Szkoła podstawowa w Gdańsku dla dzieci

Wychowanie, szkoły, zabawy, problemy rodzicielskie i ich rozwiązania.
Awatar użytkownika
amelia

Szkoła podstawowa w Gdańsku dla dzieci

Post autor: amelia »

Jaką szkołę podstawową polecacie? Gdzie chodzą wasze pociechy? Zależy mi na nauczycielach z powołaniem, którzy swoją wiedzę potrafią przekazać dzieciom...
Awatar użytkownika
edka

Re: Szkoła podstawowa w Gdańsku dla dzieci

Post autor: edka »

Ja to w ogóle mam wrażenie, że im większy wybór placówek, tym trudniej podjąć właściwą decyzję. My z mężem dość długo zastanawialiśmy się nad wyborem odpowiedniej szkoły dla naszego syna, ale w końcu postawiliśmy na Te Vizję w Gdańsku, gdzie mieszkamy.
Awatar użytkownika
amelia

Możesz mi coś więcej powiedzieć o tej szkole?
Awatar użytkownika
edka

Post autor: edka »

Jest to szkoła prywatna, ale nie płacimy jakość dużo za naukę. Zresztą, wychodzę z założenia, że jest to inwestycja na całe życie - to od tego zależy dalsza edukacja dzieci. Poza tym, mają w tej szkole 2 języki obce, dużo matematyki i można wybrać sobie 5 bezpłatnych zajęć pozalekcyjnych. Nauczyciele mają super podejście do uczniów, a w samej szkole planuje miła atmosferta - nie ma żadnych kłótni, sprzeczek czy nieporozumień między dziećmi.
Awatar użytkownika
amelia

Powiem Ci szczerze, że po tej odpowiedzi, zainteresowała mnie ta szkoła jeszcze bardziej. Na pewno ją sprawdzę, dzięki!
Awatar użytkownika
Kamilla36

Post autor: Kamilla36 »

Warto też zwrócić uwagę na zaopatrzenie sklepików szkolnych. Powinny być zdrowe przekąski. Mile widziane są te ze strony: https://ebakalland.pl/edukacja.html . Firma Bakalland jest bardzo dobrą firmą, a ich produkty są zdrowe, co jest ważne szczególnie w przypadku dzieci. Ja zawsze zwracam uwagę na to, aby moje dzieci odżywiały się zdrowo i wiem, że każdej matce na tym zależy, a z doświadczenia wiem, że najwięcej nie zdrowych rzeczy dzieci jedzą w szkole, kupując je w szkolnych sklepikach albo automatach.
Awatar użytkownika
Żona_idealna

Post autor: Żona_idealna »

O zobacz będą dni otwarte to można iść pozaglądać we wszystkie kąty :) https://gdansk.tevizja.pl/#_ga=2.206017 ... 1518604893
Awatar użytkownika
Marzenka

Post autor: Marzenka »

Akurat ja wszystko dziecku przygotowuję sama do szkoły nic nie kupujemy a mieszanki bakalii też robię autorskie bo te sklepowe to różnie
Awatar użytkownika
Peperoni

Post autor: Peperoni »

Wybór nie jest łatwy dlatego każda rekomendacja jest na wagę złota. jest taki duży wybór w Gdańsku. Ale to dobrze, przez to szkołom zależy na dobrej jakości kształceniu, żeby być najlepszą szkołą
Awatar użytkownika
betinka

Post autor: betinka »

Co do szkoły to na szczęście moja córka ma przed sobą już tylko i wyłącznie maturę, Będę jej teraz kupowała na stronie https://www.taniaksiazka.pl/seria/my-matura-success podręczniki maturalne które ułatwią jej zdanie tego egzaminu z bardzo dobrymi wynikami.
Awatar użytkownika
menilia

Post autor: menilia »

generalnie wybór szkoły podstawowej jest niezwykle ważny bo to często rzutuje na całą edukację naszych pociech. Ja też postawiłam na szkołę prywatną w Warszawie - Edison Primary School :) prestiżowa placówka, cudowne grono pedagogiczne, wysoki poziom i też bardzo duża ilość ciekawych zajęć dodatkowych. Ta dwujęzyczność miała dla mnie ogromne znaczenie :)
Awatar użytkownika
abenda

Post autor: abenda »

Aby dowiedzieć się wiecej o tym temacie zajrzyj tutaj: http://www.16lo.pl/
Awatar użytkownika
Maimola

Post autor: Maimola »

Moja córka chodzi do Te Vizji na Morenie i polece wam również tą szkołę. Są tu mniejsze klasy, przez co znacznie łatwiej jest po prostu przekazać nauczycielowi dany materiał, to jest chyba największą zaletą tego miejsca.
Awatar użytkownika
Patixs

Post autor: Patixs »

No to mamy w czym wybierać;) Co prawda jeszcze mam sporo czasu, ale takimi rzeczami chyba lepiej wcześniej się zainteresować. Podobno z miejscami może być ciężko, szczególnie w tych lepszych szkołach.
Awatar użytkownika
trista

Post autor: trista »

Jeśli będziecie potrzebowały zakupić nowe książki do szkoły to polecam https://www.taniaksiazka.pl/wydawnictwo/nowa-era. Nie dawno odkryłam tę stronę i naprawdę pomogła mi jeśli chodzi o kilka książek które nigdzie indziej nie były dostępne.
Awatar użytkownika
Olaff

Post autor: Olaff »

Co roku trzeba niestety nowe książki kupować, jest to spory wydatek, szczególnie, że jeszcze wiele innych rzeczy trzeba kupić. No ale co zrobić, edukacja kosztuje. Ja też zdecydowałam się na Te Vizje, jest to szkoła na Morenie. Tu dzieci dostają to co najlepsze i wiem, że potencjał mojego dziecka na pewno będzie bardzo dobrze tu wykorzystany.
Awatar użytkownika
koki

Post autor: koki »

Opcji macie tu na pewno sporo, Gdańsk to spore miasto. Wiadomo, że też będziecie szukać czegoś blisko was, żeby nie tracić sporo czasu na dowożenie dzieci. Mi udało sie znaleźć super szkołę prywatną, Te Vizje. Dużo właśnie pozytywnych opinii wcześniej czytałam na ich temat.
ODPOWIEDZ