Zdrowe włosy

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
marzena_80

Zdrowe włosy

Post autor: marzena_80 »

Dziewczyny, jak u was wygląda pielęgnacja włosów? Stosujecie produkty ziołowe czy nie robi wam to różnicy? Ja ostatnio zastanawiałam się, czy nie zamówić jakiegoś ziołowego szamponu. Zresztą znalazłam kilka fajnych produktów w sklepie Andromeda. Znacie go?
Awatar użytkownika
gertruda1994

Re: Zdrowe włosy

Post autor: gertruda1994 »

Dla mnie naturalna pielęgnacja to podstawa zdrowych włosów. W sklepie Andromeda kupiłam nawet naturalną farbę do włosów w całkiem fajnej cenie. Polecam robić tam zakupy, jeśli faktycznie dbasz o swoje zdrowie :)
Awatar użytkownika
mczay

Post autor: mczay »

Aby włosy były zdrowe i pięknie się prezentowały to trzeba zadbać o i ch opowiednią pielęgnacje. Przede wszystkim nie można przesadzać ze stylizacją na ciepło czy rozjaśnianiem włosów i kosmetyki stosować o dobrym składzie, by nie miały parabenów, tylko zawierały liczne odżywcze olejki. Ja sobie chwalę linię Herbal solution od Inoar , nie dość że nie powoduje żadnych podrażnień skóry to włosy po tym szamponie i odżywce są leciutkie, miłe w dotyku i błyszczące
zośśśek12

Post autor: zośśśek12 »

Ja ostatnio słyszałam (od znajomej kosmetolog), że olej Nami z łopianu doskonale radzi sobie z przesuszoną skórą głowy. Mówiła, że warto robić sobie takie płukanki - roztworzyć niewielką ilość oleju w ciepłej wodzie i przelewać je 1-2 razy w tygodniu. Sama zaczęłam stosować wczoraj, więc za wcześnie na wyniki, ale koleżanki sobie chwalą!
pograć

Post autor: pograć »

Zdrowe włosy to przede wszystkim takie zadbane włosy. Dlatego też tak bardzo ważne jest aby szczególnie zadbać o wygląd naszych włosów. Dlatego też zaczęłam poszukiwać jakiś fajnych akcesoriów do włosów, dzięki którym można znacznie lepiej poprawić wygląd naszych włosów. Bo widziałam tutaj https://www.perfumesco.pl/akcesoria-wlosy bardzo duży wybór w takich akcesoriów do włosów. Mam nadzieję, że dzięki temu lepiej można układać każdą fryzurę
Awatar użytkownika
Krokusek8
Kontakt:

Post autor: Krokusek8 »

A co kupujecie online? Ostatnio patrzę tutaj http://denimbase.pl/sklep-brytyjka-obiektywna-ocena/ także na ubrania.
wakacjezprzewodnikiem.pl
gośka

Post autor: gośka »

po porodzie moje włosy były w kiepskim stanie, wypadały na potęgę. miałam nadzieje, że po zakończonej laktacji będzie lepiej, niestety tak się nie stało. włosy dalej leciały, miejscami miałam łyse placki. zdecydowałam się na kurację peptydową, którą przeprowadziłam w krakowskiej klinice vesuna. to była dobra decyzja, moje włosy są w zdecydowanie lepszej kondycji, jest ich więcej, nie wypadają, a w miejscu łysych placków pojawiają się nowe. owszem, na efekty kuracji się czeka, co jest związane z naturalną fazą wzrostu włosa, ale jak dla mnie warto.
włosomaniaczka13

Post autor: włosomaniaczka13 »

A testowałyście może coś z tych produktów? - https://sklep.centrumzdrowegowlosa.pl/24_farmona. Koleżanka twierdzi, ze produkty Farmona fajnie działają u niej, ale zupełnie nie wiem, jakie środki wybrać dla moich wysuszonych, cienkich kosmyków. Będę wdzięczna za jakąś rekomendację! 8-)
ODPOWIEDZ