Prostowanie keratynowe

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
mizia

Prostowanie keratynowe

Post autor: mizia »

Cześć, dziewczyny. Napatrzyłam się ostatnio na pięknie wyprostowane włosy mojej koleżanki i okazało się, że ona była gdzieś tam w salonie. Ja nie bardzo mam czas chodzić po takich miejscach i zastanawiałam się, czy są możliwości keratynowego prostowania włosów w domu. Poszukałam i natrafiłam na kurację Inoar tutaj https://www.gobli.pl/inoar-moroccan-ker ... 50ml-p4364 . Co o tym sądzicie? To działa?
Awatar użytkownika
orichea

Re: Prostowanie keratynowe

Post autor: orichea »

Hej, samo prostowanie keratynowe to nie tylko ładne włosy po wykonaniu zabiegu, ale przede wszystkim odżywienie dla włosów. Miałam wykonywane zabiegi przy wykorzystaniu kreatyny inoar i jest ona cudowna <3 . Włoski po zabiegu odżywione, wzmocnione, nie ma problemów z ich wyglądem czy witalnością. Chętnie kiedyś ten zabieg w domu powtórzę.
Awatar użytkownika
Devil93

Post autor: Devil93 »

Może się wydawać, że kuracja keratynowa Inoar jest droga, zgodzę się, bo to przecież kilkaset złotych, ale zdecydowanie musicie wiedzieć, że jest warta swojej ceny. Jeśli będziecie stosowały inne produkty do pielęgnacji ten marki, to efekt długo się Wam utrzyma. U mnie to było pełne pięć miesięcy, więc patrząc pod tym kątem, serio, warto , dziewczyny.
Awatar użytkownika
sarma

Post autor: sarma »

A gdzie znalazłaś? A, już widzę, na Gobli, to wartościowa strona, znam ją. Nie sprzedają tam byle czego. No ja po zabiegu keratynowym to szampon Inoar stosowałam, żeby efekt właśnie się utrzymał. Sam zabieg był w miarę prosty, bezpieczny, a efekty są niemal od razu widoczne . Na Twoim miejscu bym się zdecydowała, u mnie się to też sprawdziło. Testowałam kilka keratyn i ta jest najlepsza , u mnie efekt też ok 5 miesięcy.
Awatar użytkownika
sopelek

Post autor: sopelek »

Zainteresowałyście mnie na tyle, że rozeznałam się, czym w ogóle jest to keratynowe prostowanie. Dziewczyny pisały, że jest to wręcz wpuszczenie we włos keratyny inoar , wprasowanie jej za pomocą prostownicy. Ta kreatyna to budulec włosów, więc dostarczając ją, robimy wiele dobrego dla włosów. Tylko czy jakoś specjalnie trzeba potem o kosmyki dbać?
Awatar użytkownika
iga93

Post autor: iga93 »

No pewnie, że tak. Miałam zabieg z wykorzystaniem właśnie kuracji kreatynowej Inoar i po wykonaniu stosowałam specjalny szampon. To ważne by myć włosy odpowiednimi kosmetykami bez SLS czy soli, bo one wypłukują keratynę i efekty szybciej znikają. Poczytajcie o tym. Mi pomógł zestaw Pos Progress idealny do tej kuracji. Też długo się cieszyłam super włoskami.
Awatar użytkownika
sabanka

Post autor: sabanka »

Ja różnie mogę polecić ten zabieg. Keratyna Inoar sprawiła, że moje włosy stały się grubsze, dużo ładniejsze, gładsze no i przede wszystkim cudownie nawilżone. Na początku bałam się troszkę całego zabiegu, ale okazał się on łatwy i właśnie bezpieczny, a to, że nie musiałam chodzić po salonach, gdzie nie zawsze jest dobra atmosfera, dodatkowo mi się spodobało.
Awatar użytkownika
polaola

Post autor: polaola »

Skoro jest tyle pozytywów, to ja sprawdzę, co to za pakiet keratynowy od Inoar. W zasadzie dużo czytałam o samym prostowaniu keratynowym i o tym, jak dużo to robi dobrego dla włosa, ale wcześniej jakoś się tak do tego dystansowałam. Mam nadzieję, że moje włosy będą dokładnie takie, jak piszecie. Aplikacja jest prosta, to już potwierdziłam i znajomej fryzjerki.
Awatar użytkownika
pomorzanka

Post autor: pomorzanka »

Zobacz sobie moze jeszcze dla porównania ten zestaw encanto https://www.ekobieca.pl/product-pol-424 ... 100ml.html ma fajny skład z surowców organicznych. Zamawiam do siebie do salonu.Jest dużo bardziej bezpieczny dla włosów, nie przesusza, a wlasnie te organizczne skladniki nawilzaja wlos i dodaja mu lekkosci
Awatar użytkownika
boaa

Post autor: boaa »

Zobaczcie w Rokoko. Oni zajmują się wszystkim co związane z włosami więc pewnie i tym też. Mają piękną klinikę w Warszawie. Ja byłam u nich w krakowie o tutaj https://www.rokoko.com.pl/peruki-krakow/ Nie patrzcie ,ze to peruki. Robią wszystko
Awatar użytkownika
karmelka

Post autor: karmelka »

Robiłam ostatnio w Magii Blondu w Warszawie i mam włosy w świetnym stanie, jestem zachwycona efektem.
Awatar użytkownika
amelia

Post autor: amelia »

Można też rozwarzyc prostowanie wlosow w domu, jest wiele serii kosmetykow do domowych zabiegow. ja slyszalam dobre opinie o serii Moroccan Keratin z Inoara i planuję kupic sobie ten zestaw 250ml. Podobno spokojnie starczy na 5 zabiegow chociaz wiadomo ze to tez zalezy od gestosci idlugosci wlosow.
Awatar użytkownika
zakolta

Post autor: zakolta »

Polecam - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/k ... -domu.html
Metoda działa, jest dosyć trwała i skuteczna. To była dobra decyzja i na pewno bym jej nie zmieniło.
Wiele udało się poprawić i ulepszyć, no i wpływ na stan włosów też ma to lepszy.
Awatar użytkownika
kolia

Post autor: kolia »

Jeśli chodzi o prostowanie keratynowe, to pamiętajcie o tym, aby wykonywać je tylko i wyłącznie w sprawdzonych i renomowanych salonach fryzjerskich. Sama prowadzę salon i zadowolenie moich klientów jest najważniejszą kwestią. Ja akurat pracuję na Maroccan Keratin z Inoara, bo to najlepsza marka a efekty utrzymują się nawet do 5 miesięcy.
ODPOWIEDZ