Trening metodą elektrostymulacji mięśni

Aktywność fizyczna, sprzęt, odzież sportowa, rekordy, odchudzanie, pasje.
Awatar użytkownika
Ewa60

Trening metodą elektrostymulacji mięśni

Post autor: Ewa60 »

Hejka :) Słyszałyście o treningu metodą elektrostymulacji mięśni tak zwany EMS? Zastanawiam się, czy w Poznaniu mogłabym się gdzieś zapisać na takie zajęcia. Orientujecie się?
Awatar użytkownika
anna69

Re: Trening metodą elektrostymulacji mięśni

Post autor: anna69 »

Możesz się zapisać do studia bodyfit20.pl, które ja serdecznie polecam. Nie ma lepszych trenerów, którzy tak doskonale motywują do ćwiczeń. Trening sam w sobie jest niewymagający czasowo, bo jedna sesja to 20 minut, ale szybko zauważysz pierwsze efekty.
Awatar użytkownika
kasiakowa06

Post autor: kasiakowa06 »

Ewa60 pisze: ↑14 paź 2020, 11:07 Hejka :) Słyszałyście o treningu metodą elektrostymulacji mięśni tak zwany EMS? Zastanawiam się, czy w Poznaniu mogłabym się gdzieś zapisać na takie zajęcia. Orientujecie się?
Jeśli uprawiasz sport to raczej poleciłabym zabieg terapii manualnej w https://fizjoterapiaisport.pl/uslugi/terapia-manualna/

Obrazek
Awatar użytkownika
Sara

Post autor: Sara »

A skoro już mowa o treningu mięśni, to jakie ćwiczenia wykonujecie, żeby wzmocnić swoje przedramiona? Jakie ćwiczenia okazują się tutaj najbardziej skuteczne w Waszym przypadku? Ja słyszałam, że warto wykorzystać do tego tak zwane ściskacze do rąk. Są one dostępne w wielu sklepach ze sprzętem sportowym i rehabilitacyjnym. Czy ktoś z Was miał może okazję ich używać? Czy rzeczywiście warto zainwestować w takie ściskacze? Ile czasu dziennie powinno się poświęcić na takie ćwiczenia, aby widzieć rezultaty?
ODPOWIEDZ