Drukarnia 3D

Zakupy w Internecie, sklepy online - doświadczenia, porady, opinie.
Awatar użytkownika
mamuska

Drukarnia 3D

Post autor: mamuska »

Witam. Czy korzystaliście kiedyś z usług drukarni 3D? Mam do wydrukowania pewien projekt na studia i zaciekawiła mnie oferta firmy http://3d-up.pl/drukowanie-3d/druk-3d-o ... pakowania/ i ciekawi mnie ogólnie jak wygląda składanie zamówienia i jakie są koszty.
Awatar użytkownika
sroka

Re: Drukarnia 3D

Post autor: sroka »

A może lepiej kupić swoją drukarkę 3D? Z polskiej dystrybucji, a co za tym idzie - z polską gwarancją. Rzuć okiem na ten model: https://aemca.pl/drukarki-3d/90-drukark ... 0-pro.html i napisz, co o tym sądzisz.
Awatar użytkownika
nancy

Post autor: nancy »

Druk 3D jest fajną sprawą. Odkryliśmy go kiedyś, gdy drukowaliśmy plakat w 3D do naszej sypialni. Nie sądziłam jednak, że drukowanie w trójwymiarze może nam się jeszcze przydać. Ostatnio trafiłam na bardzo fajny artykuł https://tubawyszkowa.pl/blogi/czytaj/53 ... o-dla-firm, o tym, że drukowanie 3D można wykorzystać w przemyśle. Dało mi to do myślenia i zaproponowałam w fabryce, w której pracuję byśmy wydrukowali modele urządzeń, które mamy złożyć. Latwiej nam będzie odwzorować projekty. Mam nadzieję, że inni pracownicy zgodzą się ze mną i wejdzie to w życie.
Awatar użytkownika
sopelek

Post autor: sopelek »

Dzień dobry Szukam dobrej drukarki do biura. Na razie miałam firmy HP i nigdy nie narzekam, ale odmówiła posłuszeństwa i się popsuła. Zależy mi, aby drukarka była wielofunkcyjna, bo jak wiadomo w biurze takie urządzenie jest bardzo przydatne. Czy ktoś powie mi czy te Drukarki - Ceneo.pl są dobre i czy warto jedną z nich kupić. Chyba że polecicie mi inne sklepy online gdzie mają drukarki
Awatar użytkownika
lila87

Post autor: lila87 »

A oglądaliście drukarki Epson? Może tam też znajdziecie coś szczególnego dla firmy. Ja osobiście mam kilka modeli drukarek i jestem z nich zadowolona. Myślę, że sprawdzą się w każdym biznesie.
Awatar użytkownika
polka23

Post autor: polka23 »

To prawda ja widziałam te drukarki Epson i naprawdę są fajne. Drukarka nie musi być bardzo droga, ani bardzo tania ale taka aby służyła długi czas. U nas w domu , w pracy widuje tylko drukarki Epson w ostatnim czasie marka ta podniosła standard i coraz większy wybór modeli i funkcji.
Awatar użytkownika
kamilaskal

Post autor: kamilaskal »

Hej, mam pewien drukarkowy problem. Czy jakość drukowania się nie pogorszy jak podczas wymiany tuszu zdecyduję się na tańszy zamiennik? Wczoraj kupiłem sobie drukarkę i jakoś tak teraz zacząłem się nad tym zastanawiać. Trochę o tym czytałem . Ale też jestem ciekaw waszych opinii. Gdzie mógłbym dostać możliwie: najtańsze tusze do drukarek
Awatar użytkownika
lila87

Post autor: lila87 »

kamilaskal pisze: ↑25 paź 2019, 10:25 Hej, mam pewien drukarkowy problem. Czy jakość drukowania się nie pogorszy jak podczas wymiany tuszu zdecyduję się na tańszy zamiennik? Wczoraj kupiłem sobie drukarkę i jakoś tak teraz zacząłem się nad tym zastanawiać. Trochę o tym czytałem . Ale też jestem ciekaw waszych opinii. Gdzie mógłbym dostać możliwie: najtańsze tusze do drukarek
To nie wiem co masz za drukarkę, że musisz zamienniki używać. Nie lepiej było kupić Epson drukarkę i mieć tanie tusze oryginalne? Zamienniki psują drukarki, źle drukują i potem na gwarancji nie chcą przyjąć. Warto czasem przed zakupem rozpatrzeć takie przemyślenia.
Awatar użytkownika
JaneczkaJanka86

Post autor: JaneczkaJanka86 »

My potrzebowaliśmy wydrukować na już kilka folderów medycznych i pomocą przyszła nam drukarnia z Warszawy https://drukarnia-interdruk.pl/. Drukarnia podjęła się zlecenia i szybko wydrukowała nam zamówioną ilość w dobrej cenie.
mgła

Post autor: mgła »

Temat drukowania 3D jest naprawdę bardzo popularny. W wielu gałęziach przemysłu jest on wykorzystywany do różnych celów. Dzięki temu rozwiązaniu można stworzyć prototyp jakiegoś przedmiotu, sprawdzić i nanieść ewentualne poprawki właśnie ma tym etapie. Wtedy do produkcji seryjnej trafia już model w pełni dopracowany. Pomiary laserowe 3D odgrywają tutaj bardzo ważną rolę. W ostatnim czasie sporo na ten temat czytałam.
Awatar użytkownika
bernadett

Post autor: bernadett »

drukarka 3d super sprawa, ja sama sobie sprawilam cos takiego https://www.megascena.pl/velleman/velle ... k8600.html jesli masz sporo takich projektów, to moim zdaniem lepiej zainwestowac we wlasny sprzet
aśka

Post autor: aśka »

mi potrzebny hp q2612a to toner ale najchętniej kupiłabym nowy zamiennik. W czasach pandemii moja 2 dzieci drukuje na potęge wiele materiałów szkolnych, szybko zużywa się i toner i tusz i papier a pieniędzy ile było tyle jest.
Macie jakieś rozwiązanie?
żelka12

Post autor: żelka12 »

W swojej firmie też bym chciała mieć taką profesjonalną drukarkę 3D. Tego rodzaju technologia robi na mnie bardzo duże wrażenie ze względu na możliwości jakie daje. Zastosowań trójwymiarowego druku jest bardzo dużo, nawet w przemyśle. A jak solidna i profesjonalna drukarka to potrzebne będą również akcesoria niezbędne do pracy z drukarką 3D . Najlepiej to chyba będzie poradzić się w tym sklepie, gdzie takie urządzenie będę kupować. Mam już nawet namiar od kolegi, który taką super drukarkę już ma u siebie i korzysta.
Awatar użytkownika
eustachysikorska

Post autor: eustachysikorska »

aśka pisze: ↑02 lut 2021, 11:35 mi potrzebny hp q2612a to toner ale najchętniej kupiłabym nowy zamiennik. W czasach pandemii moja 2 dzieci drukuje na potęgę wiele materiałów szkolnych, szybko zużywa się i toner i tusz i papier a pieniędzy ile było tyle jest.
Macie jakieś rozwiązanie?
Szczerze - to wszystko zależy jaki zmiennik. Ale nie ma co ukrywać, że ten toner nie jest strasznie drogi, a to jego główna zaleta. Co do wydajności, to wydaje mi się, że trzeba przetestować z 2-3 produkty, aby mieć możliwość wrobienia sobie pełnego zdania. Tak więc warto porównywać oferty różnych drukarni, aby mieć możliwość wyrobienia sobie pełnego zdania
Nikoś

Post autor: Nikoś »

Wydaje mi się, że świetną ofertę na wszelakie wydruki, znajdziecie na stronie internetowej tej firmy: https://chroma.pl/pl . Posiadają szeroki zakres usług w dobrych cenach. Na stronie, w opcjach, możecie dobierać odpowiedni papier oraz inne zmienne, według waszego upodobania.
Awatar użytkownika
abenda

Post autor: abenda »

Ostatnio sporo szukałem w Internecie informacji na ten temat, i udało się rozwiać wątpliwości. Już nie musisz błądzić i tracić czas na szukanie odpowiedzi na twoje pytania, bo zrobiłem to za Ciebie! Wystarczy że wejdziesz w tę stronę www a dowiesz się więcej ... https://bingraf.pl/
lokon

Post autor: lokon »

Wiesz co, jeżeli chcesz nadać swoim projektom drukarskim oryginalny wygląd, to https://drukarniaaria.pl/sztancowanie oferuje usługi sztancowania papieru, które pozwolą Ci wyróżnić się spośród konkurencji. Dzięki precyzyjnemu wycinaniu i formowaniu papieru, możesz stworzyć efektowne i unikalne materiały reklamowe. Zapoznaj się z ofertą na ich stronie internetowej.
albeta

Post autor: albeta »

Czy wiecie, jak powinno wyglądać działanie dla firmy, reklamowe rzecz jasna? Skupiam się na tym i nijak nie mogę znaleźć czegoś odpowiedniego. Dlatego też zastanawiam się, czy nie będzie dobrze, żebym materiały reklamowe kosmetyka kupiła. Jakie macie zdanie? Jak Wam się to sprawdza?
Awatar użytkownika
foxi

Post autor: foxi »

Na szczęście mamy te możliwości aby zlecić wykonanie różnych gadżetów reklamowych i to w formie spersonalizowanej. Każda firma jak pewnie wiecie rozpoczyna od takich podstawowych gadżetów jak wizytówki oraz ulotki reklamowe. Później można zamówić i inne gadżety , także spersonalizowane, jak na przykład notesy samoprzylepne z nadrukiem jaki sobie zażyczymy. Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów zawodowych.
Łukasz

Post autor: Łukasz »

Możecie sobie wszyscy sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnej i profesjonalnej drukarnia cyfrowa CYFROWO. Posiadają bardzo rozbudowaną oferte produktów, dostosowaną do najróżniejszych potrzeb swoich klientów.
ODPOWIEDZ