Czy hybrydy niszczą paznokcie?

Kosmetyki, zabiegi, zdrowie, dietetyka, aktywność fizyczna i sposoby na piękne ciało.
Awatar użytkownika
Beata

Czy hybrydy niszczą paznokcie?

Post autor: Beata »

Czy lakiery hybrydowe rzeczywiście niszczą paznokcie? Jakie są wasze doświadczenia?
Awatar użytkownika
maksyma-68

Re: Czy hybrydy niszczą paznokcie?

Post autor: maksyma-68 »

Moim zdaniem odpowiednio zrobione i odpowiednio zmywane - nie. Zależy też od lakieru, ja używam Victoria Vynn i bardzo lubię, nie niszczą paznokci, a są bardzo trwałe i mają piękne, intensywne, dobrze napigmentowane kolory.
Awatar użytkownika
paczula

Post autor: paczula »

Niszczą niszczą, wiem po sobie bo jakiś czas temu jak był lockdown to ściągnęłam i miałam problem. Teraz juz mi się wzmocniły i dobrze wyglądają ale stosuje regularnie odżywki Bio vegan nail care z Bielendy i to dzięki nim paznokcie się tak wzmocniły
Awatar użytkownika
sisi_96

Post autor: sisi_96 »

U mnie wręcz wzmacniają, wszystko zależy od techniki, ściągania i produktów. Chodziłam do profesjonalnego salonu, gdzie nakładano mi produkty Indigo, skórki miałam usuwane frezarką, a lakier nigdy nie był zdzierany do zera ani acetonem, więc naturalna płytka była super zabezpieczona i paznokcie rosły sobie w spokoju... bez hybrydy nie jestem w stanie ich zapuścić, ale to samo było i przed założeniem, żadnego negatywnego wpływu nie zaobserwowałam...
Awatar użytkownika
Szelest

Post autor: Szelest »

jestem obecnie po spiłowaniu paznokci, bo wszystkie po zdjęciu hybryd mi się zniszczyły i na nowo chce pozapuszczać.
ODPOWIEDZ