Pomoc dla starszych osób

Związki, dzieci, rodzina, dom. Blaski i cienie życia rodzinnego.
Awatar użytkownika
PatkaNowak

Pomoc dla starszych osób

Post autor: PatkaNowak »

Czy znacie jakieś sklepy, w których można kupić przybory kuchenne dla starszych osób? Chodzi o to aby ułatwić spożywanie posiłków.
Dieta i trening
michalwrzosek.pl
Awatar użytkownika
Alinka99

Re: Pomoc dla starszych osób

Post autor: Alinka99 »

Ja często kupuję babci urządzenia w sklepie pomoc dla seniora. Mają tam bardzo dużo przedmiotów, które w znacznym stopniu ułatwiają codziennie funkcjonowanie starszej osoby. Ostatnio np. kupiłam sztućce dla osób niepełnosprawnych. Tak więc myślę, że znajdziesz tam to czego szukasz.
Awatar użytkownika
sampre

Post autor: sampre »

Ja mam pytanie z nieco innej beczki, czy znacie nutridrinki Fresubin? Zwróciłam na nie uwagę ostatnio w aptece DOZ i zastanawiałam się, czy nie kupić babci, która ostatnio straciła apetyt. Sprawdzają się? Jak z wchłanialnością?
Awatar użytkownika
karmelka

Post autor: karmelka »

Tak, sprawdzają się. Mogą nawet zastępować posiłki, bo są w pełni zbilansowane. Mój tata je pił przed i po operacji.
Awatar użytkownika
Karen

Post autor: Karen »

ja akurat zabieram codziennie mojego dziadka do domu seniora Pod Topolami w Piotrkowie Kujawskim - to dosyc niedaleko od Warszawy bo jakies 200 km https://podtopolami.eu a uważam ,że warto bo bardzo czesto organizuja tu na miejscu ciekawe zajęcia dla seniorów - czy to spotkania z roznymi osobami czy warsztaty artystyczne. Dziadek jest bardzo zadowolony z tego miejsca.
ODPOWIEDZ