Kosmetyki naturalne z dobrym składem
Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
- Olega
Kosmetyki naturalne z dobrym składem
Używacie kosmetyków naturalnych? Powiem Wam, że chciałam zmienić zawartość mojej kosmetyczki na te z bardziej naturalnym składem, ale przyznaję, ze ceny trochę mnie przeraziły. Dlatego stwierdziłam, ze zacznę samodzielnie robić kosmetyki, może takie podstawowe, ale dobry balsam do ciała czy krem będę w stanie sobie "ukręcić". Kupiłam sobie już surowce kosmetyczne.
Re: Kosmetyki naturalne z dobrym składem
Post autor: Fany »
Ja jednak wolę kupować tego typu rzeczy. Ceny może są wyższe niż zwykłych kosmetyków, ale sa one tej ceny warte. Ja zazwyczaj kupuje tego typu kosmetyki w drogerii online Szklany Składzik - https://szklanyskladzik.pl/. Sklep stawia na produkty naturalne i ekologiczne od sprawdzonych niewielkich polskich manufaktur. Jest naprawdę duży wybór, także jeśli chodzi o zakres cenowy. Poza kosmetykami kupicie tam także produkty do domu, akcesoria do kuchni, łazienki, środki czystości, naturalne produkty dla zwierząt oraz produkty w duchu idei zero waste.
- debra
Ja też sięgam po kosmetyki naturalne. Jakiś czas temu dostałam uczulenia na twarzy od kremu i wtedy zaczęłam czytać składy. Okazało się, że kosmetyki jakich używałam zawierały takie składniki które mogły podrażniać skórę... Przeszłam na pielęgnację naturalną i żałuję tylko, że tak późno. Kupuję kosmetyki z Herbapol Polana, to naprawdę solidna marka i na pewno znacie ich. A kosmetyki mają na rynku już od dłuższego czasu. Są wegańskie, delikatne, przeznaczone dla każdego rodzaju cery.
Post autor: AlaG »
Jeśli chodzi o naturalne, to ja uwielbuam kosmetyki Bielendy. Mega duży wybór, ślicznie pachną, dla mnie bajka. Ulubione na teraz to balsamy z Bronzing Coco, bo trochę ciężko złapać teraz światło do opalenia , oprócz tego od zawsze miałam problemy z suchą skórą, więc balsamy cocktail + krem i serum water balance używam regularnie dla nawilżenia i też mogę bardzo polecić. Wszystko naturalnie i cruelty free, więc jak szukasz czegoś co warto wypróbować, to myślę że ciężko znaleźć coś lepszego
Post autor: Ela »
Ja też staram się sięgać po kosmetyki naturalne, myślę, że powinniśmy się stawać coraz bardziej świadomi tego, czego używamy aby pielęgnować swoją twarz. W tej kwestii moim ostatnim odkryciem jest frima amvi cosmetics Ich produkty są wegańskie i cruelty-free, a robią cuda na mojej twarzy. Szczególnie ich krem odżywczo-regenerujący, perełka wśród kosmetyków do pielęgnacji. Nawet po najcięższym dniu przywraca mojej twarz dawny blask i świeżość, a przy regularnym stosowaniu można zauważyć widoczne wygładzenie twarzy
Post autor: Urszulla »
Świetne kosmetyki ma firma Spa Ceylon. Są to kosmetyki ajurwedyjski, naturalne, bez siarczanów, alkoholi i parabenów w składzie. Kupuję je w sklepie online - https://spa-ceylon.pl/. Mają tam bardzo duży wybór kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów. Najbardziej lubię serię Biały Jaśmin - świetnie dba o moją cerę - doskonale ja nawilża i odzywia. Co wazne sa to kosmetyki vegańskie, nie testowane na zwierzętach - dla mnie to bardzo istotna cecha.
Post autor: Grazka98 »
Naturalne kosmetyki do włosów stają się coraz bardziej popularne, ponieważ coraz więcej osób zwraca uwagę na składniki używane w produktach do pielęgnacji i stara się unikać sztucznych substancji chemicznych. Te produkty zawierają składniki pochodzenia roślinnego, takie jak oleje, ekstrakty z ziół, kwiatów i owoców, które dostarczają włosom witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Chociaż jestem fanką przede wszystkim olejowania (https://blogowourodowo.pl/jak-dziala-ol ... cji/b_kamg) to zdarza mi się sięgać po inne rozwiązania i sposoby na pielęgnację. W naturalnych kosmetykach brakuje sztucznych barwników, substancji zapachowych oraz konserwantów, co sprawia, że są łagodniejsze dla skóry głowy i bardziej przyjazne dla środowiska. Ponadto, składniki naturalne rzadko wywołują alergie lub podrażnienia skóry, co czyni je odpowiednimi dla osób o wrażliwej skórze lub alergiach. Oleje roślinne, takie jak olej kokosowy, arganowy czy jojoba, są często używane w naturalnych kosmetykach do włosów. Te oleje dostarczają włosom niezbędnych składników odżywczych, nawilżają, wzmacniają i nadają włosom połysk. Dodatkowo wiele marek dba o ekologiczne opakowania, co przyczynia się do zrównoważonej produkcji. Naturalne kosmetyki do włosów są także produkowane bez testów na zwierzętach, co jest zgodne z etycznymi standardami i wartościami wielu konsumentów. Dostępność tych produktów jest szeroka, zarówno w sklepach stacjonarnych, jak i online, co ułatwia ich zdobycie i wypróbowanie. Warto eksperymentować z różnymi naturalnymi kosmetykami do włosów, aby znaleźć te, które najlepiej odpowiadają indywidualnym potrzebom i typowi włosów.
Post autor: Żyrdka »
Dla mnie piękny odcień skóry to priorytet, dlatego zawsze polecam opalanie kosmetykami brązującymi. https://tanexpert24.pl/pl ma naprawdę świetne opcje!
Post autor: zosiak »
Polska marka Orientana robi bardzo dobre jakościowo naturalne kosmetyki do pielęgnacji Lubię tę markę, każdy jeden kosmetyk od nich się u mnie sprawdził. Teraz używam kilku kosmetyków z linii Hello Daktyl i zdecydowanie polecam. Moje serce skradł krem-maska na noc - sztos. Moja skóra chyba nigdy nie dostała takiej dawki nawilżenia i odżywienia
Post autor: małaa »
Nigdy nie podejrzewałabym, że aż tak bardzo pokocham świece sojowe. Uwielbiam zapalać sobie taką świecę, usiąść na fotelu i relaksować się z ulubioną książką i kubkiem herbaty. Więc normalne jest to, że postanowiłam powiększyć kolekcję świec o zestaw świec sojowych od mydlarnia 4 szpaki . Już nie mogę się doczekać, kiedy będą u mnie.
Post autor: oktawka »
Uwielbiam naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mano. jaka delikatna, nawilżona skóra jest po nim. a jak cudownie pachnie. Uwielbiam ten balsam, mam alergię i nic mi sie nie dzieje, wręcz przeciwnie ma dzialanie przeciwzapalne takze, pomaga na zmiany skórne i łagodzi je
Post autor: kinia »
Jeśli chodzi ci o kosmetyki hotelowe to marka boutique jest według mnie najlepszą opcją. Te kosmetyki są cenione przez gości hotelowych i hotele. Sama myślę nad wprowadzeniem jej do swojego hotelu. Myśle, ze nasi goście to docenią.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci