Medycyna estetyczna - co sądzicie?

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
Szarlin1990

Medycyna estetyczna - co sądzicie?

Post autor: Szarlin1990 »

Jakie macie zdanie na temat poddawania się zabiegom medycyny estetycznej? Ja uważam, że to nic złego, zresztą sama wykonuję przeróżne zabiegi. Niedawno nawet brałam udział w szkoleniu z pimik.pl z kwasu hialuronowego :)
Awatar użytkownika
gracja89

Re: Medycyna estetyczna - co sądzicie?

Post autor: gracja89 »

Najważniejsze to znać umiar. Wszystko jest przecież dla ludzi :) A co do instytutu pimik.pl to też brałam udział w ich szkoleniu, ale z modelowania ust. Klientki są zadowolone, więc polecam te zajęcia wszystkim, których interesują zagadnienia medycyny estetycznej.
Awatar użytkownika
atletka

Post autor: atletka »

medycyna estetyczna jest dla ludzi :) ja tez kilka razy korzystalam z tego dobrodziejstwa i jestem zadowolona :) mozna troszke poprawic wyglad, a co za tym idzie- samoocene :) mam swoj zaufany gabinet Dermed w Katowicach , potrafią zdzialac cuda! :)
Awatar użytkownika
Juliaa

Post autor: Juliaa »

Jeśli jest taka potrzeba to warto korzystać z różnych zabiegów.
Awatar użytkownika
karsa

Post autor: karsa »

Gdybym ja się miała wypowiedzieć w tym temacie, to bym powiedziała, że nie można przesadzać. Z resztą umiar to wszędzie jest wskazany :) Jeśli zabieg jest skuteczny, bezpieczny przy tym i może pomóc na dany problem, to jak najbardziej warto się na taki decydować. Na przykład jeśli chodzi o problem z cellulitem to zabieg fal radiowych o którym czytałam i dowiadywałam się na https://www.qclinique.pl/zabiegi/zabieg ... diowych-rf , jest godny polecenia. Przede wszystkim jest bezpieczny, efekty są długotrwałe i można go z powodzeniem stosować na różne partie ciała. Zawsze można jeszcze dopytać o wszystko.
Awatar użytkownika
orichea

Post autor: orichea »

Ja uważam, że wszystko jest dla ludzi, dlatego chcę się wybrać od Medlift http://www.medlift.pl/ na modelowanie twarzy. O ile sprawdziłam dobrze, to używają do tego kwasu hialuronowego, co mi osobiście odpowiada, bo lubię tę metodę. Mam nadzieję, że uda mi się zapisać jeszcze na ten miesiąc.
Awatar użytkownika
michalina

Post autor: michalina »

Ja nie mam nic przeciwko a nawet polecam :) szczególnie depilację laserową - https://klinikamiracki.pl/depilacja-las ... wlosienia/ poczytaj sobie o tych zabiegach, ale moim zdaniem to chyba TOP na który mogą się zdecydować kobiety
Awatar użytkownika
lineczka

Post autor: lineczka »

Jeszcze nie korzystałam z tego typu zabiegów, ale nie mam nic przeciwko nim jeśli oczywiście wykonywane są rozsądnie i z zachowaniem wszelkich standardów bezpieczeństwa. Ja akurat boję się tak dużej ingerencji w swoje ciało, ale możliwe, że przyjdzie taki moment kiedy będę chciała wykonać jakiś zabieg i wtedy będę się nad nim zastanawiać :)
Awatar użytkownika
Maskotka

Post autor: Maskotka »

Przekonalam sie do tych zabiegow laserowych jak zobaczylam moja siostre po usunieciu blizny z twarzy w Bienkowscy Clinic. Niesamowite jest to, ze medycyna estetyczna pozwala na takie cuda.
Awatar użytkownika
ivona

Post autor: ivona »

Tak, masz rację, ja też się przekonałam do zabiegów estetycznych i w najbliższym czasie wybieram się na Botoks łódź. Zabieg trwa od 15-30 minut i jest wykonywany bez znieczulenia, ale efekty po tym zabiegu są w stanie wyg=nagrodzić mi ten niewielki dyskomfort :)
Awatar użytkownika
warne

Post autor: warne »

Super, że ten temat jest poruszany. Wydaje mi się, że korzystanie z medycyny estetycznej dalej ma złą sławę, ale ona przemija i coraz więcej osób korzysta z jej uroków. Ja sama miałam robiony botoks u chirurga Michała Knakiewicza z Knack Clinic we Wrocławiu http://www.knackclinic.com/. Zabieg udał się w 100%, był w dobrej cenie, lekarz jest rzetelny i wykazał się precyzją i doświadczeniem. Wszystko to w bezpiecznych warunkach. Moja twarz wygląda dokładnie tak jak chciałam, polecam.
Awatar użytkownika
duna

Post autor: duna »

Nie mam nic przeciwko. Miałam robioną plastykę powiek u chirurga Łątkowskiego z kliniki w Polanicy-Zdroju i jestem zadowolona z efektu i pracy lekarza. On ma ogromne doświadczenie i bez problemu poradził sobie z korektą. Serdecznie go polecam, jest specjalistą z bardzo dobrą reputacją nie bez powodu, gdyż znam wiele jego zadowolonych pacjentek i obecnie samą jestem jedną z nich :).
Awatar użytkownika
malinowa

Post autor: malinowa »

Wszystko jest dla ludzi,medycyna estetyczna niesie ze sobą wiele korzyści,pozwala nam kobietom zwłaszcza, nieco opóźnić procesy starzenia się ,pozwala zadbać o ciało i nieco przedłużyć młodość.Dobrze wykonane zabiegi,przez profesjonalne kosmetyczki czy kosmetologów,mogą na prawdę zdziałać cuda.Moim ostatnim odkryciem jest zabieg laminowania rzęs wykonywany w salonie medycyny estetycznej w Warszawie, https://jadoreinstytut.com/warszawa/laminowanie_rzes
jest to zabieg pozwalający przez około 8 tygodni cieszyć się pięknymi rzęsami,grubymi,lśniącymi i odżywionymi.
Awatar użytkownika
dobrawa

Post autor: dobrawa »

Uwazam ze skoro cos powstalo i jest legalne to nie ma w tym nic zlego, zwlaszcza jezeli poprawia komus komfort zycia.
Awatar użytkownika
tash

Post autor: tash »

Nie mam nic przeciwko medycynie estetycznej, wbrew przeciwnie, sama chętnie korzystam z różnych zabiegów. Najważniejsze jest jednak to, by iść do sprawdzonego miejsca, od siebie bardzo serdecznie polecam Ladies First Studio na warszawskim Ursynowie http://ladies-first.pl/medycyna-estetyczna/. Tam zabiegi są wykonywane w odpowiednich, bezpiecznych warunkach przez kompetentnego lekarza. Ceny mają atrakcyjne, a efekty są przepiękne. Ja chodzę do nich na mezoterapię igłową, naprawdę warto skorzystać z ich oferty.
Awatar użytkownika
ivona

Post autor: ivona »

Ja też nie mam nic przeciwko i sama też korzystam z zabiegów medycyny estetycznej. Chodzę na nie do kliniki https://artederm.pl/ bo tam są świetni specjaliści i panuje miła, domowa atmosfera. Opiekują się pacjentem nie tylko podczas zabiegu ale także po nim
Awatar użytkownika
Karen

Post autor: Karen »

Ostatnio słyszałam o zabiegach z zakresu stomatologii estetycznej - to idealne rozwiązanie dla osób które nie są zadowolone z wyglądu swojego uzębienia. Tutaj warto kierować się przede wszystkim jakością świadczonych usług. Polecam klinikę doktor Świątkowskiej , gdyż u niej można liczyć na profesjonalne podejście i zrozumienie, jakim dużym stresem mogą wszelakie zabiegi dentystyczne. Leczenie zawsze wykonuje bardzo dokładnie i przede wszystkim bezboleśnie. Jesli chcecie dowiedzieć się więcej to polecam zajrzeć na stronę internetową kliniki
ODPOWIEDZ