Pielęgnacja roweru

Samo życie, czyli dom, praca, rodzina, związki. Pomysły, rady, rozmowy.
Awatar użytkownika
Timon

Pielęgnacja roweru

Post autor: Timon »

Wiecie może jakie sa najlepsze preparaty do pielęgnacji roweru i jak dobrze dbać o ten sprzęt? Sama szukam odpowiednich środków ale wolałabym rady od kogoś z doświadczeniem. Trochę w tym artykule https://portal.bikeworld.pl/artykul/por ... _myc_rower już udało mi się, znaleźć fajnych informacji ale moze jeszcze coś podpowiecie?
Awatar użytkownika
energy

Re: Pielęgnacja roweru

Post autor: energy »

Hmm.. Myślę że własnie warto jest czytać takie różne blogi typowo rowerowe. Naprawdę wiele można się z nich dowiedzieć. Za to jesli chodzi o akcesoria rowerowe to w sklepie https://camelmore.pl mają fajną ofertę.
Awatar użytkownika
kasiunia

Post autor: kasiunia »

O rower trzeba dbać - to nie ulega wątpliwości.Przed sezonem zawsze oddaje rower na przegląd - by podczas letnich wojaży nie przytrafiło się nic nieprzewidzianego. W zimie wszystkie nasze rowery wiszą w garażu na specjalnych hakach, ale co z latem, gdzie rowery mamy przechowywać jeśli rower jest dość często wykorzystywany. Dobrym rozwiązaniem są stojaki na rowery przeznaczone do krótkotrwałego przechowywania, czy wsparcia.
Awatar użytkownika
Karen

Post autor: Karen »

zgadza się - powinnismy dbac o swoj rower,zwlaszcza ze to niemala inwestycja. Teraz pogoda jest zmienna- powinnismy przygotowac sie na kazde wariacje pogodowe. Taki pokrowiec na rower jest wedlug mnie niezbednym wyposazeniem. Firma izisport oferuje sprzedaż hurtową takich akcesoriów, warto przejrzeć ich ofertę.
Awatar użytkownika
Hero99

Post autor: Hero99 »

No o rower trzeba dbać. Wówczas będzie użyteczny i sprawny na maksymalnie długo.
Niepamięć to wybawienie.
ODPOWIEDZ