jaka szkoła podstawowa?
Związki, dzieci, rodzina, dom. Blaski i cienie życia rodzinnego.
- septa
Re: jaka szkoła podstawowa?
No właśnie, wszystko ma swoje wady i zalety. Rozmawiałam ze znajomą i wspomniała mi o warszawskiej szkole Te Vizja - właściwie to przez to zaczęłam się zastanawiać czy nie posłać małego do szkoły prywatnej.
- martina
Moja córka od września idzie do Te Vizji .W kwietniu byłyśmy na dniach otwartych,bardzo jej się spodobało i nie może się doczekać pierwszego września. Decydując się na wysłanie dziecka do tej szkoły wzięłam pod uwagę wysoki poziom kształcenia.
- AgnieszkaL
Post autor: AgnieszkaL »
Jeżeli któraś z Pań szuka dla dziecka szkoły w Warszawie, a konkretnie na Mokotowie to polecam Niepubliczną Szkołę Podstawową nr 49 przy ul. Bacha. Prowadzi ją Fundacja Varsovia. To chyba jedna z lepszych podstawówek w tej dzielnicy. Szkoła jest dobrze wyposażona, klasy są małoliczne, wiec dzieciaki dużo szybciej wszystko chwytają. Co prywatna szkoła, to prywatna.
- kosanoztra
Post autor: kosanoztra »
Jeśli są tu na forum jacyś nauczyciele, polecam zerknąć sobie tutaj https://www.portaloswiatowy.pl/zwalnian ... 16587.html . To idealne miejsce dla wszystkich związanych z oświatą. Można tam znaleźć mnóstwo porad, artykułów, aktualności. Dodatkowo mamy także możliwość skorzystania z konsultacji z ekspertami od prawa oświatowego. Więcej szczegółów można doczytać na stronie.
- martina
no tak bo dni otwarte były organizowane od lutego co miesiąc ale teraz już nie widze rozpiski na stronie, Fajnie,że dyrekcja jest na tyle otwarta, że można sie spokojnie umawiać też na takie indywidualne spotkania
- Jowita
Najlepiej dwujęzyczna, aby od najmłodszych lat dziecko uczyło się operować językiem angielskim. Taką ofertę ma Szkoła Europejska. Na ich stronie https://szkolaeuropejska.pl/ znajdziecie wszystkie informacje na ten temat.
- Dowile
W stolicy jakby ktoś z Was szukał szkoły podstawowej, takiej naprawdę dobrej to polecam Niepubliczną Szkołę Podstawową im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie. Prowadzi ją Fundacja Varsovia. Szkoła ma fajne podejście do dzieci, organizuje dużo zajęc pozaszkolnych, ogólnie zachęca dzieciaki do aktywności na różnych płaszczyznach.
- trista
Nie umiem ci doradzić która szkoła będzie najlepsza o wpływa na to wiele czynników. Natomiast jeśli chodzi o księgarnie internetowe to polecam https://www.taniaksiazka.pl/wydawnictwo/jednosc znajdziesz tam wszystko co potrzebujesz do szkoły
- hdc
Ubranka dla dzieci to temat rzeka -= przerabiałam już naprawdę większość dostępnych marek i uważam że jedne z lepszych to Reporter Young tu https://reporteryoung.pl/60-odziez-dziewczyna zamawiam dla córki ubrania do szkoły i powiem wam że jakościowo są mega - nie kurczą się, nie wyciągają po praniu no i kolory są bardzo długo żywe
- henni
Szkoła dla dziecka to ważny wybór i placówek jest naprawdę dużo. Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie to także jedna z lepszych. Tutaj dzieci mają przede wszystkim mniejsze klasy, co już pozwala im się lepiej uczyć.
- merlina
Tak naprawdę bez względu na to, na jaką szkołę się zdecydujesz z pewnością będzie trzeba swoje dziecko ubezpieczyć. Zazwyczaj temat ten poruszany jest już na pierwszym zebraniu. Żeby wiedzieć, na co należy zwrócić szczególną uwagę możesz przeczytać chociażby ten artykuł https://polisoteka.pl/ubezpieczenie-nnw ... o-obejmuje . Takie informacje mogą okazać się bardzo pomocne.
- tormund93
Jak dzieci chodza do szkoły, to często przynoszą jakieś choroby do domu. Ostatnio moje dziecko wróciło z ostrą biegunką - nie wiem czy przypadkiem nie zjadło czegoś nieświeżego na podwórku. Pobiegłam do apteki, bo podobno smecta ulotka działa rewelacyjnie na takie dolegliwości.
- junek
Szczegółowe informacje warto znaleźć zanim się wybierze szkołę dla swojego dziecka. Prywatnych placówek jest teraz coraz więcej i Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie w Warszawie nam się najbardziej spodobała. Poziom nauczania jest wysoki, ale to dzięki temu, że nauczyciele mają spore doświadczenie. Dzieci nie stresują się tak na zajęciach.
- karsa
Jak wasze dzieci do szkoły chodzą, zwłaszcza do tych młodszych klas to pomocny i przydatny będzie z pewnością zegarek z gps dla dziecka . Ja swojej córce kupiłam. Ja w pracy, a ona sama do domu wraca. Dzięki gps zawsze mogę sprawdzić, gdzie aktualnie się znajduje. Lokalizator jest bardzo dokładny.
- wakobka
Też wybraliśmy tę placówkę dla naszego dziecka. Tutaj ma dobre warunki do nauki i to głównie dzięki temu, że klasy są tak małe i nauczyciele mogą się skupić na prowadzeniu zajęć i dotrzeć do każdego dziecka. Warto tutaj posłać dziecko. Będzie ono się szybko rozwijać. Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie to dobra szkoła.junek pisze: ↑27 wrz 2019, 23:25 Szczegółowe informacje warto znaleźć zanim się wybierze szkołę dla swojego dziecka. Prywatnych placówek jest teraz coraz więcej i Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie w Warszawie nam się najbardziej spodobała. Poziom nauczania jest wysoki, ale to dzięki temu, że nauczyciele mają spore doświadczenie. Dzieci nie stresują się tak na zajęciach.
- masiak
Zdecydowanie jest za prywatnymi szkołami i też Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie nam najbardziej przypadła do gustu i tutaj uczą się nasze dzieci. Fajne jest to, że mają one zajęcia dodatkowe, które je rozwijają a dzięki temu też możemy je odbierać później ze szkoły.henni pisze: ↑28 sie 2019, 23:04 Szkoła dla dziecka to ważny wybór i placówek jest naprawdę dużo. Niepubliczna Szkoła Podstawowa nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie to także jedna z lepszych. Tutaj dzieci mają przede wszystkim mniejsze klasy, co już pozwala im się lepiej uczyć.
- majorka
Szkół jest bardzo dużo i wybierając placówkę dla dziecka na pewno trzeba się dobrze zastanowić. Prywatne szkoły teraz powstają i wiem, że Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie w Warszawie jest jedną z lepszych. Dzieci uczą się tutaj w małych klasach. To już plus dla dziecka.
- Żona_idealna
Post autor: Żona_idealna »
Ktoś się wybiera na dni otwarte do TE Vizji albo Bacha?
- Bellea
Tak jak wielu z was zdecydowałam się na prywatną szkołe dla swojego dziecka. Te Vizja Ochota to bardzo dobry wybór. Samo to, że córka wstaje rano z łóżka i już myśli o tym co będzie robić w szkole jest chyba najlepszą rekomendacją:)
- Szyszyka
Większe miasta mają dużo więcej do zaoferowania dla naszych dzieci, też między innymi dlatego przeprowadziliśmy się do Warszawy. Postawiliśmy na Te Vizje na Ochocie. Dużo angilskiego, zajęcia sportowe, koła naukowe. Nic więcej mi nie potrzeba.
- trista
Trzeba też zwracać na uwagę na wybór książek w danej szkole. Niestety ale niektóre podręczniki są tylko dostępne w księgarniach internetowych. Sama dość długo szukałam książek do dwóch przedmiotów i dopiero na https://www.taniaksiazka.pl/wydawnictwo/wsip udało mi się je zakupić
- Famfatal
W Warszawie na Wilanowie dobrym wyborem będzie Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej przy ulicy Kolegiackiej. W szkole pracuje wykwalifikowana kadra nauczycieli, którzy z pasją realizują autorskie programy nauczania i mają indywidualne podejście do uczniów. Dużym plusem są też ich małoliczne klasy, bo max do 18 dzieci.
- Maimola
Widzę, że wiele osób stawia na szkoły prywatne, mnie też przekonała taka do siebie. Dzieci też szybko polubiły Te Vizje. Mi podoba się to, że jest dużo ciekawych zajęć, nastawienie na angielski i jest też dużo matematyki, a dzieci szybko znalazły znajomych i nauczycieli też sobie chwalą.
Post autor: miriamaś »
Brałam pod uwagę zapisanie córki do szkoły państwowej jak i do szkoły prywatnej. Ostatecznie jednak z mężem uznaliśmy, ze edukacja naszego dziecka jest dla nas najważniejsza oraz nie będziemy na tym oszczedzali. Córka aktualnie chodzi do szkoły podstawowej Thames British School
https://thamesbritishschool.pl/
Nauka w szkole jest prowadzona w języku angielskim, obawialam się na początku jak córka sobie poradzi. Wcześniej miała angielski ale nie w takim duzym stopniu. Bardz dobrze jednak ogarnęła temat, dowodzi to tego, ze umysł dziecka jest bardzo giętki oraz maluch jest w stanie opanować język obcy szybciej niż osoba dorosła
W szkole corka ma kontakt z dziećmi różnych narodowości, angielski zna perfect. Sama szkoła ma dobry poziom, zajęcia ciekawe, nie ma tutaj głupiego wkuwania, ale rozwijajace zajęcia. Poza tym jest mozliwosć zapisania na zajęcia pozaszkolne.
https://thamesbritishschool.pl/
Nauka w szkole jest prowadzona w języku angielskim, obawialam się na początku jak córka sobie poradzi. Wcześniej miała angielski ale nie w takim duzym stopniu. Bardz dobrze jednak ogarnęła temat, dowodzi to tego, ze umysł dziecka jest bardzo giętki oraz maluch jest w stanie opanować język obcy szybciej niż osoba dorosła
W szkole corka ma kontakt z dziećmi różnych narodowości, angielski zna perfect. Sama szkoła ma dobry poziom, zajęcia ciekawe, nie ma tutaj głupiego wkuwania, ale rozwijajace zajęcia. Poza tym jest mozliwosć zapisania na zajęcia pozaszkolne.
Post autor: rótkowska »
A oferta placówki https://www.szkolapromyk.szczecin[/url].pl/oferta jest Ci znana? Tam wysłaliśmy nasze dziecko! Zainteresował mnie muzyczno językowy charakter. O kreatywność i wiedzę dzieci trzeba dbać od najmłodszych lat, moim wymogom całkowicie to sprostało - zastanówcie się nad tym!
Post autor: krótka »
Zasady rekrutacji na rozsądnym poziomie zapewnili nam https://teczoweabecadlo.pl/rekrutacja/z ... ekrutacji/ . Tam właśnie skierowaliśmy nasze dziecko na edukację przed-szkolną. Największym atutem w tym wszystkim była jednak edukacja polsko angielska a na to warto stawiać już od najmłodszych lat. Zdecydowanie polecam!
Post autor: kórarz »
Padł pomysł na wysłanie dziecka do zespołu niepubliczych żydowskich szkol ETZ CHAIM http://www.etzchaim.pl/# . Zalezalo nam na tym, aby nasze dziecko juz od najmlodszych lat uczylo sie tolerancji i w takiej wierze dorastalo. Jest to placowka nowoczeska z naciskiem na edukacje na najwyzszym poziomie. Posiadaja tam rowniez dwujezyczne liceum ogolnoksztalcace, gdzie nasze dziecko pewnie tez bedzie uczeszczalo. mysle, ze taka opcja moze i Tobie sprostac, warto stawiac na jak najlepsza edukacje.
Post autor: kórarz »
Padł pomysł na wysłanie dziecka do zespołu niepubliczych żydowskich szkol ETZ CHAIM http://www.etzchaim.pl/# . Zalezalo nam na tym, aby nasze dziecko juz od najmlodszych lat uczylo sie tolerancji i w takiej wierze dorastalo. Jest to placowka nowoczeska z naciskiem na edukacje na najwyzszym poziomie. Posiadaja tam rowniez dwujezyczne liceum ogolnoksztalcace, gdzie nasze dziecko pewnie tez bedzie uczeszczalo. mysle, ze taka opcja moze i Tobie sprostac, warto stawiac na jak najlepsza edukacje.
Post autor: lorenaa »
A czy kojarzycie szkołę https://galileo.edu.pl/ ? Tak pytam, ponieważ zastanawiam się nad tym czy właśnie tam nie zapisać moje dziecko do szkoły podstawowej. Słysząłam, że naprawdę szkoła ta dba o rozwój i edukację dziecka na najwyższym poziomie. A dwa uczy życzliwości oraz akceptacji do drugiego - co też jest ważne.
Post autor: Gość »
Niezależnie jaką szkołę dla waszych dzieci wybierzecie to musicie pamiętać o ubezpieczeniu. Ta https://beesafe.pl/ubezpieczenie-szkolne/ oferta jest dobra, obejmuje też wakacje i okres poza szkołą, niskie składki na pewno też na plus. Sami zobaczcie wycenę.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci