Nałóg alkoholowy

Kłopoty, problemy, porady, opinie.
Elka45

Nałóg alkoholowy

Post autor: Elka45 »

Jakie znacie najskuteczniejsze metody jeśli chodzi o walkę z alkoholizmem? Myślałam, że problem ten nigdy mnie nie spotka. Niestety okazało się inaczej... Bliska mi osoba po stracie pracy zaczęła coraz chętniej sięgać po tego rodzaju używkę. Szybko przeobraziło się w to nałogowe picie. O leczenie nie chce nawet słyszeć. Już nie wiem co mam robić. Wielu znajomych już się od niej odwróciło, ale ja nie chce żeby całkowicie zniszczyła sobie życie. Może ktoś jest w stanie polecić warte rozważenia leczenie?
Julek

Re: Nałóg alkoholowy

Post autor: Julek »

Alkoholik zawsze będzie już alkoholikiem, tyle że może wybrać życie w trzeźwości. To, jak długo będzie trwało leczenie alkoholizmu u osoby uzależnionej, zależy m.in. od poziomu nałogu, w którym tkwi. Moim zdaniem warto pomyśleć w takiej sytuacji o zaszyciu. Tutaj znajdziesz wiele wartościowych treści na ten temat - https://gabinetchirurgiczny.com/esperal ... k-wyszkow/. Esperal działa około 12 miesięcy, jednak wszystko jest zależne od organizmu. Jeśli będzie taka potrzeba zabieg można powtórzyć i zaszyć esperal jeszcze raz.
ODPOWIEDZ