Wygładzanie zmarszczek - botoks czy kwas hialuronowy?

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
Roksana

Post autor: Roksana »

Siedzę w artykule ktory porusza różne korzyści i pytania co do kwasu hialuronowego na wypełnianie zmarszczek, tu: https://saywowclinic.pl/10-pytan-o-wype ... luronowym/ i tak się zastanawiam czy zdecydować się na taką opcję czy jednak botoks?
Ktoś podpowie jakie są różnice między botoksem a tym kwasem i co dla urody i zdrowia jednocześnie będzie bezpieczniejsze?
Kaśka822

Re: Wygładzanie zmarszczek - botoks czy kwas hialuronowy?

Post autor: Kaśka822 »

Ja zdecydowała się na botoks. Miałam zrobioną okolicę bródkową, zmarszczki poprzeczne czoła i okolice ust. Wyglądam naturalnie ale dużo lepiej niż przed zabiegiem :) A zabieg miałam w Wilmedzie na Wilanowie. Mają tam super podejście do klientem, przemiła obsługa i doradztwo :)
świneczka

Post autor: świneczka »

Kaśka822 pisze: ↑23 lut 2021, 22:15 Ja zdecydowała się na botoks. Miałam zrobioną okolicę bródkową, zmarszczki poprzeczne czoła i okolice ust. Wyglądam naturalnie ale dużo lepiej niż przed zabiegiem :)
Botoks wydaje sie ok, kwas chyba tez ale co jak ktos boi sie igiel? Ja jedyne na czym bylam w takich ogolo kosmetycznych zabiegach to masaz banka chinska :D chyba bym wolala cos bezpieczniejszego jak kremy czy moze laser. Ktos cos poleci? Najlepiej nie w cenach przekraczajacych mozliwosci portfela czlowieka zarabiajacego najnizsza krajowa :P
Awatar użytkownika
makaronica

Post autor: makaronica »

świneczka pisze: ↑08 lis 2021, 17:56
Kaśka822 pisze: ↑23 lut 2021, 22:15 Ja zdecydowała się na botoks. Miałam zrobioną okolicę bródkową, zmarszczki poprzeczne czoła i okolice ust. Wyglądam naturalnie ale dużo lepiej niż przed zabiegiem :)
Botoks wydaje sie ok, kwas chyba tez ale co jak ktos boi sie igiel? Ja jedyne na czym bylam w takich ogolo kosmetycznych zabiegach to masaz banka chinska :D chyba bym wolala cos bezpieczniejszego jak kremy czy moze laser. Ktos cos poleci? Najlepiej nie w cenach przekraczajacych mozliwosci portfela czlowieka zarabiajacego najnizsza krajowa :P
tez nie lubie igiel :D ja stosuje krem sesderma reti age z z retinolem
MajaŻ

Post autor: MajaŻ »

Ja jestem po 40 i co jakiś czas chodzę na różne zabiegi, które zatrzymują proces starzenia. Jakiś czas temu zaczęłam korzystać z zabiegów z użyciem kwas hialuronowy na twarz w Warszawie i na takie zabiegi chodzę do puntu FACE MED. Gabinet znajduję się na Ludwika Rydygiera https://face-med.pl/kontakt/ i jestem bardzo zadowolona z efektów. Gabinet ma swoją stronę również na facebooku https://www.facebook.com/FaceMedWarszawa/ wiec można się z nimi kontaktować poprzez stronę.
Oska

Post autor: Oska »

Osobiście zdecydowałam się na botoks. Zawsze miałam głębokie zmarszczki mimiczne, nawet w młodym wieku. Na te zmarszczki mi żadne kremy ani zabiegi nie pomagały. Dopiero botoks sprawił, że zniknęły :) Zabieg botoksu to chwila, nic nie boli, nie jest potrzebna żadna rekonwalescencja, ważne tylko by się przez pewien czas nie schylać. Do 14 dni są efekty, u mnie zazwyczaj szybciej, a utrzymują się nawet pół roku!!! Na zabieg z botoksem chodzę do kliniki Sfera w Warszawie, polecam :)
Annka

Post autor: Annka »

Tez parę miesięcy temu zadawałam sobie podobne pytanie i w końcu wybór padł na kwas hialuronowy, ale nie jakikolwiek, tylko kwas medyczny Hafiller - http://estivita.pl/. Dość dużo na ten temat czytałam i wybrałam akurat ten kwas, bo jest to kwas, który ma opatentowany system zapobiegający jego migracji po padaniu, a tego się najbardziej obawiałam. Poza tym kwas hialuronowy Hafiller charakteryzuje się wysoką czystością, i jest produktem zgłoszonym do Urzędu Wyrobów Medycznych. Występuje w 5 rodzajach, a dobiera się konkretny rodzaj zależnie od głębokości zmarszczek.
ODPOWIEDZ