gdzie kupujecie kocyki dla dzieci

Związki, dzieci, rodzina, dom. Blaski i cienie życia rodzinnego.
Awatar użytkownika
tęcza

gdzie kupujecie kocyki dla dzieci

Post autor: tęcza »

Moja siostra jest w 26 tc i zaczęła kompletować wyprawkę dla maleństwa. Oczywiście przezorna zrobiła najpierw całą listę niezbędnych rzeczy. Teraz stoi nad wyborem kocyków. Nurtuje ją to z jakiego materiału będzie najlepszy czy z bawełny czy też aksamitny. Popytała w rodzinie chyba już wszystkich i każdy jest innego zdania. Ja uważam,że najlepszy będzie z czystej bawełny, gdyż jest ona miękka i przyjazna dla skóry niemowlaka. Pozostaje kwestia koloru i ilości sztuk. A wy z ilu sztuk korzystałyście kocyków? i z jakiego materiału miałyście? Poradzicie coś?
Awatar użytkownika
sopelek

Re: gdzie kupujecie kocyki dla dzieci

Post autor: sopelek »

A kokon ? Co o nim myślicie ? Właśnie bardzo mocno się nad tym zastanawiam. Podobają mi się i dużo osób mówi, że się przydaje, ale nie mam dużego mieszkania i zastanawiam się czy rzeczywiście się sprawdzi. Ponoć to też dobre rozwiązanie jako łóżeczko turystyczne w gościach. Myślałam, że może przyda się u rodziców i teściów, ale wciąż jeszcze nie zdecydowałam. Też mam wątpliwości. Może ktoś używa kokona ?
Awatar użytkownika
sabanka

Post autor: sabanka »

Wyprawkę trzeba przygotować odpowiednio wcześniej, ponieważ nigdy nie mamy stuprocentowej pewności kiedy nasze dziecko postanowi przyjść na ten świat. Dlatego ja przygotowałam naszą wyprawkę miesiąc przed terminem.Kompletowanie wyprawki, to chyba jedno z przyjemniejszych “obowiązków” w ciąży – wybieranie i testowanie tych rzeczy sprawiło mi wiele radości. Natomiast teraz, kiedy mam już wszystko gotowe, czuję się spokojna, bo śmiało mogę już jechać na porodówkę!
Awatar użytkownika
Halinka

Post autor: Halinka »

Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę kocyki i wyskoczy Ci bardzo dużo sklepów z takimi akcesoriami. Jeśli jednak wolisz kupić takie lepsze i polecone przez kogoś to polecam dokładnie ten sklep https://mojemalenstwo.com.pl/ . Dla ułatwienia można wejść w taką opcję, gdzie można z łatwością odnaleźć rzeczy niezbędne do wyprawki. Bardzo pomysłowe i pomocne zwłaszcza dla mniej doświadczonych przyszłych mam, które oczekują pierwszego dziecka.
Awatar użytkownika
madame

Post autor: madame »

tęcza pisze: ↑16 cze 2019, 11:55 Moja siostra jest w 26 tc i zaczęła kompletować wyprawkę dla maleństwa. Oczywiście przezorna zrobiła najpierw całą listę niezbędnych rzeczy. Teraz stoi nad wyborem kocyków. Nurtuje ją to z jakiego materiału będzie najlepszy czy z bawełny czy też aksamitny. Popytała w rodzinie chyba już wszystkich i każdy jest innego zdania. Ja uważam,że najlepszy będzie z czystej bawełny, gdyż jest ona miękka i przyjazna dla skóry niemowlaka. Pozostaje kwestia koloru i ilości sztuk. A wy z ilu sztuk korzystałyście kocyków? i z jakiego materiału miałyście? Poradzicie coś?
Jeśli chodzi o materiał, to bawełna jest zdecydowanie najlepszym wyborem dla takiego maleństwa. My mieliśmy kilka kocyków, ale szczerze mówiąc były mało używane. Na samym początku mieliśmy typowy becik, a potem przeszliśmy na śpiworek. Powinna go mieć każda mama, bo maluszki w nocy się z kocyków rozkopują. W sklepie https://www.newyorkstyle.pl/pl/c/SPIWORKI/98 masz kilka propozycji na różne pory roku. Na jesień/zimę polecam z rączkami. Odkąd nasz synek śpi w takim śpiworku, to sama spokojniej śpię. Wcześniej budziłam się co chwilę i go przykrywałam.
ODPOWIEDZ