miesiąc będzie trzeba jakoś przetrwać te kilka dni. Teraz naprawdę są różne metody żeby po prostu się nie męczyć. Ja zdecydowałam się przyjmować tabletki antykoncepcyjne i dzięki odpowiedniej dawce hormonów wszystko się u mnie ustabilizowało i cały ten pms zniknął http://antykoncepcjanamiare.pl/bole-owu ... ormonalna/
Awatar użytkownika
bernadett

Post autor: bernadett »

a bylas u lekarza? badalas sie? wiesz, takie bolesne miesiaczki moga byc objawem endometriozy... nie chce straszyc ale lepiej to sprawdzic, ja zdiagnozowalam sie tutaj https://endometrioza.medicover.pl/
Awatar użytkownika
makaronica

Post autor: makaronica »

Zbadalabym na Twoim miejscu hormony. W diagnostyce maja takie pakiety hormonalne gdzie pokaza ci wszystko co nie jest w granicy a lekarz na podstawie wynikow przepisze ci cos odpowiedniego
Awatar użytkownika
ivona

Post autor: ivona »

Faktycznie chyba bez lekarza tu sie nie obejdzie, warto się zbadać jeśli dokuczają wam bolesne miesiączki a może też pomoże wam hormonalna antykoncepcja, ja też należę do tych które stosują tabletki vines i nic mnie nie boli, ani piersi, ani brzuch ani tym bardzie głowa w tym czasie, nie jestem też drażliwa podczas krwawienia
jsła

Post autor: jsła »

Miałek pisze: ↑03 cze 2019, 10:33 Termofor albo gorąca kąpiel, tak jak pisały dziewczyny. Możesz spożywać wtedy duże ilości produktów z magnezem bądź suplementów. No ale przy naprawdę bolesnych miesiączkach bez leków przeciwbólowych trudno wytrzymać.
serio? przy obfitych i bolesnych miesiączkach gorąca kąpiel???? :roll:
słomka

Post autor: słomka »

Rzeczywiście, to nie jest dobry pomysł ale odpowiednia będzie wizyta u lekarza, bo za takie objawy może być odpowiedzialna endometrioza, radziłabym się przebadać w tym kierunki. Miałam sonovaginografię zrobioną w szpitalu Medicover i ona potwierdziła że choruję na tą chorobę. Teraz mogę liczyć na właściwe leczenie, odpowiednią opiekę i ewentualnie zabieg usuwania endometriozy w razie potrzeby
ODPOWIEDZ