Odrabianie lekcji

Związki, dzieci, rodzina, dom. Blaski i cienie życia rodzinnego.
Awatar użytkownika
carmel

Odrabianie lekcji

Post autor: carmel »

Radzicie sobie jakoś z takim codziennym zadaniem?.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2019, 8:21 przez carmel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
septa

Re: Odrabianie lekcji

Post autor: septa »

Moje dziecko chodzi do Te Vizji w Warszawie ( na Ochocie) i tu zdarzają się dni, że lekcje odbywa w szkole ( już po swoich zajęciach). Ogólnie placówkę polecam bo nie dośc, że poziom nauki jest super, to jeszcze dzieci mają możliwość brać udział w ciekawych zajęciach fakultatywnych.
Awatar użytkownika
wakobka

Post autor: wakobka »

W dobrej szkole też inaczej wygląda nauka i na pewno warto się zdecydować na prywatną. Też Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie jest jedną z lepszych, bo tutaj dzieci mają basen, sporo zajęć dodatkowych. Można się zdecydować na prywatną szkołę.
Awatar użytkownika
septa

Post autor: septa »

ooo septa to wiatj w klubie, moje dziecko też się tu uczy ( obecnie w 1 klasie). W zasadzie mogę się odpisać pod tym co napisalaś - w skórcie - to super szkoła :)
Awatar użytkownika
henni

Post autor: henni »

Jak szkoła ma dobrych nauczycieli to też zajęcia inaczej wyglądają i dziecko nie jest tak przemęczone nauką. Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie to placówka godna polecenia. Dzieci tutaj uczą się także w mniejszych klasach.
Awatar użytkownika
majak6

Post autor: majak6 »

henni pisze: ↑29 sie 2019, 16:01 Jak szkoła ma dobrych nauczycieli to też zajęcia inaczej wyglądają i dziecko nie jest tak przemęczone nauką. Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie to placówka godna polecenia. Dzieci tutaj uczą się także w mniejszych klasach.
Dziecko będzie się dobrze rozwijało i robiło szybkie postępy w nauce jak zapewni się mu dobrą szkołę. Właśnie podoba mi się Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha i tu uczą się nasze dzieci. Widać po nich, że nie męczą się w szkole. To dzięki temu, że nauczyciele mają swój program nauczania, który tak nie przeładowuje wiedzą dzieci.
Awatar użytkownika
menilia

Post autor: menilia »

septa bo to tak z reguły jest, że w tych szkołach prywatnych dzieci mają zdecydowanie lepsze warunki jeśli chodzi o naukę. Mój syn chodzi do polsko-angielskiej szkoły Edison na Wilanowie i tu jest podobnie. Uczy się dużo ale tez chętnie więc nie ma sytuacji bym musiała go ,,gonić" do nauki :)
Awatar użytkownika
pomelo

Post autor: pomelo »

Ja książki do szkoły dla córki kupowałam na https://www.taniaksiazka.pl/wydawnictwo/wsip i nawet nie wyszło tak drogo jak się spodziewałam. Wszystko zależy też z jakiego miejsca zamawiamy. W księgarniach stacjonowanych niektóre książki były o wiele droższe niżeli online. I z takimi książkami odrabianie lekcji jest łatwiejsze
ODPOWIEDZ