Sucha skóra i atopowa :(

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Martyśka

Sucha skóra i atopowa :(

Post autor: Martyśka »

Znajdą się tu kobietki ze skórą suchą i atopową? Przeprowadziłam się do własnego mieszkania, wszystko byłoby super gdyby nie to, że woda jest zupełnie inna jak tu gdzie mieszkałam wcześniej i moja skóra mocno na to zareagowała. Jest jeszcze bardziej sucha i swędzi, potrzebuję naprawdę dobrego żelu do mycia dla skóry atopowej, macie coś godnego polecenia?
hałaska

Re: Sucha skóra i atopowa :(

Post autor: hałaska »

Na pewno skóra się musi do zmiany przyzwyczaić. Ja mam normalną i jak się kąpię u mamy to potem tydzień muszę się podwójnie balsamować bo szorstka się robi. Nie mniej przy atopowej skórze powinnaś używać kosmetyków do mycia do takiej skóry przeznaczonych. Najlepiej emolienty.
miłamała

Post autor: miłamała »

Ja mam suchą skórę, może nie atopową, ale wrażliwą owszem. O ile z kosmetykami do ciała nie mam większych problemów, tak dobre kosmetyki do twarzy znacznie trudniej mi znaleźć. Bo często podrażniają mi skórę, pojawiają się zaczerwienienia, albo zwyczajnie słabo nawilżają. Ale ostatnio kolezanka mi poleciła to serum z Mixa, bardzo fajnie się sprawdza.
Obrazek
wiołka

Post autor: wiołka »

Do takiej podrażnionej i swędzącej skóry to zdecydowanie olejek uzupełniający lipidy z Avene XeraCalm. Oczyszcza, łagodzi skórę, niweluje świąd. Nie ma mydła w składzie, nie ma zapachu, nadaje się do mycia miejsc intymnych także. Mam AZS od urodzenia i testowałam mnóstwo kosmetyków do mycia, ten olejek najlepszy zdecydowanie. Nawet w czasie zaostrzenia objawów choroby.
Żanet_

Post autor: Żanet_ »

Ja już niestety wiele lat zmagam się z problemem suchej skóry, stosowałam już wiele kosmetyków. Teraz próbuję regenerującego krem z naturalnym olejem awokado tej serii: https://ziaja.com/c/awokado-1115 . Jak dotąd czuję, że moja skra jest nawilżona oraz odświeżona. Uważam, że skład ma całkiem fajny, jego główne składniki to olej z awokado, prowitamina B5 oraz witamina E. Bardzo dużym plusem jak dla mnie jest niska cena.
Róża

Post autor: Róża »

Właśnie dlatego warto byłoby w pierwszej kolejności zastanowić się nad tym, jakie kosmetyki przypadłyby Wam do gustu. Czuję, że bardzo dobrym wyborem mogłoby być postawienie chociażby na dobre serum pod oczy, bo dzięki temu będziecie mogli zadbać o ten bardzo szybko starzejący się fragment Waszej twarzy.
Awatar użytkownika
debra

Post autor: debra »

U mojego synka używamy tego olejku z XeraCalm z polecenia dermatologa, naprawdę dobry dermokosmetyk. On miał skórę suchą jak wiór, nie spał w nocy tylko się drapał. Po kilku myciach znaczna poprawa już była. Dodatkowo mamy balsam z tej serii, idealne uzupełnienie codziennej pielęgnacji. Jak najbardziej nadaje się także dla dorosłych, sama używam czasami do mycia. Skóra jest lekko natłuszczona, dobrze nawilżona.
komiśka12

Post autor: komiśka12 »

Martyśka pisze: ↑22 paź 2021, 18:15 Znajdą się tu kobietki ze skórą suchą i atopową? Przeprowadziłam się do własnego mieszkania, wszystko byłoby super gdyby nie to, że woda jest zupełnie inna jak tu gdzie mieszkałam wcześniej i moja skóra mocno na to zareagowała. Jest jeszcze bardziej sucha i swędzi, potrzebuję naprawdę dobrego żelu do mycia dla skóry atopowej, macie coś godnego polecenia?
Niestety nie kojarzę :/
-
Aborcja za granicą - Kliniki aborcyjne w Czechach od wielu lat zyskują dobre opinie i przyjmują pacjentki z całej Europy. Prawie 40% to kobiety z Polski, które zdecydowały się na zabieg usuwania ciąży.
saska

Post autor: saska »

Martyśka pisze: ↑22 paź 2021, 18:15 Znajdą się tu kobietki ze skórą suchą i atopową? Przeprowadziłam się do własnego mieszkania, wszystko byłoby super gdyby nie to, że woda jest zupełnie inna jak tu gdzie mieszkałam wcześniej i moja skóra mocno na to zareagowała. Jest jeszcze bardziej sucha i swędzi, potrzebuję naprawdę dobrego żelu do mycia dla skóry atopowej, macie coś godnego polecenia?
Powiem wam, ze ja tez mam problem z suchą skróą, aż normalnie momentami mnie swędzi. Nie wiem już czym nawilżać, zeby stan skóry sie poprawil
ODPOWIEDZ