jak odmłodzić dłonie?

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
Albertyna_91

jak odmłodzić dłonie?

Post autor: Albertyna_91 »

Cześć wszystkim! Szukam rozwiązania problemu, który dotyczy wielu z nas - jak odmłodzić dłonie? Nasze dłonie są naszą wizytówką, a niestety, czasem nie wyglądają tak, jakbyśmy tego chcieli. Ja jednak chciałabym to zmienić, bo zainteresowało mnie modelowanie dłoni tłuszczem. Czy mieliście kiedyś do czynienia z tym zabiegiem? Mogę liczyć na opinie? Chętnie poznam szczegóły, z góry dziękuję pięknie :)
kasblanka_wombat

Re: jak odmłodzić dłonie?

Post autor: kasblanka_wombat »

Bardzo świetnym sposobem na odmłodzenie skóry dłoni jest kąpiel w ciepłej oliwie z oliwek i soku z połowy cytryny. Oliwa odżywi skórę i zniweluje suche skórki wokół paznokci, a sok z cytryny dodatkowo rozjaśni skórę. Uważaj jednak, aby nie podgrzewać oliwy za mocno, aby nie poparzyć rąk. Żeby złagodzić podrażnienia, sięgaj po kremy i balsamy do rąk z alantoiną, np. regenerujący krem do rąk i paznokci. Do tego warto korzystać z dobrych i nie wyklucza to również tanich lakierów hybrydowych. Zawiera on także witaminę E oraz olej z nasion słonecznika, które pomogą szybko zregenerować zniszczone dłonie.
ODPOWIEDZ