Wygładzanie zmarszczek - botoks czy kwas hialuronowy?
Siedzę w artykule ktory porusza różne korzyści i pytania co do kwasu hialuronowego na wypełnianie zmarszczek, tu: https://saywowclinic.pl/10-pytan-o-wype ... luronowym/ i tak się zastanawiam czy zdecydować się na taką opcję czy jednak botoks?
Ktoś podpowie jakie są różnice między botoksem a tym kwasem i co dla urody i zdrowia jednocześnie będzie bezpieczniejsze?
Wygładzanie zmarszczek - botoks czy kwas hialuronowy?
Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Re: Wygładzanie zmarszczek - botoks czy kwas hialuronowy?
Post autor: Kaśka822 »
Ja zdecydowała się na botoks. Miałam zrobioną okolicę bródkową, zmarszczki poprzeczne czoła i okolice ust. Wyglądam naturalnie ale dużo lepiej niż przed zabiegiem A zabieg miałam w Wilmedzie na Wilanowie. Mają tam super podejście do klientem, przemiła obsługa i doradztwo
Post autor: świneczka »
Botoks wydaje sie ok, kwas chyba tez ale co jak ktos boi sie igiel? Ja jedyne na czym bylam w takich ogolo kosmetycznych zabiegach to masaz banka chinska chyba bym wolala cos bezpieczniejszego jak kremy czy moze laser. Ktos cos poleci? Najlepiej nie w cenach przekraczajacych mozliwosci portfela czlowieka zarabiajacego najnizsza krajowaKaśka822 pisze: ↑23 lut 2021, 22:15 Ja zdecydowała się na botoks. Miałam zrobioną okolicę bródkową, zmarszczki poprzeczne czoła i okolice ust. Wyglądam naturalnie ale dużo lepiej niż przed zabiegiem
- makaronica
Post autor: makaronica »
tez nie lubie igiel ja stosuje krem sesderma reti age z z retinolemświneczka pisze: ↑08 lis 2021, 17:56Botoks wydaje sie ok, kwas chyba tez ale co jak ktos boi sie igiel? Ja jedyne na czym bylam w takich ogolo kosmetycznych zabiegach to masaz banka chinska chyba bym wolala cos bezpieczniejszego jak kremy czy moze laser. Ktos cos poleci? Najlepiej nie w cenach przekraczajacych mozliwosci portfela czlowieka zarabiajacego najnizsza krajowaKaśka822 pisze: ↑23 lut 2021, 22:15 Ja zdecydowała się na botoks. Miałam zrobioną okolicę bródkową, zmarszczki poprzeczne czoła i okolice ust. Wyglądam naturalnie ale dużo lepiej niż przed zabiegiem
Post autor: MajaŻ »
Ja jestem po 40 i co jakiś czas chodzę na różne zabiegi, które zatrzymują proces starzenia. Jakiś czas temu zaczęłam korzystać z zabiegów z użyciem kwas hialuronowy na twarz w Warszawie i na takie zabiegi chodzę do puntu FACE MED. Gabinet znajduję się na Ludwika Rydygiera https://face-med.pl/kontakt/ i jestem bardzo zadowolona z efektów. Gabinet ma swoją stronę również na facebooku https://www.facebook.com/FaceMedWarszawa/ wiec można się z nimi kontaktować poprzez stronę.
Post autor: Oska »
Osobiście zdecydowałam się na botoks. Zawsze miałam głębokie zmarszczki mimiczne, nawet w młodym wieku. Na te zmarszczki mi żadne kremy ani zabiegi nie pomagały. Dopiero botoks sprawił, że zniknęły Zabieg botoksu to chwila, nic nie boli, nie jest potrzebna żadna rekonwalescencja, ważne tylko by się przez pewien czas nie schylać. Do 14 dni są efekty, u mnie zazwyczaj szybciej, a utrzymują się nawet pół roku!!! Na zabieg z botoksem chodzę do kliniki Sfera w Warszawie, polecam
Post autor: Annka »
Tez parę miesięcy temu zadawałam sobie podobne pytanie i w końcu wybór padł na kwas hialuronowy, ale nie jakikolwiek, tylko kwas medyczny Hafiller - http://estivita.pl/. Dość dużo na ten temat czytałam i wybrałam akurat ten kwas, bo jest to kwas, który ma opatentowany system zapobiegający jego migracji po padaniu, a tego się najbardziej obawiałam. Poza tym kwas hialuronowy Hafiller charakteryzuje się wysoką czystością, i jest produktem zgłoszonym do Urzędu Wyrobów Medycznych. Występuje w 5 rodzajach, a dobiera się konkretny rodzaj zależnie od głębokości zmarszczek.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci