Moczenie nocne

Wychowanie, szkoły, zabawy, problemy rodzicielskie i ich rozwiązania.
Awatar użytkownika
Nela

Moczenie nocne

Post autor: Nela »

Słuchajcie, miała któraś taki problem? Moja siostrzenica ma 6 lat i od paru dni moczy się w nocy. Nie jest chora, nie jest nerwowa... Co to może być? Samo przejdzie, czy lepiej lekarz?
Awatar użytkownika
karmelka

Re: Moczenie nocne

Post autor: karmelka »

Na pewno lekarz, bo jeśli nie siusiała wczesniej, a teraz zaczęła to to zdecydowanie jest powód do niepokoju. Moj synmoczył się też w tym wieku, ale on właściwie od urodzenia nie miał ani jednej suchej nocki. Robiłam mu mnóstwo badań, ale nic nie wykazywały, po prostu miał chyba taki mocny sen. Dopiero jak nam pediatra poleciła stronę www.suchyporanek.pl trafiłam na info o alarmach wybudzeniowych i to był strzał w 10. Zajrzyj na tą stronę, może i w Waszym przypadku coś tam znajdziecie.
Awatar użytkownika
sampre

Post autor: sampre »

A jak działa taki alarm wybudzeniowy? Jak długo trzeba będzie takie urządzenie stosować, żeby przyniosło efekty?
Awatar użytkownika
karmelka

W aptece, sklepie medyczny, internecie. A to jak szybko zadziała to kwestia indywidualna, bo u niektórych trwa to kilka nocy, u innych tydzień, dwa, miesiąc. Ale wazne, ze działa i nie jest jakąś traumą dla dziecka, bo budzi je naprawdę delikatnie.
Awatar użytkownika
sampre

Post autor: sampre »

A czy któraś z Was ściągnęła i używa tej aplikacji z Suchego Poranka? Jest w czymś pomocna?
Awatar użytkownika
karmelka

Jest darmowa, to śmiało ściągnij i przetestuj czy w Waszym konkretnym przypadku się przyda. U mnie zdała egzamin, bo ja notowałam kiedy się dziecko moczy, ile pije, ile siusia itd. Bo potrzebowałam to do lekarza na wizytę, a wygodniej mi było poza domem zaznaczyć to apce niż w zeszycie.
Awatar użytkownika
ela199

Post autor: ela199 »

Idzcie z nia do lekarza. To zawsze najlepsze wyjscie. Moge polecic ginekolog dziecięcy warszawa u którego byl ostatnio mój siostrzeniec. Zwykle jest z nim duzy problem podczas takich wizyt, ale tam wyjatkowo byl spokojny. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grann

Post autor: grann »

Zdecydowanie warto w takich przypadkach iść do pediatry. Mój synek też się moczył, a lekarz stwierdził, że po prostu wszystko przez infekcje. Dzięki dobrej diagnozie szybko mogliśmy poradzić sobie z tym problemem. My chodzimy do pediatry dr Artura Luty ze Specjalistycznej Praktyki Lekarskiej w Lublinie https://pediatralublin.com.pl/. On jest doskonałym lekarze, stawia bardzo trafne diagnozy i umie pomóc dziecku, polecam.
Haśa

Post autor: Haśa »

Warto też pamiętać, że w doz dostaniemy chłonne podkłady na łóżko, moje dziecko zawsze stresowało się jak łóżko było mokre.
ODPOWIEDZ