Unieważnienie małżeństwa - warto?

Małżeństwo i rodzina w prawie polskim, prawo cywilne, rodzinne i opiekuńcze.
Awatar użytkownika
Weronika65

Unieważnienie małżeństwa - warto?

Post autor: Weronika65 »

Cześć dziewczyny. Czy któraś z was starała się o unieważnienie małżeństwa? Udało wam się? Do kogo w ogóle należy się zgłosić w takiej sprawie? To chyba jedyne rozsądne wyjście w mojej sytuacji.
Awatar użytkownika
Magda_66

Re: Unieważnienie małżeństwa - warto?

Post autor: Magda_66 »

Musisz wiedzieć, że to proces trudny i dość żmudny, ale z pomocą dobrego adwokata kościelnego wszystko pójdzie o wiele łatwiej i szybciej. Dlatego polecam Poradnię Salomon, bo to właśnie oni niesamowicie mi pomogli. Mają ogromną wiedzę w zakresie prawa kanonicznego.
Awatar użytkownika
maria

Post autor: maria »

A jak wygląda Twoja sytuacja? Możesz ją szerzej opisać? Jedyne co mogę ci teraz poradzić to kontakt i skorzystanie z porady prawne Opole. Myślę, że zespół prawników najbardziej trafnie tobie pomoże. Mogę Ci polecić kancelarię, która zajmowała się sprawą mojego trudnego rozwodu. Szybko i sprawnie został przeprowadzony. Był to ciężki okres w moim życiu, ale dałam radę i teraz jestem szczęśliwą kobietą. Czasami trzeba zrobić krok w tył, a musiałam zacząć wszytko od nowa.
Awatar użytkownika
Olaff

Post autor: Olaff »

Rozwód to trudny czas z pewnością, trzeba poszukać odpowiedniej pomocy - pomocy prawnej. Jeżeli potrzebujecie doświadczonego adwokata to kancelaria http://adwokat-nawojski.pl powinna bardzo dobrze się sprawdzić. Zapoznajcie się ich pomocą prawną
Awatar użytkownika
grann

Post autor: grann »

Zawsze jest to bardzo indywidualna sprawa. Ja jestem po rozwodzie i bardzo się z tego faktu cieszę. Moje pierwsze małżeństwo było bardzo krótkie i tylko tyle, że nie musieliśmy rozdzielać wspólnego majątku, bo takiego jeszcze nie zdążyliśmy mieć :). Moją sprawę poprowadziła adwokat dr Kinga Karsten https://www.karsten.pl/specjalizacje/kl ... dywidualni z kancelarii w Krakowie. To rzetelna osoba, bardzo fajnie poradziła sobie na sali sądowej, można jej spokojnie zaufać. Ceny ma przystępne, polecam.
włoszka

Post autor: włoszka »

mysle, ze zalezy to tak naprawde od sytuacji.. ja decydowalam sie na rozwod, bo okazalo sie, ze moj partner mnie zdradza - nie wyobrazalam sobie, zeby z nim zostac - na szczescie pomogl mi swietny mecenas pan Weglowski ze Szczecina - genialny prawnik i znawca kruczkow, potrafil odeprzec kazdy zarzut mojego eks i udowodnic ze to ja mam racje
ODPOWIEDZ