specjalna dieta

Pomysły na obiad, dobra kuchnia, zdrowa żywność, sposoby, inspiracje.
Awatar użytkownika
Miriam-98

specjalna dieta

Post autor: Miriam-98 »

Dziewczyny, jesteście może na jakichś specjalnych dietach? Obojętnie czy to ze względów zdrowotnych czy nie, pytam z ciekawości. Ja dość często kupuję produkty bezglutenowe i czuję się po nich o wiele lepiej, więc mam jakieś podejrzenia, że to nietolerancja, ale muszę zrobić badania. Trudno wam gotować jeśli stosujecie te diety? Opowiedzcie o tym :)
Awatar użytkownika
Aneta85

Re: specjalna dieta

Post autor: Aneta85 »

Ja kupuję produkty bez laktozy ze względu na nietolerancję tego cukru mlecznego. Odkąd zrezygnowałam z laktozy czuję się też znacznie lepiej, nawet nie ma porównania. A gotowanie wcale nie sprawia mi problemu, bo teraz w sklepach można znaleźć całe mnóstwo zamienników dla takich osób jak ja. Rodzina też nie ma z tym problemu, kiedy raz na jakiś czas nie zjedzą sera żółtego :P
agataa

Re: specjalna dieta

Post autor: agataa »

A co przykładowo powiecie na dietę pudełkową https://cudimiod.pl/catering-dietetyczny-czestochowa/ ???? Tak pytam, ponieważ kusi mnie to, aby zdecydować się na nią... Od długiego czasu staram się wprowadzić zdrowe nawyki w życie, bo chcę najlepiej o siebie zadbać. A taka dieta wydaje się być naprawdę dobra.
ODPOWIEDZ