oszczędzanie
Produkty, usługi, marki, własna firma.
- ola533
oszczędzanie
Dzień dobry. Jestem matką dwójki dzieci. Mam wrażenie, że pieniądze w zastraszającym tempie uciekają ode mnie. Chciałabym zacząć odkładać pieniądze na przyszłość. Korzystał ktoś może z future savera z Vienna Life? wydaje mi się to ciekawym pomysłem i chciałabym spróbować, lecz jeszcze nie jestem pewna. Korzystałyście z tego? Polecacie?
Chciałabym wreszcie odłożyć troche pieniedzy, a mam wrażenie że z 2 dzieci jest to niemożliwe:(
Chciałabym wreszcie odłożyć troche pieniedzy, a mam wrażenie że z 2 dzieci jest to niemożliwe:(
- Sara
Re: oszczędzanie
A czy macie jakieś pomysły na to, jak oszczędzać na emeryturę? Chciałabym zatroszczyć się o to samodzielnie, zamiast liczyć na emeryturę od państwa... jak się za to zabrać? Jakie Wy macie na to sposoby? Będę wdzięczna za każdy pomysł, z góry dziekuję
- yusta
A kojarzysz może ubezpieczenie oszczędnościowe? Dzięki niemu oszczędzanie pieniędzy jest bardzo łatwe a na dodatek możesz jeszcze skorzystać bo jesteś przy tym ubezpieczona na życieola533 pisze: ↑29 lip 2020, 16:47 Dzień dobry. Jestem matką dwójki dzieci. Mam wrażenie, że pieniądze w zastraszającym tempie uciekają ode mnie. Chciałabym zacząć odkładać pieniądze na przyszłość.
Post autor: złotek2 »
Ja dużo oszczędzałem i następnie wpłaciłem środki na polisolokate. Nie był to dorbry wybór bo potem by nie odzyskać musiałem wziąć znaleźć odpowiednie osoby. Kancelaria polisolokaty znajduje się w każdym dużym mieście i świadczy właśnie kompleksowe usługi odzyskiwanie pieniędzy z polisolokat.
- Juliaa
Oszczędzać zawsze warto, tylko też trzeba mieć z czego. Moja pensja nie jest wysoka, więc to takie proste nie jest. Oszczędzanie na jakie mnie stać to ppk, 2% z pensji nie jest odczuwalne, a dokłada pracodawca tak samo co miesiąc. Tak to mi pasuje, na przyszłość się uzbiera. To, że warto w tym programie być potwierdza też ten wpis https://www.wykop.pl/wpis/54377527/czes ... m-podsumo/ , polecam lekturę.
Post autor: Fiońka »
A to ja powiem inaczej, mnie nie stać na to, żeby nie oszczędzać. Nie mam wysokich dochodów, ale zwracam uwagę na to co kupuję i gdzie robię te zakupy. Sporo można zaoszczędzić robiąc zakupy w Carrefour. Słyszeliście o ich akcji ceny niskie jak dawniej? Polecam zajrzeć do gazetki, bo naprawdę można oszczędzić.Juliaa pisze: ↑30 cze 2021, 17:30 Oszczędzać zawsze warto, tylko też trzeba mieć z czego.
Post autor: Iśka »
Fiońka pisze: ↑09 lip 2021, 1:51A to ja powiem inaczej, mnie nie stać na to, żeby nie oszczędzać. Nie mam wysokich dochodów, ale zwracam uwagę na to co kupuję i gdzie robię te zakupy. Sporo można zaoszczędzić robiąc zakupy w Carrefour. Słyszeliście o ich akcji ceny niskie jak dawniej? Polecam zajrzeć do gazetki, bo naprawdę można oszczędzić.Juliaa pisze: ↑30 cze 2021, 17:30 Oszczędzać zawsze warto, tylko też trzeba mieć z czego.
W Carrefour jeszcze fajna jest ich aplikacja, można dostać rabat minus 10% na zakupy, warto sobie zainstalować. Ja też śledzę te promocje i wiele razy udało mi się trafić tam na świetną okazję.
Post autor: Bronisław »
Ja kupuje złoto i srebro za pośrednictwem https://www.mennicaskarbowa.pl/ . Udało mi się już w ten sposób ulokować ponad 40 tysięcy i jestem zadowolony z obsługi.Te środki zarobione możesz potem inaczej zainwestować właśnie w swoją firmę, czy nawet wybudowanie domu. To jest bardzo pomysł na dłuższy czas
Post autor: Królik33 »
Jeżeli chodzi o oszczędzanie to ja polecam skorzystać z oferty tego towarzystwa https://superpolisa.pl/partner/uniqa/ bo mają odpowiednie produkty i na pewno coś dobiorą pod twoje potrzeby. Dobrze że myślisz i przyszłości bo za to co dostaniesz z ZUS nie przeżyjesz. Tak czy siak skontaktuj się i zakup produkt.
Post autor: Olaf514 »
Jeżeli chodzi o oszczędzanie, warto jest dowiedzieć się więcej na temat ulgi termoizolacyjnej. W artykule https://www.magazynprzestrzen.pl/budown ... ile-wynosi znajdziecie przydatną informację w tym temacie, szczególnie kto może z takiej ulgi skorzystać.
Post autor: Żaba »
Wszelkiego rodzaju oszczędzanie warto wziąć pod uwagę. Na przykład mnie się bardzo podoba oszczędzanie na zakupach. Zauważyłam, że kilkoro z moich znajomych założyło konta na net-pocket i już wymieniają punkty na pieniądze. Znacie taką możliwość? Ja chyba założę tam konto.
Post autor: Śmerfetka29 »
Każdy z nas chyba oszczędzał a przynajmniej próbował. Pytanie z jakim efektem i w jakiej formie. Najpopularniejszy sposób na oszczędzanie to lokata bankowa, jednak w dzisiejszych realiach to nieopłacalny sposób. Myślę ,że trzeba jak najszybciej znaleźć sposób na to by pieniądze nasze realnie rosły.Jednym ze sposobów są produkty inwestycyjne , które także jak każde inne wiążą się z ponoszonym ryzykiem inwestycyjnym. Tak więc owszem da się zarobić ale można i stracić - trzeba to brać pod uwagę.
Post autor: qenka1 »
Ja już wielokrotnie starałam się nauczyć oszczędzać ale do tej pory średnio mi się to udawało. Myślę, ze najważniejsze jest to, by nauczyć się w odpowiedni sposób kontrolować swoje wydatki i zarządzać budżetem domowym. To taka podstawa. Ja też miałam z tym kiedyś problem dlatego zdecydowałam się na zainstalowanie aplikacji PROVEMA. Sprawdza się jest prosta w obsłudze, pozwala na wykonywanie przelewów natychmiastowych, opłacać rachunki jednym kliknięciem. Sa też cashbacki za zakupy.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Dom
- ↳ Moda
- ↳ Rodzina
- ↳ Kariera
- ↳ Zdrowie
- ↳ Lifestyle
- ↳ Uroda
- ↳ Biznes
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Dzieci