Wybór szkoły. Pomocy!

Związki, dzieci, rodzina, dom. Blaski i cienie życia rodzinnego.
różanka

Wybór szkoły. Pomocy!

Post autor: różanka »

Do jakiej szkoły najlepiej zapisać dziecko? Prywatna czy państwowa? Niedługo musimy złożyć papiery dzieci do szkoły i nie wiemy jaka placówkę wybrać. Zależy nam na wysokim poziomie nauczania.
joaśka

Re: Wybór szkoły. Pomocy!

Post autor: joaśka »

Jeśli tylko macie możliwości zapiszcie dziecko do szkoły pryatnej. Na pewno nie będziecie tego żałować! My wybraliśmy te Vizję w Warszawie
żwirek

Post autor: żwirek »

Na temat Te Vizji słyszałam wiele pozytywnych opinii. Mają tam świetnych nauczycieli, wysoki poziom nauczania i szkołę dostosowaną do każdego dziecka. Mi bardzo podoba się nacisk na naukę języków obcych w tym angielskiego. Im szybciej dziecko zacznie się uczyć tym lepiej
żywa

Post autor: żywa »

Wcale wam się nie dziwię, że was to stresuje. Wybór szkoły może zaważyć na całej przyszłości dziecka. Dlatego ja uważam tak samo jak koleżanki, ze prywatna szkoła Te Vizja będzie najlepszym wyborem/
wspaniała11

Post autor: wspaniała11 »

Nie powiem niczego nowego, ale też uważam, że prywatna szkoła to dobry wybór. Nasz syn chodził do państwowej szkoły zanim przenieśliśmy go do Te Vizji i wierz mi, że nie było fajnie. Poziom nauczania w publicznej szkole jest tragiczny. Przez naukę zdalną syn praktycznie nie skończył materiału. Te Vizja ma dużo lepszą organizację i podejście do uczniów.
eweluś02998

Post autor: eweluś02998 »

Wiem, że moi znajomi mają swoje dziecko w przedszkolu w Te Vizji, o której mówicie i są bardzo zadowoleni. Wybrali to przedszkole głównie dlatego, że jest bardzo wysoki poziom nauczania dzieci, jeśli chodzi o język angielski. Ja jeszcze na przedszkole mam czas ze swoim dzieckiem, ale na pewno będą rozważała tą kwestię.
mczayś

Post autor: mczayś »

W przedszkolu Te Vizja dzieci mają super warunki, nowoczesne wnętrza i przede wszystkim odpowiednią atmosferę, a grona pedagogiczne dba o to, aby nauka i jednocześnie zabawa były bardzo kreatywne. Do tego dochodzi jeszcze nauka angielskiego, bo to przedszkole dwujęzyczne.
Śnieg

Post autor: Śnieg »

Jeżeli chodzi o rozwój dziecka to warto będzie kupić nowe podręczniki na stronie jaką jest https://www.taniaksiazka.pl/t/matura-wi ... stwie-2021 nie przepłacisz a dziecko do szkoły na pewno będzie potrzebować takich książek. Warto się zainteresować tą księgarnią internetową jak najszybciej.
rołzi332

Post autor: rołzi332 »

Akurat my kilka lat temu zapisaliśmy swoje dziecko do Te Vizji, no i po tym czasie ostatnio, który był dość ciężki stwierdziliśmy, że było to dobre rozwiązanie. W szkole również realizowane były programy online i przyznam, że dziecko w domu też chętnie z nich korzystało i ulepszało swój język angielski oraz inne przedmioty. Pandemia tej szkole nie straszna!
Syśa

Post autor: Syśa »

Ja również zdecydowałam się na posłanie dziecka do prywatnego przedszkola i nie żałuję. Wybrałam Tequestę na Mokotowie to przedszkole dwujęzyczne z atrakcyjną ofertą zajęć dodatkowych. Z tego co się orientuję to zostały jeszcze wolne miejsca do zerówki, dla maluchów z rocznika 2014. Polecam, dowiedzieć się czegoś więcej.
Sławka

Post autor: Sławka »

Jeśli chodzi o wybór przedszkola, to jasne, że wiele rzeczy jest ważnych, i nie można zapomnieć też o sprawdzeniu wyżywienia, jakie nasze dziecko będzie miało serwowane. Niestety nadal są placówki, gdzie dania są z mrożonek, przesolone, zbyt słodkie, itp. Dlatego ja bardzo się cieszę, że w naszym przedszkolu dania dostarcza firma Smakuś - www.smakus.eu/,bo to jest jedna z lepszych firm cateringowych na terenie woj. mazowieckiego, jeśli chodzi o żywienie dzieci w placówkach edukacyjnych. Danią są smaczne (dzieciaki naprawdę chętnie je zjadają - nawet tzw. niejadki), ale także zdrowe, przygotowywane z wysokiej jakości nieprzetworzonych, świeżych produktów.
Awatar użytkownika
powabna

Post autor: powabna »

Ja raczej z takimi rzeczami nie miałem problemów, ale dla mnie liczy się głownie bezpieczeństwo mojego dziecka podczas pobytu w szkole. Właśnie dlatego również zdecydowałem się na przeczytanie artykuł€ http://www.adept-liceum.pl/jak-przeprow ... je-szkoly/ gdzie bardzo ciekawie napisano w jaki sposób należy sprawnie przeprowadzić ewakuację szkoły. Jest to przecież niezwykle ważne.
amiś23

Post autor: amiś23 »

wspaniała11 pisze: ↑19 lis 2020, 7:59 Nie powiem niczego nowego, ale też uważam, że prywatna szkoła to dobry wybór. Nasz syn chodził do państwowej szkoły zanim przenieśliśmy go do Te Vizji i wierz mi, że nie było fajnie. Poziom nauczania w publicznej szkole jest tragiczny. Przez naukę zdalną syn praktycznie nie skończył materiału. Te Vizja ma dużo lepszą organizację i podejście do uczniów.
masz racje, zgadzam sie ;0
=
klinika aborcyjna Czechy
ODPOWIEDZ