Problem z długiem za czynsz za mieszkanie gminne
Kłopoty, problemy, porady, opinie.
- renia
Problem z długiem za czynsz za mieszkanie gminne
Przyszło mi, że mam do spłaty dług za mieszkanie z gminy. Czynsz był nie płacony przez kilka lat, ale ja tam mieszkałam tylko 4 miesiące. Co z tym zrobić? Iść do prawnika czy nie ma sensu i trzeba to spłacać? Kredytu nie dostanę, nie wiem czy nawet od kogoś z rodziny taką kwotę pożyczę...
- Majka123
Re: Problem z długiem za czynsz za mieszkanie gminne
A skąd jesteś? Ja miałam podobną sytuację, przyszedł nakaz zapłaty, dług z trzech lat, a ja mieszkałam tam zaledwie kilka miesięcy i płaciłam regularnie. Sama nie mogłam dać rady z urzędnikami, więc skorzystałam z pomocy adwokata - wybrałam mec. Andrzeja Cejrowskiego (www.cejrowski.pl), ma kancelarię w Tczewie, a ja mieszkam w tym powiecie. Sprawę rozwiązał bardzo szybko.
- Bajkowy Miś
Post autor: Bajkowy Miś »
Masz na myśli Andrzeja czy Pawła Cejrowskiego? Pawła nie znam, ale Andrzej Cejrowski to naprawdę świetny adwokat, moja żona długo walczyła o alimenty a syna z poprzedniego związku, dopiero Cejrowski jej pomógł. Dodam jeszcze, że oni mają też kancelarię w Starogardzie, nie trzeba jeździć do Tczewa.
- xoxo
Ze swojego doświadczenia mogę ci polecić jedno - nie słuchaj niczyich rad, tylko idź się poradź prawnika ale takiego ,który się na tym zna. Miałam podobną historię. Najpierw poszłam do kancelarii prawniczej pierwszej lepszej u nas i mi powiedzieli, że trzeba płacić i już. 200 zł poszło i nic mi nie poradzili. Potem koleżanka mi wyszukała kancelarię Klisz i Wspólnicy i tam prawnik stamtąd mi pomógł. Nie wydałam dużo, ale nic nie zapłaciłam z tego długu w czynszu. Poszukaj sobie ich strony . Przyjmują na pewno w Poznaniu i Gdańsku.renia pisze: ↑16 cze 2019, 21:40 Przyszło mi, że mam do spłaty dług za mieszkanie z gminy. Czynsz był nie płacony przez kilka lat, ale ja tam mieszkałam tylko 4 miesiące. Co z tym zrobić? Iść do prawnika czy nie ma sensu i trzeba to spłacać? Kredytu nie dostanę, nie wiem czy nawet od kogoś z rodziny taką kwotę pożyczę...
- karsa
O różnych historiach związanych z mieszkaniami się słyszy, a to z deweloperem problem, a to zadłużenie się pojawia. Dlatego zaciekawił mnie artykuł https://grb-nieruchomosci.pl/sprzedaz-n ... pieczenie/ ważny bardzo uważam o sprzedaży mieszkania przewłaszczonego na zabezpieczenie. Brzmi skomplikowanie co prawda, ale w tym artykule jest to opisane jak należy. Temat trudny, ale zdarzają się takie rzeczy. Dlatego dobrze wiedzieć jak to wszystko wygląda.
- mczay
Czy nie myślałaś nad tym, aby zamiast mieszkania gminnego zdecydować się na zakup mieszkania własnościowego. Moim zdaniem to zdecydowanie lepsze rozwiązanie… Gdybyś poszukiwała mieszkanie na pomorzu bądź pomorzu zachodnim, proponowałabym Ci przejrzeć ogłoszenia znajdującego się na portalu ogłoszeniowym https://www.dobryadres.pl/
- mlorenzokalert
Post autor: mlorenzokalert »
Moim zdaniem obecnie warto inwestować w nieruchomości. Szczególnie, jeśli są one zlokalizowane w miastach wojewódzkich bądź na pomorzu. Szukając mieszkań na pomorzu bądź pomorzu zachodnim proponowałbym w pierwszej kolejności przejrzeć ogłoszenia zlokalizowane w tym miejscu: https://www.magnolia.nieruchomosci.pl/
- sade2211
Jeśli chcesz zająć się ochroną majątku, to koniecznie musicie wejść sobie na stronę https://kancelarialexa.pl/ochrona-majatku/ aby poznać informacje na ten temat. Myślę, że pomoc kancelarii będzie niezbędna, jeśli znajdujecie się w naprawdę trudnej sytuacji. Kancelaria uratowała już wiele osób.
- Zdzisiek78
Post autor: Zdzisiek78 »
Częstym niestety problemem z długiem jest taki, że odziedziczyliśmy dług po jakimś członku z rodziny. Dlatego też warto przeczytać artykuł o dziedziczeniu długów w rodzinie, aby wcześniej przygotować się do takich właśnie sytuacji https://portalplock.pl/pl/1005_sponsoro ... inie.html#.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci