makijaż ust

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
Ksenia-84

makijaż ust

Post autor: Ksenia-84 »

Hej, chciałabym porozmawiać nieco na temat makijażu ust. Mam problem z wyborem odpowiednich kosmetyków do ust, które będą pasować do mojej skóry i koloru ust. Chciałabym, aby makijaż był trwały i wyglądał naturalnie.
Czy ktoś może mi pomóc i doradzić, jakie kosmetyki do ust wybrać? I w jakich sklepach je kupować? Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie porady i sugestie. :) ;)
Pytćka3

Re: makijaż ust

Post autor: Pytćka3 »

Ja ogólnie mam tak że nie lubię kupować nic niepewnego, nie z polecenia :D więc chętnie się dowiem jak macie jakieś sprawdzone fajne pomadki i konturówki
kędziarkad

Post autor: kędziarkad »

Ja sobie ostatnio na Notino pozamawiałam z MACa - https://www.notino.pl/mac/lip-pencil-konturowka-do-ust/ i naprawdę się super sprawdzają bo dają ładny kolorek i łatwo się je aplikuje
Laura96

Post autor: Laura96 »

Makijaż ust odgrywa kluczową rolę w podkreślaniu i uwydatnianiu naturalnej urody każdej kobiety. Niezależnie od typu urody, istnieją różne techniki i style, które można zastosować, aby nadać ustom piękny wygląd i podkreślić ich kształt. Warto pamiętać, że inny kolor szminki pasuje do typu urody "zima", a inny do "wiosna". Więcej o tym przeczytasz tutaj https://ciekawekosmetyki.pl/jak-rozpozn ... est/b_xizj. Pierwszym typem urody jest typ "jesienny", charakteryzujący się ciepłymi i głębokimi tonami skóry, włosów i oczu. W przypadku makijażu ust dla tej grupy idealnym wyborem są ciepłe odcienie, takie jak bordo, brązy czy czerwienie z nutką pomarańczowym tonem. Te barwy doskonale pasują do naturalnej kolorystyki jesieni i dodają ciepła oraz głębi. Kolejnym typem urody jest typ "wiosenny", który cechuje się jasną i delikatną karnacją, a włosy i oczy są najczęściej w odcieniach blond lub miodowych. Dla tego typu urody najlepiej będą pasować radosne, świeże kolory, takie jak różowy, koralowy czy brzoskwiniowy. Delikatne odcienie dodadzą usta subtelności i witalności. Typ "zimowy" charakteryzuje się kontrastową kolorystyką, gdzie skóra jest bardzo jasna, a oczy i włosy mają głębokie, ciemne odcienie. Makijaż ust dla tego typu urody powinien być mocny i wyrazisty. Odpowiednie będą głębokie odcienie czerwieni, fioletu czy burgunda, które będą stanowiły idealne kontrasty do jasnej karnacji. Ostatnim typem urody jest typ "letni", który cechuje się chłodną karnacją, jasnobrązowymi włosami i oczami o odcieniach od niebieskiego do zielonego. W przypadku makijażu ust dla tej grupy warto wybrać stonowane odcienie różu, brzoskwini czy malinowego różu. Te delikatne kolory doskonale podkreślą naturalny urok letniej karnacji. Ważne jest, aby dostosować makijaż ust do typu urody, biorąc pod uwagę kolorystykę skóry, oczu i włosów.
ODPOWIEDZ