Czy Wasze dzieci mają jakieś hobby?

Wychowanie, szkoły, zabawy, problemy rodzicielskie i ich rozwiązania.
Awatar użytkownika
Zenona-81

Czy Wasze dzieci mają jakieś hobby?

Post autor: Zenona-81 »

No właśnie tak jak w temacie, czy Wasze dzieciaki mają jakieś hobby? Co lubią robić? Chodzi mi o takie w wieku późnoprzedszkolnym albo wczesnoszkolnym - chciałabym wzbudzić w córce jakąś pasję, ale mam wrażenie, że nic jej nie interesuje. Chociaż jest jedna rzecz, o której mówi od jakiegoś czasu, chciałaby nauczyć się jeździć konno i dlatego zastanawiam się, czy kupić dla niej na święta bryczesy dziecięce i od stycznia zapisać na lekcje:)
Awatar użytkownika
firt

Re: Czy Wasze dzieci mają jakieś hobby?

Post autor: firt »

Bardzo fajnie, że chcesz wspierać pasje dziecka :). Moja córka gra w szachy i układa puzzle. Najbardziej lubi takie zaawansowane, dla dorosłych. Niedawno kupiłam jej kilka puzzli drewnianych z klasycznymi obrazami. Znalazłam je online, w sklepie internetowym Twoje Hobby: https://twoje-hobby.pl/18-drewniane-puzzle Córcia była zachwycona, ułożone puzzle ma na ścianach, są to jej "obrazy". Sklep jest dobrze zaopatrzony, jest tam wiele różnych produktów hobbystycznych, idealnych na przykład na prezent, polecam.
Awatar użytkownika
eapl

Post autor: eapl »

Moja córka uwielbia układanie puzzli, nie interesują ją już te z bajkowymi motywami, czy takie z mniejszą ilością elementów, teraz układa takie puzzle dla dorosłych i super jej to idzie :). Puzzle zamawiam online ze sklepu internetowego Puzzled: https://puzzled.com.pl/tematyczne-c-1.html Oni mają ich szeroki wybór, są tam puzzle w ramce, z motywami klasycznych obrazów, puzzle świąteczne, no i można także zamówić takie, z własny nadrukiem, np. zdjęciem, co jest super prezentem :). Ceny mają korzystne, polecam serdecznie.
eras65

Post autor: eras65 »

Interesujesz się muzyką? Czujesz, że to coś dla Ciebie niezwykle ważnego. Na pewno w takim wypadku docenisz dobrej jakości profesjonalny sprzęt muzyczny. Polecam w takim wypadku postawić na sprzęt muzyczny ze sklepu Premium Sound. Warto sprawdzić ich ofertę!
enka

Post autor: enka »

Uważam, że zgłębianie zainteresowań dziecka to najbardziej efektywna forma odnalezienia jego pasji, która z pewnością pomoże w wielu zagadnieniach. Moja córka pokochała zajęcia w formie zabawy z tańcem i śpiewem, no uwielbia to! Dlatego parę miesięcy temu zapisałam ją na treningi capoeiry https://www.capoeiradladzieci.com.pl/ Gorąco polecam takie aktywne hobby dla naszych pociech!
wredota

Post autor: wredota »

U nas to dzieciaki lubią się układać logicznie, dlatego dla nich na pewno wartościowe będą takie elementy jak puzzle dla dzieci 5 lat. Wiem, że muszę im to porządnie ogarnąć, mam nadzieję, że coś się znajdzie.
Grela

Post autor: Grela »

Moje dzieci są na etapie fascynacji malowaniem i lepieniem, więc radośnie reagują na każdą zabawę kreatywną. Żeby nie kombinować, kupuję im takie gotowe zestawy kreatywne z astra, gdzie mają wszystko - od papierów, farbek, pisaków po kolorowe brokaty. Idealna sprawa do tworzenia własnych, pierwszych dzieł. :)
dzulia

Post autor: dzulia »

Pokazesz jak wyglądają takie zestawy? Muszę moich odciągnąć jakoś od komputerów w te wakacje. O ile jak bedzie pogoda, to nie bedzie problemu, ale jak się okaze, że będzie padać to potrzebuję pomysłów na zabawy w domu.
Grela

Post autor: Grela »

Nie mogę dodać zdjęcia, ale wejdź sobie na stronę astra.pl albo na szkoloteka.pl i tam masz naprawdę duży wybór. :) Spokojnie wybierzesz albo tematycznie, albo kolorystycznie, albo tak by dopasować do zainteresowań dziecka.
dzulia

No rzeczywiście fajne zestawy, już wybrałam dwa, na pewno się nie zmarnują. Zainteresowały mnie też obrazy do malowania według numerów. Widziałam, ze mają je tam na stronie. Faktycznie to daje taki fajny efekt końcowy jak na opakowaniu?
Luna

Post autor: Luna »

Tak, ja już trzeci maluję właśnie z astry, bo to odpręża, ale też i wciąga. :D Jeśli pilnujesz przypasowania kolorów to wychodzi właśnie taki efekt. Warto się pobawić i na niego czekać. :)
dzulia

Dziękuję za polecenie, kupiłam sobie dwa piękne kwiatowe obrazy z Astry. Mam nadzieję, ze jak skończę to zawisną w salonie i będą się prezentowały jak prawdziwe dzieła sztuki :)
obuchowka

Post autor: obuchowka »

Jeśli masz aspiracje do opanowania sztuki śpiewu, dlaczego nie rozważyć lekcji śpiewu? Dzięki odpowiednim instrukcjom możesz nauczyć się podstaw śpiewu i poprawić swoją technikę. Niezależnie od tego, czy chcesz zostać profesjonalnym wokalistą, czy po prostu lubisz śpiewać dla przyjemności, lekcje śpiewu poznań mogą pomóc Ci zrealizować Twoje cele.
Bastka

Post autor: Bastka »

U nas ostatnio córka jest artystką, maluje pastelami i świetnie sobie radzi. Trochę miałam wątpliwości bo ma 11 lat, ale widać że to fajna pasja. Kupiliśmy jej super pastele ASTRA, które mają świetne kolory i nie są za miliony monet.
lullaby

Post autor: lullaby »

Pomyśl o obrazach do malowania po numerach, moim zdaniem to swietny pomysł na prezent dla starszych dzieci, które mają takie artystyczne zacięcie. Astra ma kilka takich obrazów do wyboru, bardzo fajnej jakości. Moja córka ma dwa, bardzo lubi malować, a efekt wychodzi świetny.
agaat

Post autor: agaat »

Powiem wam, że przykładowo moja córka ostatnio lubi malować, ale z wykorzystaniem haftu diamentowego. Takie obrazy fajnie się wykonuje, a potem efektywnie wyglądają. Ja właśnie w planach mam tutaj https://artpass.pl/pl/c/Religijne/42 zakupić kolejne obrazy dla niej.
dankaaa

Post autor: dankaaa »

Warto też jednak postawić na trening pływacki Warszawa https://trimasters.pl/ . Z tego co widziałam to sporo osób zachwalało sobie ich ofertę, dodatkowo też nauka tutaj odbywa się na naprawdę wysokim poziomie
Gość

Post autor: Gość »

Moje córka chce teraz zacząć jeździć konno więc muszę jej kupić akcesoria i ubrania do tego sportu. Widziałam na Sklep Jeździecki Equishop że mają duży wybór, może tam u nich kupię, zobaczymy.
ODPOWIEDZ