przyciemnienie włosów

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
lajla

przyciemnienie włosów

Post autor: lajla »

Dziewczyny, czy próbowałyście kiedykolwiek przyciemnić swoje włosy? Jeśli tak, to w jaki sposób to zrobiłyście? Ja od jakiegoś czasu nieco eksperymentuję z przyciemnianiem właśnie i jak na razie najlepiej sprawdził mi się szampon przyciemniający włosy. Korzystałyście kiedyś z takiego produktu? Chętnie się dowiem, co macie do powiedzenia na temat działania :)
Fellicja

Re: przyciemnienie włosów

Post autor: Fellicja »

Możńa spróbować naturalnymi sposobami - płukanka z kory dębu, z kawy, herbaty. Także stosowanie oleju rycynowego także przyciemnia naturalny odcień. Warto spróbować zamiast od razu stosować chemię.
Cony

Post autor: Cony »

Ja przyciemniam włosy tonerami. Kupuję je online w hurtowni profesjonalnych kosmetyków do włosów - Itely Sklep. Tonery są wygodne, bo nie niszczą włosy tak jak farba, a równoczesnie nie utrzymują się na włosach bardzo długo - dla mnie to plus, bo dzięki temu nie tworzą mi się odrosty, których nie znoszę.
AlissCF

Post autor: AlissCF »

Naturalne przyciemnianie włosów to fascynujący temat dla tych, którzy chcą eksperymentować z kolorem włosów, ale nie chcą używać chemii związanej z farbowaniem. Istnieje kilka ciekawych sposobów na przyciemnienie włosów, które opierają się na naturalnych składnikach i procesach. Fajnie działa olej rycynowy, ale w porównaniu innymi składnikami to jest jednak słaby. Bardziej sprawdza się w pielęgnacji, ale o tym poczytasz tutaj https://hswlosy.pl/olej-rycynowy-na-wlo ... kty/b_oebg. Wracając jednak do tematu to poniżej kilka sposobów żeby przyciemnić włosy naturalnie. Herbatka ziołowa z henny i indygo to jedna z opcji. Henna i indygo to naturalne substancje, które od wieków są wykorzystywane do przyciemniania włosów. Henna daje czerwonawy odcień, podczas gdy indygo jest niebieskim barwnikiem. Innym naturalnym sposobem jest używanie kawy lub herbaty. Regularne płukanie włosów mocnym naparem z kawy lub herbaty może przyczynić się do naturalnego przyciemnienia. Te napoje zawierają taniny, które mogą nadawać ciemniejszy odcień włosom. Juglone to naturalny barwnik obecny w orzechu włoskim. Możesz wykorzystać orzechy włoskie lub ich skorupki, aby przygotować wywar, który można stosować jako płukankę do włosów. Juglone może stopniowo przyciemniać włosy, ale efekty widoczne są po pewnym czasie. Czarna herbata zawiera tanin, który może pomóc w przyciemnianiu włosów. Możesz zrobić mocne napary z czarnej herbaty i używać go jako płukanki do włosów lub jako składnika masek do włosów. Niektóre zioła i przyprawy, takie jak czarny pieprz i goździki, również mają potencjał do naturalnego przyciemniania włosów. Można je wykorzystać do przygotowywania masek lub płukanek.
Żyrdka

Post autor: Żyrdka »

Jasne że tak :) szczegolnie ze teraz w sieci jest ogromn dobrej jakosci kosmetyków koloryzujących lub farb które można wykorzystać samemu w domu u siebie
lanna

Post autor: lanna »

a korzystałaś z takich gotowych produktów z sieci? masz coś do polecenia i możesz podsunąć mi? :) spróbowałabym sobie przyciemnić jakoś wlosy na zime albo jesien jeszcze
Żyrdka

Post autor: Żyrdka »

Jest na przykład taka fajna maska przyciemniająca do włosów - https://www.notino.pl/schwarzkopf-profe ... yzujacych/ może taką sobie kupisz?
ODPOWIEDZ