Rozwód a choroba psychiczna

Małżeństwo i rodzina w prawie polskim, prawo cywilne, rodzinne i opiekuńcze.
Awatar użytkownika
Symeon1992

Rozwód a choroba psychiczna

Post autor: Symeon1992 »

Nie tak dawno wziąłem rozwód cywilny i chciałbym starać się o stwierdzenie nieważności ślubu kościelnego. Wszystko dlatego, że moja partnerka ukryła, że jest psychicznie chora, a po ślubie jej choroba zaczęła się pogłębiać. Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Jak wygląda taki proces?
Awatar użytkownika
Jarosław

Re: Rozwód a choroba psychiczna

Post autor: Jarosław »

Byłem i niestety nie jest to nic przyjemnego. Jakoś to przetrwałem, gdyż wspierał mnie świetny adwokat kościelny z Łodzi. Dzięki temu udało się zakończyć proces pomyślnie.
Awatar użytkownika
MartaSz

Post autor: MartaSz »

Również korzystałam z usług adwokata kościelnego. Na początku po konsultacji z adwokatem kościelnym przygotowuje on materiał dowodowy, który potem przedstawia i stara się udowodnić, że sakrament małżeństwa nie zaistniał. 
Awatar użytkownika
tormund93

Post autor: tormund93 »

Cześć, poszukuję dobrego adwokata, który podpowie mi jak się rozwieść, żeby móc wziąć drugi raz ślub w kościele, znacie kogoś takiego? Słyszałam, że tutaj : https://www.adwokatkoscielny.pl mogą się tym zająć. Co o nich sądzicie?
Awatar użytkownika
mczay

Post autor: mczay »

Chcesz wziąć rozwód? Na pewno przyda Ci się dobry adwokat - skontaktuj się z kancelaria adwokacka rozwody katowice i poproś o spotkanie.
Awatar użytkownika
zenka

Post autor: zenka »

W Trójmieście w trudnych sprawach, nie tylko rozwodowych, najbardziej skuteczny jest chyba mec. Cejrowski. Podpytaj o swoją sprawę, także online
Awatar użytkownika
teresa

Post autor: teresa »

Akurat w kancelarii Cejrowski nie ma problemu z szybką odpowiedzią na dany problem przez stronę https://cejrowski.pl/ albo na ich Facebooku, kto pyta, nie błądzi
Awatar użytkownika
Polaa

Post autor: Polaa »

Rozwody jeszcze przy tak poważnych chorobach to ciężka sprawa. Wydaje mi się, że lepiej będzie poradzić się radcy prawnego. Skontaktuj się z Kancelarią Sobczak Maciejewska. Obie Panie mają bardzo fajne i sympatyczne podejście do klienta + ogromne doświadczenie w sprawach rodzinnych, pomogą Ci.
Awatar użytkownika
Juliaa

Post autor: Juliaa »

Sam rozwód jest trudny, a w takim przypadku to jeszcze bardziej. Lepiej z pomocy skorzystać.
Awatar użytkownika
karsa

Post autor: karsa »

Adwokat się przyda w takiej sytuacji i to jeszcze najlepiej z doświadczeniem. Tak jak Łukasz Węgłowski z kancelarii Węgłowski w Szczecinie. To adwokat nawet od trudnych i skomplikowanych spraw, pomocny i rzetelny.
ODPOWIEDZ