grzejnik
Wnętrza, remonty, budowanie, fachowcy.
- Robert7979
- jakla
Re: grzejnik
My i w łazience i w całym domu mamy grzejniki na podczerwień, które kupiliśmy w sklepie internetowym firmy Stimtalux z Warszawy https://www.stimtalux.com/produkty. Grzejniki te mają niski pobór energii, a przy tym zapewniają pełne ogrzewanie bez dodatkowych kosztów. Cenowo wychodzą korzystnie, do tego w tym sklepie jest ich wiele, wiec można wybrać najbardziej interesujący nas produkt. U nas sprawdzają się znakomicie, polecam.
- theway
Ja tam na prąd nic, poza to, co mam, już nie biorę. Dla mnie jest tego za dużo i wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem będzie jednak normalnie piec centralnego ogrzewania i zasobniki ciepłej wody założyć. W końcu będę mogła i ogrzewać dom i wodę, a to jest nie tylko oszczędne, ale i moim zdaniem ekologiczne. Zwłaszcza że to dziś jest modne.
- pomorzanka
Post autor: pomorzanka »
Pytanie tylko po co się bawić w takie średnio korzystne rozwiązania. Według mnie ogrzewanie na prąd pod żadnym względem się nie sprawdzi. Lepiej zadziała już chociazby taki piec gazowy https://levada.pl/produkt/vitodens-200w/ Ten nowszy model z Levady jest juz niewielkich gabarytów więc swobodnie zmieści sie chocby i na ścianie w łazience
Post autor: kłaka »
kotły są fajne, u nas sie sprawdza kociol na pellet
opał zamawiamy z Sobianka, bardzo przystepne ceny ma

- fringilavigo
Post autor: fringilavigo »
odpowiednie ogrzewanie przede wszystkim
Ja na przykład ogrzewam pelletem bo moim zdaniem tak najlepiej
Mamy pellet od maximer

Post autor: kłam »
A czemu wybierasz najdroższe ogrzewanie? Prąd będzie coraz droższy i trzeba uciekać od takich rozwiązań. W przypadku domów świetnie się sprawdza ogrzewanie gazem LPG. Najlepiej zapoznać się z ofertą firmy http://lpgdirect.pl/ która dostarcza gaz LPG ale jednocześnie wykonuje instalacje od projektu po montaż. Na pewno sprawdzi się lepiej niż prąd.
- adienka9
i jak ci się sprawuje ten pellet ?fringilavigo pisze: ↑11 paź 2020, 10:55 odpowiednie ogrzewanie przede wszystkimJa na przykład ogrzewam pelletem bo moim zdaniem tak najlepiej
Mamy pellet od maximer
Post autor: Łukasz777 »
Dobre grzejniki to dopiero połowa sukcesu. Bardzo ważną sprawą jeśli nie ważniejszą jest dobry, ekonomiczny kocioł grzewczy. Takimi kotłami dysponuje firma De Dietrich https://www.dom.pl/wymiana-starego-kotl ... lacje.html - to nowoczesne kotły gazowe a kotły kondensacyjne to najlepsze pośród nich. Oczywiście trzeba spełnić określone wymogi techniczne urządzenia dotyczące kotłowni i sposobu odprowadzania spalin.
- Dorota
A ma może ktoś z was ogrzewanie na podczerwień? Wiem, że coraz więcej osób stosuje takie rozwiązanie. Z tego co czytałam to ma wiele zalet. Jest ekologiczne i wykorzystywane w nowoczesnych domach pasywnych. Promienniki do takich instalacji robi np. firma Cronos. Ich produkty znajdziecie tu new-electric.pl. Ceny nie odbiegają od cen elementów innych instalacji, a może nawet są tańsze. Także opcja do przemyślenia.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2021, 9:44 przez Dorota, łącznie zmieniany 1 raz.
Post autor: Aśka »
Co jak co ale pellet od Maximer jest fantastyczny. Moja rodzina stale go zamawia jak tylko nasz zapas się kończy. Ważne jest też to, że jest to niedrogi interes, a naprawdę można konkretnie ogrzać dom dzięki niemu
a czy wy już zrobiliście zamówienie? 

Post autor: Michaśka »
Oglądam właśnie sprzęgła hydrauliczne na http://elterm.pl/produkty/sprzegla-hydrauliczne-she bo muszę kupić nowe, moje się trochę chyba zużyło, przynajmniej znajomy serwisant mi tak kazał oglądając mój kocioł, on to się chyba zna. A Wy jak ogrzewacie dom/ mieszkanie?
Post autor: basiula_23a »
Może się zdziwicie lub nie, ja swój dom ogrzewam - piec na podczerwień, kupiłam go w tym sklepie: sklep.enerzon.pl , wszystko działa cały czas, nic się nie psuje. Także z czystym sumieniem moge wam polecić ten piec na podczerwień

Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci