Czy przed laserową depilacją można się opalać?

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Uśmiechnięta

Czy przed laserową depilacją można się opalać?

Post autor: Uśmiechnięta »

Tak jak w temacie, czy można się opalać? Bo mi znajoma mówiła, że nie powinnam, ale ona się nigdy laserowo nie depilowała. Więc nie wiem czy to prawda, czy tylko jej spekulacje. Zapisałam się na zabieg. Właściwie jest to mój pierwszy raz, dlatego pytam.
piórecka

Re: Czy przed laserową depilacją można się opalać?

Post autor: piórecka »

kolezanka ma racje, nie mozna sie opalac bezposrednio przed laserowa depilacja i po zabiegu chyba tez nie. w tej drugiej kwestii trzeba sie upewnic, ale opalania przed jestem pewna w 100%. sama sie pytalam mojej pani kosmetolog, jak sie na depilacje zapisywalam i mi wszystko tlumaczyla.
Uśmiechnięta

Jesteś pewna? Ach..spodziewałam się lepszych wieści, a tu taki klops. Może jednak, ktoś ma inne doświadczenia, co? Opalał się, a potem poszedł na laserową depilację i wszystko było okej? Wiem, że trochę się łudzę, ale nic nie szkodzi, żeby zapytać. Niejedno w życiu widziałam.
Niepojęta

Post autor: Niepojęta »

Chodzi o melanine, laser nie odroznia wlosa od opalonej skory i zamiast atakowac pojedynczy wlos to skupia sie wlasnie na opalonej skorzte. Ta jest i tak zmeczona opalaniem, a w kontakcie z laserem..coz mozesz nabawic sie przebarwien. Co wydaje mi sie, znacznie gorsze.
Uśmiechnięta

To chyba musze przesunac wizyte, bo jestem troche strzaskana po urlopie. Mam nadzieje ze sie da, bo teraz wszystkim zrobie klopot jak to kilka serii, rociagnietych w czasie to nie wiem czy sie uda, czy beda zadowoleni. Czlowiek sie tak cieszy z opalenizny, a tu taki klops.
Mączna

Post autor: Mączna »

Nie można się opalać i przed i po i między sesjami. Z resztą poczytaj ten tekst: https://vesuna.pl/depilacja-laserowa-fakty-i-mity-2/ ja się w tej klinice vesuna z krakowa depiluje od lat i kiedy byłam pierwszy raz to na opaleniznę też zwracano mi uwagę.
śmiała

Post autor: śmiała »

widzicie? właśnie dlatego maszynka tradycyjna jest najlepsza. czy opalona czy nie i tak mozna sie depilowac. bez zadnych ograniczen. moze i trzeba pilnowac, czy wloski sa widoczne, ale mi to bardziej odpowiada niz jakis laser. jak idą wakacje to się nie muszę w żaden sposob przygotowywać. zabieram maszynkę i już.
Uśmiechnięta

Mączna pisze: ↑28 wrz 2021, 13:12 Nie można się opalać i przed i po i między sesjami. Z resztą poczytaj ten tekst: https://vesuna.pl/depilacja-laserowa-fakty-i-mity-2/ ja się w tej klinice vesuna z krakowa depiluje od lat i kiedy byłam pierwszy raz to na opaleniznę też zwracano mi uwagę.
Przeczytałam tekst, dzięki. Zadzwoniłam do gabinetu, gdzie zapisałam się na zabieg. Powiedziałam jaki mam problem i nie było problemu z przesunięciem. Nawet się ucieszyli, że zadzwoniłam, bo na miejscu pewnie byłby problem, a tak dopasowali mi nową datę i wszyscy zadowoleni. Myślałam, że będzie gorzej, a jednak nie było tak źle.
Mączna

Post autor: Mączna »

Dobrze zrobiłaś i teraz tylko czekać, aż zaznasz laserowej depilacji. Mi ta metoda całkowicie odpowiada, ale sama zobaczysz czy i Tobie przypadnie do gustu. Daj znać jak już będziesz po kilku seriach i zoabczysz efekty. W sumie jestem ciekawa czy Ci się też spodoba. Jak ja zaczęłam się tak depilować, to już przy tej metodzie zostałam.
ODPOWIEDZ