Solgaz opinie

Wnętrza, remonty, budowanie, fachowcy.
Szydląk

Solgaz opinie

Post autor: Szydląk »

Jaką opinię macie o marce Solgaz. Sprzęt jest z wyglądu bardzo fajny, zupełnie coś innego niż ma konkurencja. Zastanawiam sie tylko nad praktycznością takiego rozwiązania.
Jaśmin

Re: Solgaz opinie

Post autor: Jaśmin »

Z wyglądu całkiem fajne rozwiązanie. Funkcjonalnie też ma w sobie całkiem sporo możliwości. Pytanie nad którą linią się zastanawiasz i którą wersją, bo jednak kolekcję sprzętu mają dość rozbudowaną i funkcjonalnie to się troche zmienia zależnie co wybierzesz.
Sęk

Post autor: Sęk »

O tak wybór mają spory i co najważniejsze co jakiś czas unowocześniają swe rozwiązania co jest znakomicie widoczne w płytach gazowych w tzw."gazie pod szkłem"
Iwańska

Post autor: Iwańska »

Tak, ta ostatnia linia Innova robi wrażenie. Może z wyglądu niewiele się zmieniła w stosunku do poprzedniej, ale funkcjonalnie poszli do przodu. Ma też większe pola grzewcze, więc nie ma problemu z naprawdę sporymi garnkami. Rozkład jest bardzo optymalny.
Latańska

Post autor: Latańska »

Iwańska pisze: ↑01 paź 2020, 15:41 Tak, ta ostatnia linia Innova robi wrażenie. Może z wyglądu niewiele się zmieniła w stosunku do poprzedniej, ale funkcjonalnie poszli do przodu. Ma też większe pola grzewcze, więc nie ma problemu z naprawdę sporymi garnkami. Rozkład jest bardzo optymalny.
Zgadzam się z tą opinią, na mnie ta płyta również zrobiła wielkie wrażenie. Zmiany wpłynęły zapewne na poprawę jakości jej użytkowania no i nie zapomnijmy, że producent wyeliminował efekt cykania przy jej uruchamianiu. Teraz jest po prostu idealna, sama chciałabym ją mieć.
Miłka

Post autor: Miłka »

Całość sprzętu Solgazu jest interesująca. Płyty gazowe to właściwie ich główna działka i na tym się skupiają, ale też inny sprzęt mają warty uwagi. Nie zapominajmy o nim :)
IngaLeśman

Post autor: IngaLeśman »

Miłka pisze: ↑07 paź 2020, 11:59 Całość sprzętu Solgazu jest interesująca. Płyty gazowe to właściwie ich główna działka i na tym się skupiają, ale też inny sprzęt mają warty uwagi. Nie zapominajmy o nim :)
Tak, piekarniki mają fajne. Interesujące. Szczególnie te modele Duo, gdzie można piec równocześnie dwie potrawy. Mało spotykana funkcjonalność która jest bardzo praktyczna. Mam tak w swoim piekarniku właśnie od Solgazu. SP70. Spisuje się bardzo fajnie i po latach nie zmieniłabym na nic innego.
Iwańska

Post autor: Iwańska »

IngaLeśman pisze: ↑12 paź 2020, 19:46
Miłka pisze: ↑07 paź 2020, 11:59 Całość sprzętu Solgazu jest interesująca. Płyty gazowe to właściwie ich główna działka i na tym się skupiają, ale też inny sprzęt mają warty uwagi. Nie zapominajmy o nim :)
Tak, piekarniki mają fajne. Interesujące. Szczególnie te modele Duo, gdzie można piec równocześnie dwie potrawy. Mało spotykana funkcjonalność która jest bardzo praktyczna. Mam tak w swoim piekarniku właśnie od Solgazu. SP70. Spisuje się bardzo fajnie i po latach nie zmieniłabym na nic innego.
Fakt. Rozwiązania mają naprawdę bardzo fajne. I płyty i piekarniki mają całkiem interesujące. Stawiaja na innowacyjność i rozwój funkcjonalności.
Patrycją

Post autor: Patrycją »

Przyznaję, że pierwszy raz słyszę o tej marce i spojrzałam na ich firmową stronę. Sprzęt ma nowoczesny wygląd, szybko wpada w oko i się podoba. Rozwiązanie "gaz pod szkłem" to dla mnie coś nowego i muszę o tym znacznie więcej poczytać. Jednak technologia idzie mocno do przodu i naprawdę pozytywnie zaskakuje.
Bąkowska

Post autor: Bąkowska »

Nie zapominajcie o okapach. Mam ich okap szafkowy Gest control, który uruchamia się za pomocą gestu. Jest ładnie wykonany, cicho działa i ma oświetlenie, które jest bardzo przydatne. Znakomicie niweluje zapachy gotowania i osadzanie się tłuszczu na szafkach.
Matyśka

Post autor: Matyśka »

Doskonały polski producent, którego sprzęt każdego dnia sprawdza się w mej kuchni. Kuchnia gazowa pod szkłem to naprawdę oszczędności w zużyciu gazu więc cieszy mnie, że dokonałam dobrego wyboru.
Pawłowska

Post autor: Pawłowska »

Firmy nie kojarzę lecz po Waszych komentarzach bardzo mnie nią zainteresowaliście tym bardziej, że to polska marka. Zerknę na ich ofertę by samej się przekonać o tych nowoczesnych rozwiązaniach zastosowanych w ich sprzęcie . Kto wie może i mi wpadnie coś w oko, a remont kuchni niebawem.
LinkaŻ

Post autor: LinkaŻ »

Wyjątkowy producent, który unowocześnia swe sprzęty, które oczarowują zarówno młode jak i starsze pokolenia. Moja mama jest "gazem pod szkłem" zachwycona. W końcu wie kiedy skończy się gaz dzięki czytelnemu komunikatowi. Dodtakowo oszczędności zużycia gazu też cieszą.
Awatar użytkownika
powabna

Post autor: powabna »

Niestety ja nic na temat tej firmy nie mogę powiedzieć, gdyż nigdy jeszcze nie korzystałam z ich ofert. Za to od pewnego czasu u mnie w firmie mamy taryfę od https://poprostuenergia.pl/gaz-dla-firmy/ i faktycznie udaje nam się płacić o wiele mniej za rachunki za gaz. W końcu o takie właśnie kompleksowe rozwiązanie nam chodziło.
basiuś

Post autor: basiuś »

Nie słyszałam nic o tej firmie ale mogę polecić inne rozwiązanie takie jak LPG Direct tutaj http://lpgdirect.pl/ . Zalety jego stosowania to : ekologiczne, nieszkodliwe dla środowiska paliwo, bezobsługowa instalacja, relatywnie niski koszt (w porównaniu do np. pieca na ekogroszek lub węgiel), jedna instalacja do ogrzewania oraz kuchni gazowej, oraz czyste pomieszczenia.
BeataŃ

Post autor: BeataŃ »

Użytkuje od nich od 1,5 miesiąca piekarnik SP-34-PM taki 3w1. Bardzo sobie chwalę ten wybór gdyż jest niezawodny zarówno pod względem normalnego pieczenia jak i podgrzewania potraw. Dodatkowo mogę gotować na parze przez co mam nadzieję zmodyfikujemy swą dietę na zdrowszą bo warzywa zyskują lepszy smak co mnie bardziej kusi by rozwinąć skrzydła w gotowaniu na parze.
Kołakowska

Post autor: Kołakowska »

A u mnie z Solgazu jest ich płyta gazowa. Innova. Co prawda od niedawna i ciągle sie jej uczę. Ma sporo funkcji, wiec trochę zejdzie czasu zanim intuicyjnie będę wszystko wykorzystywała. No ale same wrażenia z gotowania pozytywne. Bardzo mi sie podoba to rozwiązanie. Całkiem sprytne. Te pola, które są ciepłe, a które nie sa palnikami to też fajny pomysł.
[email protected]

Post autor: [email protected] »

:oops: Takiej tragedii dawno nie widziałam. 2600 zł wywalone w błoto. Kuchnia bardzo ciasna. Ciągle załącza się iskrownik , który pstryka co minutę. Bardzo to denerwuje !!!!!!!. Szybciej ugotujemy coś jak sobie rozpalimy ognisko , gotowanie na tej kuchni to klęska. Wodę się gotuje ok 15 minut ( 1 litr)
musielismy kupic czajnik na prąd. Żeby ugotować zupę w garnku 5 litrów polecam wypić melisę i uzbroić się w cierpliwość. Dzieci czekaja na obiad , a mama gotuje 2 godziny zupę. Bo płyta strasznie wolno się nagrzewa.
Tragedia to mało powiedziane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie kupujcie bo nerwy Was zjedzą !!!!!!!!SOLGAZ -TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
kasiunia

Post autor: kasiunia »

Jak obniżyć koszty eksploatacji samochodu? Uważam ,że koszty paliw są dzisiaj bardzo wysokie więc taka instalacja gazowa auto lpg powinna spełnić nasze oczekiwania w tym zakresie. Łatwo też policzyć sobie po przejechaniu jakiej ilości kilometrów koszt montażu instalacji nam się zwróci. Przeciętnie przyjmuje się ,że jest to około 20 tys. km. Warto więc podjąć ten trud i zamontować instalację lpg.
ODPOWIEDZ